Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2010

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 460 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ!!!!ΠΛΗΡΗΣ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ...

Το 75% του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Καβάλας, περίπου 460 εργαζόμενοι, είναι έκτακτοι εκπαιδευτικοί που δούλεψαν για ένα ολόκληρο εξάμηνο φέτος χωρίς να έχουν πληρωθεί ακόμα ούτε δεκάρα γι' αυτό. Τα παραπάνω καταγγέλλει σε υπόμνημά του ο Σύλλογος Εκτακτων Εκπαιδευτικών του ΤΕΙ, που δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας τις επόμενες βδομάδες διεκδικώντας καταρχήν τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών, που πρακτικά είναι απλήρωτοι από τον Ιούνη του 2009.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Εκτάκτων του ΤΕΙ Καβάλας, «για (περίπου) το 1/3 των Εκτάκτων Εκπ/κών, η εργασία τους στο ΤΕΙ, αποτελεί κύρια απασχόληση και βασίζονται σε αυτήν για την επιβίωσή τους. Επίσης για 1/3 ακόμη η εργασία τους αυτή, είναι παράλληλη απασχόληση και αποτελεί σημαντική συνεισφορά στα οικονομικά τους. Τέλος για το τελευταίο 1/3 εξ αυτών, είναι δευτερεύουσα απασχόληση, καθώς το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, και έχουν ένα περιορισμένο ωράριο εργασίας στο ΤΕΙ». Η πραγματικότητα που αποτυπώνεται πάντως, στο συγκεκριμένο ΤΕΙ, με τη συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού να είναι έκτακτο, αφορά το σύνολο των επαρχιακών ΤΕΙ και ακουμπάει (σε λίγο μικρότερο βαθμό) τα κεντρικά ΤΕΙ.

Επίσης, η απαράδεκτη κατάσταση της επί μηνών απλήρωτης εργασίας των εκτάκτων, παρατηρείται επί χρόνια με ευθύνες και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο Σύλλογος του ΤΕΙ Καβάλας σημειώνει σχετικά ότι «αιτία είναι η τώρα και πολλά χρόνια συνεχιζόμενη, από μέρους του υπουργείου Παιδείας, υποχρηματοδότηση των ΤΕΙ, με ανεπαρκείς προϋπολογισμούς που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους».
Στο υπόμνημά του ο Σύλλογος καταθέτει και μια σειρά αιτήματα για την ανακούφιση του έκτακτου προσωπικού, για την καλύτερη ένταξή του στα ιδρύματα και διεκδικεί μια σειρά δικαιώματα για τους έκτακτους που σήμερα δεν τους αναγνωρίζονται.

ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: