Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2009

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ FITCH RATINGS,ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ STANDARD & POOR'S!!!


Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας υποβαθμίστηκε εκ νέου από τον οίκο Fitch, σε ΒΒΒ+ από Α- ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης. H αναγγελία της είδησης έφερε μαζικές ρευστοποιήσεις στο ΧΑΑ με τον δείκτη να πραγματοποιεί «βουτιά»
σχεδόν πέντε μονάδων.

Σύμφωνα με τον Οίκο η κίνηση καθρεφτίζει την ανησυχία για την πορεία και την μελλοντική εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας καθώς όπως επισημαίνει υπάρχει χαμηλή αξιοπιστία των ασκούμενων οικονομικών πολιτικών στην Ελλάδα.

Κάνει λόγο για έλλειψη μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητας μέσα στην προσεχή τριετία με πενταετία και κρούει τον κώδωνα για νέα υποβάθμιση αν δεν συγκρατηθεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός. Σημειώνεται ότι πλέον τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται ακριβώς στο «κατώφλι» της ΕΚΤ, δηλαδή στο όριο πιστοληπτικής ικανότητας που θέτει (έχει χαμηλώσει προσωρινά λόγω της κρίσης) για να γίνονται δεκτά από αυτή ως ‘ενέχυρο» δανεισμού.

Ο οίκος συστήνει δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης (δηλαδή να αλλάξει το Οutlook σε σταθερό από αρνητικό). Όπως αναφέρει, θεωρεί αμφίβολη την διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης και εκτιμά ότι μπορεί το χρέος να εκτοξευθεί έως το 130 % του ΑΕΠ πριν αρχίσει να φθίνει.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ...ΕΝΩ ΑΥΡΙΟ ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

Αντίκτυπο στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών έφερε η ανακοίνωση της είδησης καθώς οι τιμές των μετοχών σημειώνουν πτώση σχεδόν 5%.
Αυτήν την ώρα οι απώλειες του δείκτη φτάνουν στο 4,63%, στις 2.211,39 μονάδες και η αξία των συναλλαγών τα 240 δις. Από το σύνολο των μετοχών 170 κινούνται πτωτικά, 32 είναι αμετάβλητες και 31 παρουσιάζουν πτώση. Σημαντική η πτώση για τον κλάδο των τραπεζών με την μετοχή της Αlpha Bank να χάνει -4,83%, της Αγροτικης στο -4,30, της Εθνικής στο -8,51%, της Πειραιώς -8,27% και της Eurobank στο -5,34%.
Η ανακοίνωση προκάλεσε ακόμα έκρηξη στο spread των ελληνικών ομολόγων ανεβάζοντάς το στις 230 μονάδες βάσηςαπό τις 201 που ήταν χθες.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ...

ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ,ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ,ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΧ
ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΟΙΚΟΣ FITCH..
.ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ...
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΚΡΑΧ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟΥ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ...


ΠΡΕΖΑ TV
8-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: