Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2010

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ...

Πανελλαδικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, με κεντρικό σύνθημα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά - Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών», διοργανώνουν στις 26 Ιανουαρίου η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», η «Ανταρσία», κοινότητες μεταναστών, σωματεία εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 6 μ.μ., ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.
Κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου μίλησαν οι Τζαβέντ Ασλάμ (Πακιστανική Κοινότητα), Γιάννης Σηφακάκης και Πέτρος Κωνσταντίνου (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και Αντώνης Μαούνης (από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων). Παραβρέθηκαν Κούρδοι, Αραβες, Τούρκοι από κοινότητες μεταναστών και μετανάστες από τον σύλλογο «Αφρικανοί Εργαζόμενοι».

«Το κάθε παιδί πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννήθηκε και ζει, να έχει χαρτιά, να έχει δικαιώματα. Οι μετανάστες έχουν δικαίωμα να ζουν μια ζωή με σεβασμό και αξιοπρέπεια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί όλοι οι άνθρωποι να γίνουν μετανάστες. Εχουμε όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή με σεβασμό. Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί κι αυτό μπορεί να γίνει με τη μαζικότητα και την ενότητά μας», ανέφερε σε γραπτή της δήλωση η Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Παράλληλα, κατά τη συνέντευξη τύπου, οι διοργανωτές εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, να μην διωχθεί η εκπαιδευτικός Στέλλα Πρωτονωταρίου, της οποίας η δίκη αρχίζει αύριο.

ΠΡΕΖΑ TV
21-1-2010

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε τι λέει, "...δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί όλοι οι άνθρωποι να γίνουν μετανάστες." Τι είναι αυτά ρε; καινούργια ατάκα πασπαρτού; ναι ρε καραγκιοζάκια; Επειδή χιόνισε στο Πεκίνο φέτος να υποδεχθούμε μετά βαΐων και κλάδων όποιον μας πασάρουν οι "φιλειρηνιστές" γείτονες;

Τουλάχιστον παίρνουν κανένα μισθό της προκοπής οι χαζοβιόληδες που τρέχουν γι΄ αυτά ή μόνο γιά το μπάφο της ημέρας τρέχουν;
Αφήστε ρε υποκριτές τους ψευδοανθρωπισμούς σας. Ούτε μία κουβέντα γιά αυτά που τραβάνε οι Έλληνες στην Β. Ήπειρο γιά παράδειγμα. Επιλεκτικός ανθρωπισμός;
...(καλά, μη με πει κανένας...φασίστα (!) γιατί θα "στεναχωρηθώ" σφοδρά)

Ανώνυμος είπε...

Πόοο ρε "ψαλίδι" που πέφτει εδώ μέσα...

spyros1000 είπε...

"ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ..."



ποιος θα παει?
Δεν βαρεθηκατε ακομη αυτες τις μαλακιες?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 9:25μμ, ακόμη κι αν το μυαλό σου δεν μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος της καταστροφής που επιφέρει η κλιματική αλλαγή, και σου φαίνεται "παπαριά" αυτό, είναι αλήθεια, θα υπάρξουν μεταναστευτικά ρεύματα προς άλλες χώρες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής για την οποία ακόμη κι αν δεν μπορεί για άλλη μία φορά το μυαλό σου να το διανοηθεί, ευθύνεται ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ κατά 90%.

Μην ανυσηχείς όμως, δεν θα μεταναστεύσουν προς την τρομαγμένη Ελλαδίτσα σου, θα την προσπεράσουν αυτή και θα μεταναστεύσουν προς άλλες ευρωπαικές χώρες και επίσης προς Η.Π.Α, Καναδά και όποις θα είναι ασφαλές.
Σφύχτικε η καρδιά σου ε; τρόμαξες ε; Μην ανησυχείς, αυτά θα γίνουν μετά το 2050 και βάλε, αν λειφθούν τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών, αν δεν κουνηθεί φύλλο, ίσως να μειωθεί στα 10 χρονάκια και να έρθει πιο κοντά η μαζική καταστροφή του πλανήτη μας, για την οποία ευθύνεται για άλλη μία φορα ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ.
Επιστημονική έρευνα έγινε και καταλήξαν σε τέτοια συμπεράσματα φίλε μου, και το είχαν πεί διάφοροι επιστήμονες από διάφορες χώρες της Ευρώπης και από τις Η.Π.Α.

Darkness

Ανώνυμος είπε...

Και όχι φίλε δεν θα σε πει κανείς "φασίστα" που δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο οι "μετανάστες" που έχουν κάνει όμηρο την Ελλάδα και πώς θα τους κινυγήσουμε από την χώρα (προσοχή εννοώ τους νόμιμους μετανάστες, όχι τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που πρέπει να φύγουν από την χώρα πάσης θύσιας, γιατί σε 2,3 χρόνια θα έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα).

Αντί να πείς ότι να φύγουν οι λαθρομετανάστες, λες "Τι είναι αυτά ρε; καινούργια ατάκα πασπαρτού; ναι ρε καραγκιοζάκια;" αλλά όποιος δεν ξέρει τι συμβαίνει στον "πλανήτη Γη" όπου ζεί, βρίζει, λέει μαλακίες για να περάσει η ώρα και γράφει μόνο για πακιστανούς, αφγανούς και και και που έχουν εγκατασταθεί στην Ομόνοια, Μεταξουργείο, Πατήσσια και αλλού, λογικό ότι θα σκέφτεται κατευθείαν έτσι.
Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος. Όποιος γνωρίζει ορισμένα πράγματα ας τα λέει εκφράζοντας μία γενική άποψη χωρίς ανοησίες και άλλα που κατεβάζουν το μορφωτικό επίπεδο.

Darkness

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το "ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ" δεν πιστεύω να έχει καλό τέλος, σίγουρα θα παιχτεί μαλακία από τους κουκουλοφόρους της πατρίδας μας που κάνουν πάντα την εμφάνισή τους γενικά σε πορείες με σκοπό να διαλύσουν την πορεία αλλά και τα Μ.Α.Τ.
Τέλος πάντων, ας γίνει ότι θέλει, εγώ λέω "έξω από την χώρα η λαθρομετανάστες" που είναι περισσότεροι από τους νόμιμους.

Darkness

Ανώνυμος είπε...

ainte na mazeytoun kamia 5000 atoma pou pisteyoun oti tha allaksoun ton kosmo..kai kana xiliariko pakia kai etoimo to tsirko medrano..xestike i forada sto alwni

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωπε darkness (δεν σε λέω φίλε, γιατί προσέχω τις φιλίες μου). Τι πρεμούρα είναι αυτή; 3 αναρτήσεις;;; πάμε λοιπόν:
Κατ΄ αρχήν από που αντλείς την σιγουριά ότι γιά την κλιματική αλλαγή φταίει κατά 90% (!) ο άνθρωπος; (μου αρέσει που βάζεις και ποσοστό!). Ελπίζω να μην έχεις πέσει θύμα τις νέας μόδας όπου όλοι είναι "οικολόγοι" και "ευαισθητοποιημένοι" όπου με κινήσεις όπως το σβήσιμο του διακόπτη γιά ένα λεπτό σώζουν, και καλά, τον πλανήτη! Δειλά - δειλά αρχίζουν να λένε ότι όλο αυτή η ιστορία μπορεί να εξελιχθεί σε φιάσκο διότι τώρα ψάχνουν την περίπτωση να γίνονται όλα αυτά εξαιτίας αλλαγών στην ηλιακή ακτινοβολία. Αυτά ήταν γνωστά από καιρό, βέβαια, άλλα δεν συμφέρει κάποιους να βγουν στον αέρα διότι χάνουν το "μπαγιόκο". Παρ΄ όλα αυτά το ζήτημα της μαζικής μετανάστευσης πληθυσμών είναι ένα πιθανό σενάριο, πρόσεξε τι λέω. Πιθανό. και με βάση την πιθανότητα αυτή κάποιοι "πατάνε" επάνω σε αυτό και προσπαθούν να σε εκβιάσουν ψυχολογικά και να σου περάσουν αυτό που θέλουν. Το καταλαβάινεις αυτό που λέω, έτσι; Εσύ τι νομίζεις; ότι το κάνουν από ανθρωπιστικούς λόγους; εγώ πολύ αμφιβάλω. Γιά τις επιστημονικές έρευνες που μου αναφέρεις ρε φίλε τι να πω; Αυτό που νομίζω είναι ότι και οι επιστήμονες (οι πιό πολλοί, ίσως;) είναι δέσμιοι καταστάσεων. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; ότι, δώστους λεφτά και θα σου αποδείξουν τα πάντα, θα βγάλουν τα τάδε ή το δείνα συμπέρασμα γιατί έτσι συμφέρει τον χρηματοδότη τους. Από κει και πέρα καταλαβαίνεις ότι πρέπει να είσαι πολύ επιφυλακτικός γιά το τι μας λένε αυτοί και η "εκκλησία" τους. Πρόσεξε τι λέω, γιά να μη το παρεξηγήσεις. Ίσως και γι΄ αυτό για το ίδιο θέμα έχουμε αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις από διάφορα ερευνητικά προγράμματα.

Ναι, ομολογώ το έγκλημά μου, είμαι ένοχος, σφίγγεται η καρδιά μου όταν βλέπω πως καταντάει η χώρα μου, σε πολλά επίπεδα.
Μην ανησυχείς ο πλανήτης δεν καταστρέφεται (τι μανία και αυτή με τα καταστροφολογικά σενάρια!). Το πολύ - πολύ να εξαλειφθεί ο άνθρωπος...αλλά αυτό στο απώτερο μέλλον και γιά άλλους λόγους. Δεν με "νοιάζουν" οι νόμιμοι κάτοικοι αυτής της χώρας. Οι λαρθομετανάστες τον πούλο, εδώ και τώρα. Σε αυτό συμφωνούμε.ΣΑΦΕΣ;
Δεν είσαι σε θέση να ξέρεις τι κάνω γιά να κρίνεις εσύ μέσα σε τρεις λέξεις την στάση μου απέναντι σε κάποια ζητήματα. Αν εσύ έχεις καταλάβει ότι μόνο βρίζω (ενίοτε το κάνω) και λέω μαλακίες (επίσης ενίοτε) τότε, ώ εσύ κριτή των πάντον ζητώ ταπεινά συγνώμη που εκφράζω την αγανάκτησή μου μέσα από αυτό το σεπτό μπλοκολόγιο, διότι κάτι βρωμάει και ζέχνη στις κινητοποιήσεις που γίνονται γιά όλους, εξαιρώντας όμως πάντα τους Έλληνες. Αλήθεια θα περιμένω να μου υποδείξεις σε ποιά ανάρτηση έβρισα Πακιστανούς, Αφγανούς και λοιπές ευγενής φυλές.

Εδώ δεν ξέρουμε τι συμβαίνει καλά - καλά στην χώρα μας και εσύ υποστηρίζεις ότι ξέρεις τι συμβαίνει και στον "πλανήτη γη" (πόσα θαυμαστικά να βάλω;). Μην κάνεις τον ξερόλα και μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Και τέλος πάντων αφού δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος γιατί ασχολείσαι;
Γιά τέλος, δεν ήξερα ότι είμαστε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ γιά να εκφραστώ χωρίς ανοησίες ευτελίζοντας το επίπεδο (συγνώμη πρέζα, δεν θα το ξανακάνω).

(Πραγματικά πιστεύω ότι δεν κατάλαβες τίποτα από την αρχική μου τοποθέτηση, δεν την διάβασες όλη; ποιός ξέρει!
A! όσο γιά το "φασίστα" φαίνεται ότι δεν είσαι και πολύ καιρό εδώ μέσα γιά να "πιάσεις" τι εννοώ...)

Ανώνυμος είπε...

xestike i forada i gineka sou malon

Ανώνυμος είπε...

Μη βρίζεις την μητέρα σου, μπασταρδάκι γιέ μου.