Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2010

Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΗΜΟΤΗΤΕΣ...

Να που ο τίτλος του Πατριδογνωμόνιου δυστυχώς δικαιώθηκε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την περασμένη Κυριακή, που έβαζε τον διαβόητο Τζορτζ Σόρος και τη σορό της πατρίδας στην ίδια πλευρά των συμφερόντων του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο Σόρος έπεσε σαν το κοράκι με τα νύχια τα γαμψά πάνω στον κλεμμένο πλούτο που παράγουν δεκαετίες τώρα οι Ελληνες και παρεπιδημούντες εργαζόμενοι και είπε πως είναι ευκαιρία να δανείσεις τοκογλυφικά τη χώρα Ελλάς. Καλή επένδυση είπε πως είναι να βγάλει σε πέντε χρόνια κάποιος όπως αυτός, όσα δεν θα πάρουν οι αγρότες, για παράδειγμα, στα επόμενα πενήντα.

Σύντροφοι, όταν η κρίση βαφτίζεται «ευκαιρία», τότε έρχεται στην επιφάνεια εκείνο το επίμονο ερώτημα Qui bono?
Δηλαδή ποιος ωφελείται; Τέτοιες δηλώσεις κι αυτό το ερώτημα αρκούν για ν' αποκαλύψουν τους δημιουργούς αυτής της κρίσης και τους νομιμοποιητές των ωφελημένων, όπως η ελληνική κυβέρνηση. Ομως αυτό που ξέρουν κι οι πέτρες δεν εμποδίζει την ψήφο στους θύτες από τα ίδια τους τα θύματα. Κι έτσι ο Σόρος κι οι όμοιοί του έχουν σωρό ευκαιρίες να εκμεταλλεύονται την επιβεβλημένη ανασφάλεια, φτώχεια, υπερχρέωση των νοικοκυριών όπου γης.

Προσοχή όμως. Οι φήμες που τάχα μου δήθεν κλυδωνίζουν την οικονομία της χώρας κι ώσπου να «διαψευσθούν», τα χρυσά κουτάλια έχουν γίνει πλατινένια, είναι το πρώτο στάδιο της εκτυφλωτικής στραβομάρας και της εκκωφαντικής μουγκαμάρας που επέρχονται. Προσοχή στα ΜΜΕ αυτόν τον καιρό. Το αγροτικό θα υποβαθμισθεί και θα εξαφανιστεί μόλις σπάσει ένα μπλόκο κι ας πολλαπλασιαστούν τα υπόλοιπα. Οι φωνές διαμαρτυρίας, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις και οι απεργίες θα περνάνε στο ντούκου και θα διογκώνονται στη θέση τους οι δυό τρεις αγγλικούρες - παρόλες που θα δίνουν συνεντευξιαζόμενοι σε ξένα μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί.
Η τάση εξομοίωσης, του αγρότη που στέκεται μέσ' την παγωνιά και το χιόνι μαζί με τους συναγωνιστές του, με τον όρθιο παλτοφορεμένο Γ.Α.Π. στο προαύλιο του ξενοδοχείου του Νταβός, να παλεύει να βρει φθηνότερα δανεικά, θα μεγαλώσει. Τέχνη παλιά όσο κι η άθλια αστική προπαγάνδα.
Εκεί που περιμένεις να δεις τον αγρότη να εξηγεί γιατί δεν καταθέτει τα όπλα, νάσου ο «πατριώτης» πρωθυπουργός ίσος κι όμοιος, να παλεύει με τα «κερδοσκοπικά» θηρία της παρέας του για πάρτι σου.
Η φίμωση των ΜΜΕ γίνεται με έναν ύπουλο, απατηλό τρόπο προβολής «όλων των πλευρών», «όλης της αλήθειας». Με εντιμότατους ψευταράδες σαν τον Καρχιμάκη κι άλλα τέτοια υπηρετικά λουλούδια που ποτίζονται σε μέρες κρίσης με τόνους προβολής ώσπου να κρυφτεί η πομπή τους.

Η κατάσταση θα χειροτερέψει. Είναι και θα μείνει σαν τα καψώνια στο στρατό στα τάγματα ανεπιθυμήτων που ενίοτε κατέληγαν σε θανατηφόρα νομιμοποιημένα «ατυχήματα» με θύματα πάντα κόκκινους. Θα προβάλλεται η συνέπεια του ψέματος ως κατόρθωμα: «Καταφέραμε να χρεώσουμε και τα δισέγγονά σας». Και ταυτόχρονα θα προβάλλεται η συνέπεια των δίκαιων αγώνων των αγροτών: «20 εκατομμύρια τη μέρα σας κοστίζει ηλίθιοι».
Μεσ' την πολυφωνική μονοφωνία της φριχτής τρομοκρατικής αστικής προπαγάνδας, μια λύση υπάρχει. Στα λόγια τους οι πράξεις μας. Αντίσταση, ανυποχώρητη. Ωσπου να πληρώσει η σορός του Σόρος.

Λιανα Κανελλη

ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χάχαχα με έκανε και γέλασα μεσημεριάτικα. Χαιρετίσματα κουκουετζίδικα προσεχώς μανταλάκια.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;;;

Διαβάζω στο NEMECIS Οκτωβρίου 2009:

"τ.102 Ο ταλαντούχος κύριος Παμπούκης και… η κρυφή γοητεία της πασοκικής μπουρζουαζίας
Written by Λιάνα Κανέλλη

Άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου κατά την προηγούμενη
κυβερνητική του θητεία στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Χάρης Παμπούκης, ανέλαβε εκ νέου
κυβερνητικά καθήκοντα: υπουργού Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ.

Ιδιαίτερα γνωστός,
όμως, στον κόσμο των μεγάλων εταιρειών, των ξένων πρεσβειών, των εκδοτών και άλλων
από το δικηγορικό του γραφείο. Ένα από τα μεγαλύτερα της Αθήνας, που ο ίδιος έχει
χαρακτηρίσει «boutique υπηρεσιών»: από τη σύσταση οφσορ εταιρειών «σε συνεργασία με
τους καλύτερους στην Κύπρο», μέχρι εξειδικευμένες υπηρεσίες για το χρηματιστήριο, και
τον χειρισμό υποθέσεων επώνυμων προσώπων, όπως εκδοτών, δημοσιογράφων, πολιτικών,
καλλιτεχνών και αθλητών…
Σίγουρα ο κ. Παμπούκης δεν έχει τα χαρακτηριστικά ενός
«αντιεξουσιαστή στην εξουσία», όπως επιχείρησε να τα προσδώσει ο πρωθυπουργός στα
μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Μέχρι χθες είχε πελάτες όλους εκείνους που αποτελούν
την αθέατη πλευρά της εξουσίας αυτού του τόπου, «τα ντόπια και ξένα συμφέροντα», όπως
τα αποκαλούσε κάποτε ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού την εποχή της δόξας της
«Αλλαγής». Τώρα οι πελάτες ήρθαν στην εξουσία;"

Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέχεια του άρθρου που αφορά ένα πρόσωπο το οποίο κατά τα λεγόμενα των φιλοκυβερνητικών και άλλων εφημερίδων ουσιαστικά κατευθύνει και συντονίζει όλο το κυβερνητικό έργο και οι υπουργοί δεν κάνουν "βήμα" χωρίς την έγκρισή του.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Λιανα!

Ανώνυμος είπε...

Ωραια τα λέει η Λιάνα αλλά εδώ που φτάσαμε τα λόγια δε φτάνουν ούτε για ζήτω...
Πρεπει να ξεσηκωθεί ο τόπος και να τους πάρει ο διάολος ολους αυτους, όλα τα κοράκια...εύχομαι να είναι κοντά αυτή η ώρα..