Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2009

ΣΚΟΥΡΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η NEW YORK TIMES...ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ,ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ

Δημοσιονομική κρίση προβλέπει η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» για την Ελλάδα, σε άρθρο του Σάιμον Τίλφορντ, επικεφαλής στο Center for European Reform στο Λονδίνο. Η εφημερίδα εκτιμά, αναφερόμενη στα μέτρα λιτότητας στον προϋπολογισμού του 2010, ότι θα αυξηθούν και θα ενταθούν οι «εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».
Όπως γράφεις ο Σάιμον Τίλφορντ, "αυτή την στιγμή είναι δύσκολο να δω με ποιο τρόπο η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει μια δημοσιονομική ανάταξη, χωρίς κάποιο είδος δημοσιονομικής κρίσης" και προσθέτει μεταξύ άλλων, ότι "η δεινή οικονομική κατάσταση προκαλεί το ερώτημα τι πήγε στραβά σε μία χώρα που κάποτε θεωρείτο πρότυπο για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απολαμβάνοντας 15 χρόνια διαρκούς ανάπτυξης, και η οποία διήνυσε τεράστια απόσταση κατορθώνοντας να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004".

Ο αρθρογράφος κάνει και αναφορά στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch και στο πρόβλημα της "ενδημικής διαφθοράς και εκτεταμένης φοροδιαφυγής στη χώρα", το οποίο "ομολογεί και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου".
Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται "η κρίση αξιοπιστίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος, όπου, η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία, αντιμετωπίζεται ως διεφθαρμένη και ελάχιστοι άνθρωποι έχουν προσδοκίες από το κράτος", ενώ επισημαίνεται ότι "ένας στους τέσσερις Έλληνες απασχολείται σήμερα στο δημόσιο, αποτέλεσμα δεκαετιών δημοσίων προσλήψεων".
Τέλος, χαρακτηρίζει την κατάσταση του ασφαλιστικού προβλήματος ως "ωρολογιακή βόμβα".

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ Η NEW YORK TIMES ΓΡΑΦΕΙ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ,ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ,ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΣΚΑΡΤΟΥΣ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ...ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: