Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2009

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΨΥΧΩΝ ΣΤΗ ΠΑΓΑΝΗ ΛΕΣΒΟΥ...ΔΕΙΤΕ VIDEOS ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...

Μόνο για δύο 24ωρα έμεινε κλειστό το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Παγανή. Μετά την επίσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια στις 22 Οκτωβρίου και τον τραυματισμό του 17χρονου από αστυνομικούς αμέσως μετά την αποχώρηση του υφυπουργού, οι επτά θάλαμοι του κέντρου έκλεισαν. Ωστόσο, μόλις δύο ημέρες αργότερα ο μοναδικός θάλαμος σε καλή κατάσταση άρχισε πάλι να «δέχεται» μετανάστες, μέχρι εκείνοι να μεταφερθούν στη Χίο ή να πάρουν την απόφαση απέλασης που ορίζει να εγκαταλείψουν τη χώρα σε 30 ημέρες.



Ο νομάρχης Χίου Πολύδωρας Λαμπρινούδης, δύο εβδομάδες μετά τη μεταφορά 200 - 250 ατόμων από τη Μυτιλήνη στο νησί, προειδοποίησε ότι θα «κλείσει τον σταθμό στη Χίο» αν συνεχισθεί η ίδια κατάσταση. Δήλωσε στα τοπικά μέσα: «Επικοινώνησα με τον κ. Βούγια και του είπα ότι δεν βλέπω να ανασκευάζεται ο σταθμός στην Παγανή μέχρι το καλοκαίρι... Κλείσαμε ένα σταθμό με απάνθρωπες συνθήκες και πάμε να μεταφέρουμε το πρόβλημα στη Χίο». Το Κέντρο Κράτησης στο Μερσινίδι έχει χωρητικότητα 120 ατόμων και ο νομάρχης αιτεί τη μετάθεση 15-20 Χιωτών αστυνομικών από την Αθήνα και χρήματα για να πληρωθούν τα χρέη του Κέντρου, να γίνει «ανακατασκευή, επιπλέον περίφραξη και σπιτάκια».



Παράλληλα, στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Νομεβρίου, το Λιμενικό έκανε 16 συλλήψεις στη Χίο, 930 στη Σάμο και 672 στη Μυτιλήνη. Μετά το κλείσιμο της Παγανής διαπιστώνεται αιφνίδια μείωση των αφίξεων από 403 τον Σεπτέμβριο σε 118 τον Νοέμβριο. Αντιστρόφως, στη Σάμο οι αφίξεις τον Νοέμβριο έφθασαν τις 361.



ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ...ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ...ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΞΑΝΑ...

ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ,ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΗΛΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΑΝΗ...
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΔΕ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ...
ΓΙΑΤΙ ΕΘΑΨΕΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;;;
ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΟΥ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
4-12-2009

8 σχόλια:

tasos telloglou είπε...

Σε μία μελέτη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2010 θα αποδεικνύεται για πρώτη φορά ίσως και με αριθμούς ότι οι αλλοδαποί μπορεί και να βλάπτουν το ασφαλιστικό μας σύστημα. Σύμφωνα με την μελέτη για κάθε 18 μέρες που ασφαλίζεται το μήνα ένας Έλληνας νόμιμα (;) εργαζόμενος αντιστοιχούν 12 μέρες ασφάλειας το μήνα του νόμιμου αλλοδαπού εργαζόμενου. Οι αλλοδαποί, ακόμα και οι νόμιμοι, εύκολα συμφωνούν με τους εργοδότες να παίρνουν όλα τα λεφτά στο χέρι και να «γλυτώνουν» έτσι τους εργοδότες από το έξοδο της ασφαλιστικής τους κάλυψης. Κι αυτή δεν είναι η μόνη πλευρά που υπονομεύει τη θεωρία ότι «οι ξένοι συνεισφέρουν» στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Όσο αυξάνεται η ηλικία των μεταναστών και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης τίθεται επιτακτικά το θέμα τι έχουν συνεισφέρει στα ταμεία.

Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ αλλά και άλλων ταμείων καταγράφουν τους τελευταίους μήνες περιπτώσεις αρκετών εργαζομένων από γειτονικές βαλκανικές χώρες που έρχονται στη χώρα για να κάνουν μερικά μεροκάματα και να «προσθέσουν» τα ένσημά τους σε αυτά που ήδη έχουν δουλέψει στις χώρες τους. Εφ όσον προέρχονται από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τους καταβάλλει έστω και με λίγα ένσημα την κατώτερη σύνταξη για την οποία όμως δεν έχουν καταβάλλει εισφορές. Ένας από τους λόγους που δεν υπήρχε στην Ελλάδα ο ανοιχτός και άγριος ρατσισμός κοινωνιών της Δύσης αλλά μάλλον ένας χαμηλόφωνος, υπόγειος ρατσισμός είναι ότι δεν είχαμε κάτι να μοιράσουμε με τους ξένους. Σε λίγο θα έχουμε!


Τάσος Τέλλογλου

tasos telloglou είπε...

l.

Ανώνυμος είπε...

"ότι οι αλλοδαποί μπορεί και να βλάπτουν το ασφαλιστικό μας σύστημα.'



ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ,ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ??
ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ 600 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

«Συγκέντρωση ακροδεξιών την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη:

Πρόκληση χειρίστου είδους συνιστά η διοργάνωση εκδήλωσης από ακροδεξιούς στο Θησείο την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο site της Χρυσής Αυγής, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 το πρωί στο Θησείο σε έναν χώρο παραπλεύρως του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας, προκειμένου να τιμήσουν τους χίτες και εθνικιστές που συμμετείχαν στα Δεκεμβριανά του ‘44…»

Ανώνυμος είπε...

katalavaineis tin diafora anamesa se ellines kai ksenous polites nai i oxi?
ante ksanasvisto tora..

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΠΩΣ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΦΥΛΗ,ΧΡΩΜΑ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ;;;

Ανώνυμος είπε...

den exetai katalabei oti kathe mera sth lesbo ftanoy poles fores kai 50 atoma

poy den yparxei

poy na pane

kai ayto poy ginetai

ena eisitirio gia athhna kai ena xarti me tyxaio onoma
poy grafei oti prepei na fygoyn apo th xora se 40 meres

kai ayto ginetai kathhmerina

milame gia megalo mpaxalo...

se 3 me 4 xronia oli h ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΙΣΗΤΙΟ

Ανώνυμος είπε...

esi re malakismeno katalavaineis oti den mporoume pleon na taisoume ton lao mas???
aei sixtir vradiatika...