Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2009

MEXRI KAI TO CNN ΕΙΧΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΡΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβει η κυβέρνηση και άλλα οικονομικά μέτρα μέσα στο 2010 άφησε χθες ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Μιλώντας στο CΝΝ, το οποίο είχε ειδική εκπομπή για την κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρωταρχική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 12,7% που είναι σήμερα στο 9% στο τέλος του 2010. «Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε αυτόν τον στόχο και θα πάρουμε και νέα μέτρα αν χρειαστεί μέσα στο 2010 για να φτάσουμε εκεί που στοχεύουμε», είπε ο κ. Παπανδρέου δίνοντας έμφαση στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Στο ίδιο πνεύμα εμφανίσθηκε χθες και ο κ. Παπακωσταντίνου ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του προϋπολογισμού. Είπε μάλιστα πως η ελληνική κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε οτι η Ελλάδα θα αντιμετωπισθεί με δυσμενέστερο τρόπο από τις άλλες χώρες σε ό,τι αφορά την προθεσμία για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από 3% του ΑΕΠ της, λόγω αναξιοπιστίας. Έτσι, ενώ οι άλλες χώρες με υπερβολικό έλλειμμα που αξιολογήθηκαν προχθές πήραν παράταση έως και το 2015, η Ελλάδα μάλλον θα πάρει παράταση σε δύο δόσεις. Θα πάρει πρώτα, δηλαδή, μία διετία και μετά, ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα δοθεί η επόμενη παράταση.

ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ CNN ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΆΡΤΗ ΜΑΣ,ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...ΑΛΛΑ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΡΟΜΠΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
4-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: