Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

ΤΟ ΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ 800ΕΚ.ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΟΤΕ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΕΙΑ!!!!ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΑ ΦΡΑΓΚΑ...

Από το Δημόσιο διεκδικεί... το Δημόσιο τα οφειλόμενα προς το ΙΚΑ, όπως προκύπτει από τη νέα απαίτηση του Εργασίας... προς τις τρεις –υπό εκκαθάριση– εταιρείες της Ολυμπιακής. Την απαίτηση διατύπωσε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδος, ο οποίος ζήτησε από τον διοικητή και το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ να κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για τη διεκδίκηση 660 εκατ. ευρώ. Το ποσό προκύπτει από την απώλεια εσόδων που προκάλεσαν οι εξαιρετικά ευνοϊκοί όροι της πρόσφατης εθελουσίας εξόδου του προσωπικού. «Εν όψει τού ότι οι εταιρείες Ολυμπιακές Αερογραμμές Α. Ε., Ολυμπιακή Αεροπλοΐα - υπηρεσίες Α. Ε. και Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α. Ε... έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης δημοσίων επιχειρήσεων του άρθρου 14 Α του ν. 3429/05, παρακαλώ να προβείτε άμεσα στην αναγγελία όλων των απαιτήσεών σας ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό σημείωμα που μου αποστείλατε... Επιπροσθέτως, παρακαλώ να ερευνήσετε άμεσα τη δυνατότητα λήψεως διωκτικών μέσων κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των ανωτέρω υπό εκκαθάριση εταιρειών και να μου γνωρίσετε σχετικά εντός πέντε ημερών», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος προς τον διοικητή του ΙΚΑ, κ. Θ. Αμπατζόγλου.

Συνέχεια και στη διεκδίκηση πόρων από τον ΟΤΕ για το σύνολο ή για τμήμα των 142 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα επιβαρυνθεί το ΙΚΑ καλύπτοντας τα ελλείμματα του ΤΑΠ-ΟΤΕ, έδωσε χθες ο υπουργός με επιστολή του προς τον διοικητή κ. Π. Βουρλούμη. Τον κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν «από τη διευκόλυνση μέσω των εθελουσίας εξόδου και της ένταξης του ασφαλιστικού φορέα (ΤΑΠ-ΟΤΕ) στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά και τα οργανικά του ελλείμματα». Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν κατά τη συνάντηση που θα έχουν οι δύο άνδρες στο υπουργείο στις 25 Ιανουαρίου, σε σύσκεψη με τη συμμετοχή και του διοικητή του ΙΚΑ.
«Διαπίστωσα ότι, παρά τις προβλέψεις του Ν. 3655/08, του οποίου μελετάται τροποποίηση, δεν έχει συνταχθεί καμία ειδική οικονομική μελέτη προκειμένου να προσδιοριστούν τα ελλείμματα που προκαλούν οι κλάδοι σύνταξης που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τις διατάξεις του Νόμου», αναφέρει στην επιστολή του (με χθεσινή ημερομηνία) ο κ. Λοβέρδος. Επικαλούμενος δε το πόρισμα ειδικής οικονομικής επιτροπής που συστάθηκε στο υπουργείο για να διερευνήσει την οικονομική επιβάρυνση του Ιδρύματος από την ένταξη των ειδικών Ταμείων, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ειδικότερα για το ΤΑΠ-ΟΤΕ και μόνο για το 2010, το ΙΚΑ θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 142 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των ελλειμμάτων του κλάδου σύνταξης του Ταμείου.
«Μελετώντας τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία του κλάδου σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ διαπιστώνω με έντονη ανησυχία την έκρηξη των ελλειμμάτων από 136 εκατ. το 2000 στα 850 εκατ. το 2009 και την τεράστια επιβάρυνση του Προϋπολογισμού για την κάλυψη των ελλειμμάτων αυτών, πέραν των επιβαρύνσεων από την εθελουσία έξοδο περίπου 5.500 υπαλλήλων, για την οποία γίνεται εκ νέου κοστολόγηση», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2010

kathimerini

1 σχόλιο:

Pink Floyd είπε...

Η ολυμπιακη αυτα τα λεφτα,ο οτε,και πολλοι αλλοι δημοσιοι οργανισμοι,βαλτε και τις ποδοσφαιρικες ομαδες,βαλτε και κατι μεγαλες βιομηχανιες,να γιατι δεν εχει λεφτα το ασφαλιστικο συστημα να δωσει συνταξεις....
andreas-pinkfloyd.blogspot.com