Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2009

ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΗ COSCO...

Την εκτίμηση ότι την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση του ΟΛΠ και οι εργαζόμενοι θα καταλήξουν σε συμφωνία με την οποία θα εξασφαλίζεται ειρήνη μακράς διάρκειας, εξέφρασε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Γ. Ανωμερίτης, ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ ψήφισαν θετικά, η ΝΔ «λευκό», το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν κατά του διορισμού του κ. Ανωμερίτη με το αιτιολογικό ότι καλείται να εφαρμόσει τις κυβερνητικές πολιτικές με τις οποίες η Αριστερά διαφωνεί.
Ο κ. Ανωμερίτης ενημέρωσε την Επιτροπή ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα, οι οποίες χθες κατέληξαν σε επτά σημεία, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα «κλείσει το συμφωνητικό», έτσι ώστε να «κλείσει και ο κύκλος της ανασφάλειας» για κείνους, όπως είπε. Απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν σχετικά με το ενδεχόμενο επιστράτευσης εργαζομένων, είπε ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται και ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα από διάλογο.

Να υπάρξει συνεννόηση με τους εργαζόμενους γιατί αυτό θα είναι προς το συμφέρον της χώρας, ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας. Ο κ. Σιούφας ζήτησε επίσης από τον κ. Ανωμερίτη να ενημερώσει την Επιτροπή σε ποια θέματα υπάρχει αμφισβήτηση στην συμφωνία με την Cosco διότι, όπως είπε, προεκλογικά «η εντύπωση ήταν πως δεν συνέφερε μια τέτοια συμφωνία».
Απαντώντας ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ χαρακτήρισε οικονομικά συμφέρουσα την σύμβαση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το οικονομικό αντάλλαγμα της σύμβασης είναι ικανοποιητικό και το λέω ως οικονομολόγος». Τόνισε επίσης πως «τα μεγάλα λιμάνια μέσα στον ανταγωνισμό δεν ζουν παρά με μεγάλους συμμετόχους» και ανέφερε ότι τις συμφωνίες με την κινεζική εταιρεία τις είχε πρωτο-υπογράψει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ως «ελάττωμα» της σύμβασης ανέφερε το ότι «παραδώσαμε την προβλήτα ΙΙ, ενώ δεν είχαμε κατασκευάσει την άλλη» και ενημέρωσε ότι «αυτή είναι έτοιμη την 1η Ιουνίου». Ως «ελάττωμα» επίσης ανέφερε τις προσθήκες που επέφερε το υπουργείο Οικονομικών στο φορολογικό σκέλος της σύμβασης. Στο σημείο αυτό ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Cosco για την «βελτίωση των όρων» της σύμβασης.
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της διοίκησής του ο κ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε ότι μία εξ αυτών αφορά στην ολοκλήρωση της προσπάθειας σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού. Ακόμη ενημέρωσε ότι εισηγήθηκε στην κυβέρνηση την ίδρυση μιας Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων για να επιλύει τα θέματα που ανακύπτουν.

ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ,ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟMΕΝΩΝ,ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΠΡΟΣ ΤΗ COSCO ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ "ΟΛΟΥΣ"...

ΠΡΕΖΑ TV
2-12-2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε πρέζα τι είναι το σωματείο των εργαζομένων πουλημένοι; Για να ακούσουμε την αποψή σου επαγγελματία επαναστάτη!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥΚΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΡΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΣΘΕ ΜΕ ΤΟ ΤΑΒΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε εγώ δεν σας είπα;

Κάντε λιγακι υπομονή,

οι αγώνε γίνονται για να ξεπουληθούν μετά απο τα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ "αριστεράς", πάντως οχι φτηνά.

Θα διορίστούν οι ιδιοι γραμματείς και βολευτές

Θα διορίσουν και τα παιδιά τους, για να συνεχίσουν το έργο των,

περήφανων μπαμπάδων.