Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 26ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΦΩΤΙΑΣ...

Αρνείται κάθε εμπλοκή του με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ο 26χρονος φοιτητής, που συνελήφθη προχθές από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την ταυτοποίηση δαχτυλικών του αποτυπωμάτων στη «γιάφκα» του Χαλανδρίου.

Ο 26χρονος, ο οποίος φοιτά στο 2ο έτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πολυτεχνείου, συνελήφθη με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2009, περίπου τέσσερις μήνες μετά την έφοδο της Αστυνομίας στο σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι, το οποίο χαρακτηρίζεται «γιάφκα» της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Σημειώνεται ότι στις 30 Δεκεμβρίου απεβίωσε ύστερα από καρδιακό επεισόδιο, σε ηλικία 55 ετών, ο πρόεδρος Εφετών και ένας εκ των δύο ειδικών εφετών ανακριτών που χειριζόταν την υπόθεση από τον περασμένο Νοέμβριο, Δημήτρης Φλέγκας. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε την επόμενη ημέρα από τον αναπληρωτή του, τον κ. Μπαλτά.

Σύμφωνα με το ένταλμα, κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις και ως μέλος «ιεραρχικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων». Η εμπλοκή του στην οργάνωση, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει από την ταυτοποίηση των δαχτυλικών του αποτυπωμάτων, που βρέθηκαν σε «κινητά» αντικείμενα στη «γιάφκα» και συγκεκριμένα σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, CD και δισκέτες.
Οπως ανέφερε αστυνομική πηγή, η ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων άργησε τόσο πολύ να γίνει λόγω του μεγάλου όγκου στοιχείων που ερευνά η Εγκληματολογική Υπηρεσία. Από την ίδια πηγή τονίζεται ότι η σύλληψη του 26χρονου είναι η αρχή της νέας φάσης συλλήψεων και αναμένεται με την πρόοδο των εργαστηριακών ερευνών θα εκδοθούν και άλλα εντάλματα σύλληψης, πέρα από αυτά που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής.
Σημειώνεται, πάντως, ότι πριν από έναν μήνα παραιτήθηκε, προβάλλοντας λόγους υγείας, ο διευθυντής της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, κάτι που προκάλεσε κάποια καθυστέρηση στην πορεία των ερευνών.

Ο 26χρονος, ο οποίος κατάγεται από τον Νομό Τρικάλων και μένει στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου, ήταν γνωστός στις αρχές για αντιεξουσιαστική δράση και είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2006 για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.
Γι’ αυτήν την υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και έδινε το «παρών» το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.
Προχθές που πήγε και πάλι για τον συγκεκριμένο λόγο στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης.
Προχθές στις 10 το βράδυ οδηγήθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή, στον οποίο αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δράση της οργάνωσης και όσα γίνονταν στο σπίτι του Χαλανδρίου. Τα δαχτυλικά του αποτυπώματα δικαιολόγησε λέγοντας ότι γνώριζε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού (ο οποίος είναι επίσης φοιτητής του Πολυτεχνείου) και αυτός του είχε ζητήσει να του εγκαταστήσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, πράγμα που έκανε.
Σε ό,τι αφορά τις βομβιστικές επιθέσεις στα σπίτια του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη και της νυν υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, κατά την προεκλογική περίοδο, ενέργειες που καταλογίζονται στην ομάδα, ο 26χρονος προβάλλει ως άλλοθι ότι όταν συνέβησαν τα συγκεκριμένα γεγονότα ήταν στο χωριό του μαζί με τον πατέρα του.

Από τον ανακριτή πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, αλλά ενδεχομένως θα δοθεί και νέα προθεσμία, γιατί λόγω της αργίας των Θεοφανίων δεν πρόλαβε ο δικηγόρος του να πάρει τη δικογραφία.
Ο 26χρονος είναι ο 16ος που κατηγορείται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται ότι για την ομάδα των «Πυρήνων» του Χαλανδρίου είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο τέσσερα άτομα, εκ των οποίων προφυλακίστηκαν τα τρία, ενώ εκδόθηκαν αρχικά έξι και αργότερα άλλα πέντε εντάλματα σύλληψης.
Από τα τελευταία πέντε εντάλματα συνελήφθη μία 22χρονη φοιτήτρια, με βάση το δαχτυλικό της αποτύπωμα που βρέθηκε σε ένα βάζο στο σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου, αλλά αφέθηκε ελεύθερη γιατί δεν κρίθηκε επαρκές στοιχείο για συμμετοχή της στην οργάνωση.
Η τελευταία «αναβαθμισμένη» βομβιστική επίθεση των «Πυρήνων» ήταν σε συνεργασία με την «αντάρτικη ομάδα τερροριστών» στις 27 Δεκεμβρίου 2009, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λ. Συγγρού.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΔΑΚΤΥΛΙΚΆ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ PC...ΤΟΝ ΤΥΛΊΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΑ ΧΑΡΤΙ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: