Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2010

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΤΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της εγκατάστασης σαρωτών σώματος στην Αυστρία. Σε πολιτικό επίπεδο, παρατηρείται έντονη διάσταση απόψεων ανάμεσα στα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Σαφώς υπέρ της εγκατάστασης σαρωτών σώματος, τοποθετείται μόνον το συγκυβερνών, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα. Όπως τονίζει, τέτοιοι σαρωτές είναι επιτακτικά αναγκαίοι, καθώς το ίδιο θεωρεί υψίστης προτεραιότητας την ασφάλεια στα αεροδρόμια. Επίσης το ίδιο δεν συμμερίζεται την άποψη, πως κατά την αξιολόγηση των φωτογραφιών προκύπτουν παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων, και δεν δέχεται το επιχείρημα ειδικών, πως ο σαρωτής σώματος δεν ανακαλύπτει αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο σώμα.
Χωρίς να απορρίπτει τη χρησιμοποίηση αυτής της τεχνολογίας, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα θεωρεί πως θα πρέπει πρώτα να αποφανθούν οι ειδικοί ως προς τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των σαρωτών σώματος και πως, στη βάση των πορισμάτων τους, θα πρέπει να ληφθούν κατόπιν οι ανάλογες αποφάσεις.

Κατηγορηματικά κατά των σαρωτών σώματος τοποθετούνται τα τρία κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης, «Πράσινοι», «Ελεύθεροι» και «Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας».
Το μεγαλύτερο από αυτά, το ακροδεξιάς και εθνικιστικής απόκλισης «Κόμμα των Ελευθέρων» τονίζει πως, ενώ οι σαρωτές εμφανίζονται να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, και προειδοποιεί για τεράστια ταλαιπωρία που θα υφίστανται οι επιβάτες.

ΠΡΕΖΑ TV
9-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: