Κυριακή, Ιανουαρίου 03, 2010

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΡΩΩΘΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ,ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ!!!!

Από το ξέσπασμα της κρίσης έως τα μέσα του 2009 στις Ηνωμένες Πολιτείες κι ενώ η ανεργία αυξανόταν, το 25% των αμερικανών εργαζόμενων, προσωπικού του ομίλου που εκδίδει τους «Τάιμς Νέας Υόρκης», είχε πέσει θύμα της πρακτικής της μείωσης μισθών.

Μελέτη του οίκου Watson Wyatt έδειξε ότι το 95% των 1.500 μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων προτείνουν σε ποσοστό των μισθωτών τους να προτιμήσουν ένα σύστημα «μεταβλητής» αμοιβής, προκειμένου να μην απολυθούν.
Σε ορισμένους κλάδους (λιανικό εμπόριο, εστιατόρια) καθιερώνεται η μερική ή εξ ολοκλήρου αμοιβή με... φιλοδωρήματα ή «ανάλογα με τη συμβολή στον τζίρο».

Οι πρακτικές αυτές δεν άργησαν να διαβούν τον Ατλαντικό και στη Βρετανία τις αποδέχτηκαν ακόμη και σωματεία. Στη Γαλλία «εθελούσια» (!) μείωση μισθών προσπαθούν να επιβάλουν σε θυγατρικές τους αμερικανικοί κολοσσοί όπως η Hewlett Packard, αλλά και ευρωπαϊκά μεγαθήρια όπως οι Osram (θυγατρική της Siemens), Hertz, Keops κ.ά. Οσο για τον δημόσιο τομέα, τα θλιβερά προηγούμενα Ιρλανδίας (-7%), Λετονίας (-15%) και Ουγγαρίας (πάει ο 13ος μισθός) προβάλλονται ήδη σαν «λαμπρά» παραδείγματα προς μίμησιν.

ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΑΡΧΙΚΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΦΑΣΗ....

ΠΡΕΖΑ TV
3-1-2010

4 σχόλια:

Peirates tou oneirou είπε...

Η Λύση είναι μία:

Μέχρι να συνεννοηθούν οι εργαζόμενοι για να πολεμήσουν απο κοινού τον ταξικό τους εχθρό, η μόνη λύση είναι η μείωση της παραγωγικότητας...

Οσο μπορείτε κωλοβαράτε και αφήστε τους εργοδότες να καταλάβουν ότι ή θα πληρώνουν ή θα παίρνουν τα αρχίδια μας.

Ξυπνήστε επιτέλους βρε ζώα εργαζόμενοι. Ολη η δύναμη είναι στα χέρια σας!

Ανώνυμος είπε...

Πειρατές, δεν προτείνετε τίπτα καινούργιο: H μείωση της παραγωγικότητας εφαρμόζεται ήδη στο δημόσιο από καιρό.
Όσο γιά τους εργαζόμενους που δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, ''όσο μπορείτε κωλοβαράτε'', και μετά όταν σας απολύσουν απευθυνθείτε στους Πειρατές γιά τα παράπονα σας.

Ανώνυμος είπε...

more kai stous peirates na ta poune i oxi to apotelesma to idio tha eine
TO GAMISI DEN THA TO APOFYGOUNE OI ERGAZOMENOI
kai afto giati o ellinikos laos eine toso malakas pou den exei antagonisti se olo ton kosmo
afou oi malakes oi politikoi kataferane kai ton kanane kai zei me danika apo tis trapezes, kai afou tou perasane to mynima oti ama thelei douleia prepi na psifizei panta tous idious, e tote eiste gia ton poutso kavala re malakes
EXETAI AFTO POU SAS AXIZEI

Ανώνυμος είπε...

kai afto giati o ellinikos laos eine toso malakas pou den exei antagonisti se olo ton kosmo

Συμφωνώ μαζί σου, φίλε.