Σάββατο, Δεκεμβρίου 19, 2009

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΙΚΟ MOODY'S...

Εν αναμονή της απόφασης του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody’s για την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τελεί αυτές τις μέρες το οικονομικό επιτελείο, στελέχη του οποίου ξεκαθάρισαν χθες ότι δεν πρόκειται το Δημόσιο να προχωρήσει φέτος σε νέα κίνηση προ-δανεισμού για το 2010, έπειτα από αυτήν που πραγματοποίησε μέσα στην εβδομάδα. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση φιλοδοξεί μεν να πετύχει μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος για το 2010 από την προβλεπόμενη (η μείωση σε σχέση με φέτος εκτιμάται αρχικώς στο 3,6% του ΑΕΠ), ωστόσο ανέφερε ότι ο στόχος του προϋπολογισμού για έλλειμμα 9,1% του ΑΕΠ του χρόνου παραμένει και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα αποτυπωθούν πλήρως στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) που θα κατατεθεί στην Κομισιόν τον Ιανουάριο. Αναφερόμενος στην περικοπή των επιδομάτων κατά 10%, δήλωσε ότι δεν θα αφορά όλους και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μία τέτοια κίνηση θα έχει αποτέλεσμα τη μεσοσταθμική μείωση κατά 3-4% των ονομαστικών μισθών.

ΣΤΙΣ 3 ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ!!!!
ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010...
ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...
ΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΖΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ...ΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ή ΟΙΚΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ - ΑΝΟΧΗΣ ΟΙΚΟΣ ΟΜΩΣ) ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 101 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ. ΚΑΛΗ Η ΜΠΙΖΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ 2-3 ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (ΟΧΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΠΙΑΤΣΑ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ).
ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ "ΟΙΚΟΙ" ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΝ ΣΑΝ "ΑΑΑ" (ΤΕΦΑΡΙΚΙ ΠΡΑΜΑ ΔΗΛΑΔΗ) ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΠΑΝ: "ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΡΙΣΚΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΑ". ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΠΕ¨"ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΤΕ ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΤΕ ΛΑΧΕΙΑ - ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ". ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΕΝΑ ΣΚΑΤΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΓΑΝ.
Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ,ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ)ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΕΝ, ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΔΕ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ "ΓΡΑΦΟΥΜΕ";
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ "ΞΕΧΕΖΟΥΜΕ" ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ: ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΟΙ "ΟΙΚΟΙ" ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΠΟΡΝΗ.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΓΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΙΖΕΣ. ΦΤΑΙΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΓΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΑ 49 ΤΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΣΙΚΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΝΑ "ΓΟΝΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ" ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΗΛΘΕ ΝΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ;