Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ...Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ,ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ...

Όποτε περνάω από το βαρύ κέντρο, εκεί που είναι τίγκα στους μετανάστες και νομίζεις ότι είσαι στο Κάιρο, και κοιτάω τους μετανάστες στα μάτια, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα γιατί πίσω στο βλέμμα τους – ακόμα και πίσω από το πιο αγριεμένο και τσαμπουκαλεμένο βλέμμα - μπορώ να νιώσω τον φόβο τους, την ταλαιπωρία τους,
τον πόνο και την ανασφάλειά τους.


Είναι δύσκολο να είσαι μετανάστης, πολύ λίγοι το ξέρουν και γι’ αυτό είναι πολλές φορές σκληροί μαζί τους. Υπήρξα κι εγώ μετανάστης , ήρθαμε με τους γονείς μου από την Αλεξάνδρεια και παρόλο που είμαστε Έλληνες, ξέρω πώς είναι να νιώθεις ξένος.

Σκέψου να μη μιλάς ελληνικά, να έχεις άλλη θρησκεία και άλλο χρώμα, με πόση ξενιτιά γεμίζει η ψυχή σου. Τους πονάω και τους αγαπάω τους μετανάστες παρόλο που είμαι φουλ ελληνίδα γιατί ως παιδί στο σχολείο μου, στην Αίγυπτο, έκλαιγα όταν άκουγα τον εθνικό ύμνο. Με συγκινούσε και με συγκινεί η ιδέα της πατρίδας μου που είναι ξεχωριστή - γιατί είναι - και λυπάμαι για όλη αυτή την αμερικανιά στη ζωή μας, αυτό το τόσο ουάου που μας αλλάζει τον ψυχισμό και μας κάνει φλώρους, και παρότι λοιπόν είμαι τόσο Ελληνίδα και γουστάρω Ελλάδα με χίλια - γιατί είναι από τους πιο ενεργειακούς τόπους στον πλανήτη, γιατί κάποτε σε κάποια ευλογημένη συγκυρία τα αστέρια φώτισαν τους ανθρώπους και τους έκαναν να μιλάνε σαν θεοί, βλ. Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. – παρότι λοιπόν είμαι πωρωμένη Ελληνίδα δεν μπορώ να δω χωρίς συγκίνηση αυτά τα σκαμμένα πρόσωπα των μεταναστών και επιστρατεύω όση ευγένεια έχω μέσα μου, ακόμα και να τους ανοίξω την πόρτα να περάσουν πρώτοι γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι.

Κι εδώ τελειώνουν και αρχίζουν όλα.

Εδώ αρχίζει μια ποιότητα που βρίσκεται πέρα από πατρίδες, πάνω από Έλληνα, Σουηδό, Βούλγαρο, Πακιστανό. Εδώ αρχίζει αυτό το νήμα που μας ενώνει όλους με όλα, που χωρίς καμία θρησκοληψία ή τάση για θεολογικές φιλοσοφίες - πέρα από τα ανθρώπινα, όταν περάσουμε τα σύνορα του ανθρώπινου - αξίζει να δούμε τους μετανάστες σαν ψυχές που αγγίζουν το θείο. Και όταν λέμε θείο, δεν εννοούμε το θείο όπως το κατανοούν οι λαοί και χωρίζονται σε χριστιανούς, ορθόδοξους, ισλαμιστές κα πολεμάνε μεταξύ τους ούτε το θείο του Ελληνάρα που νομίζει ότι έχει μπάρμπα στην Κορώνη αλλά το θείο που έχουμε όλοι μέσα μας και μας κάνει τον καθένα κάτι ξεχωριστό και όλους μαζί ένα.

Δήμητρα Παπαδοπούλου για το
www.protagon.gr

ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2010

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ..ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ???ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!

Ανώνυμος είπε...

pou zei ayti i kota? se poia perioxi? pantos oxi omonoia.
To tileoptiko stountio tis konomas pou douleue einai stin omonoia?
Pos kai perase apo ekei? gia kafe? i pire leoforeio giati xalase to autokinito tis?

Dimitra gia na exeis apopsi sevasti apo ton lao pigene na katoikiseis stin omonoia, mazi me to perifana giratia pou menoun mona tous egkataleleimena kai aniperaspista, mazi me tis maures poutanes pou trone agrio ksylo apo tous maurous metanastes ntavatzides sou kai meta isos se akousei kaneis.
Pros to paron elpizo i parousia sou sto diktyo na sou ferei kamia nea doulitsa stin tileorasi kai na ta ksanakonomiseis.
Me tetoious neoaristerous me deksies tsepes aporei o syriza kai to kke giati den exoun apixisi pleon ston lao.

Ανώνυμος είπε...

φίλε 12.03 έχεις δίκιο γιά "ευαίσθητους" σαν την κυρία.Εκείνο όμως που θα διαφωνήσω μαζί σου είναι ότι υπάρχουν μετανάστες με πάνω από 10 χρόνια εδώ και ίσως πρέπει να το δούμε θετικά...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, το ότι έχει μια καριέρα ως ηθοποιός και έχει βγάλει κάποια λεφτά ακυρώνει την άποψη της; Δεν έχει ένα παρελθόν; Για να κάνει ό,τι έκανε χρειάστηκαν κάποιες ενέργειες εκ μέρους της. Και δεν είναι ντροπή να καταφέρεις να βγάζεις λεφτά, ντροπή είναι να τα τρως απ' τη μάνα σου. Με την ίδια λογική, κάποιος που μπορεί να προέρχεται από φτωχή οικογένεια αλλά πέτυχε και έβγαλε χρήματα δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για όσους δεν έχουν. Αμ, δεν είναι έτσι. Δεν στα είπανε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά δεν μπορώ να συμφωνήσω με απόψεις όπως ''η ιδέα της πατρίδας μου που είναι ξεχωριστή - γιατί είναι'', ''το τόσο ουάου που μας αλλάζει τον ψυχισμό και μας κάνει φλώρους'', ή ''σε κάποια ευλογημένη συγκυρία τα αστέρια φώτισαν τους ανθρώπους και τους έκαναν να μιλάνε σαν θεοί''. Μου φαίνονται ανοησίες.
Η φιλοσοφία, γιά παράδειγμα, προέκυψε και εξελίχθηκε μέσα από σκέψεις και απόψεις αιώνων, δεν έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι του Πλάτωνα και τον ενέπνευσε.

Ανώνυμος είπε...

ego na symfoniso me ton 12.03 alla prepi na prosthesi omos kai kati allo
Na fygoune oi mavroi me tis poutanes kai tous ntavatzidzs, oi pakistanoi,afganoi me ta narkotika i oti allo telos panton ton enoxlei
alla prepei omos na fygoune kai oi Ellines metanastes apo tis xores pou eine kai na gyrisoune edo mesa sto mpourdelo pou legetai Ellada kai tote na doume ti skata tha ginei me olous tou patriotes Ellinarades sygkentromenous sto idio mpourdelotopo, tote na do an tha meiothoune ta narkotika, oi poutanes, oi ntavatzides i oti allo kako episinaptoume stous metanastes
OUST KAI OI ELLINES APO TIS XENES XORES etsi gia na eimaste dikaioi

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα είπε ο 2:05!

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα να χρησιμοποιούν κάποιοι κάποιους και με ευσυγκίνητες ιστορίες να προσπαθούν να εκμεταλευτούν (γιά πολλοστή φορά) το αποδεδειγμένο φιλότιμο του Έλληνα.
Πόσο μπορώ να σε πιστέψω ρε Δημητρούλα ότι μπορείς και διακρίνεις "ακόμα και πίσω από το πιο αγριεμένο και τσαμπουκαλεμένο βλέμμα"...ώπα, σιγά.

Σκέψου να είσαι πολίτης αυτής της χώρας και ξαφνικά να σου έχει επιβληθεί απαγορευτικό σε κάποιες περιοχές. Αν τολμάς πήγαινε στο κέντρο της Αθήνας (στην Μενάνδρου π.χ.) το βράδυ και πες μου αν θα προλάβεις να δεις τα μάτια του, κατά τα άλλα, φοβισμένου.
Η ποιότητα υπάρχει αλλά όχι κάποιοι να νομίζουν ότι θα ανεχθούμε και τα πάνδηνα γιά χάρη ενός ψευδοπολιτισμού που πάει να μας κάτσει στο σβέρκο.

Ανώνυμος είπε...

Βλάκα 2.05, να φύγουν οι Λαθρομετανάστες και όχι γενικώς και αορίστως όλοι οι ξένοι. Να αποδωθούν αυτά που πρέπει σε αυτούς που τηρούν την νόμιμη οδό και μόνο. Οι υπόλοιποι πούλο. Το ίδιο φυσικά να συμβεί σε όσους έλληνες (παράνομα) βρίσκονται οπουδήποτε.
Να γίνει αυτό που γίνεται παντού.
Καταλαβαίνεις την διαφορά ή πρέπει να πετάξουμε βεγγαλικά;

Όλα τα υπόλοιπα ψευτοεπαναστατικά που λες είναι άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε...

melpo είπε...

ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 2.20 ... ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ 2.05... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ... ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ... ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ... ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΡΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ? ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΛΗΝΑΡΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΓΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΕΡΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΣΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ;;
ΟΤΑΝ ΑΥΡΙΟ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ Ή ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ Ή ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ;

ΥΠΗΚΟΟΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙKAIΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΙΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε melpo, τι βοήθεια και υποστήριξη μας τσαμπουνάς. Δηλαδή με λίγα λόγια και με τον ρυθμό που καταφθάνουν πρέπει να παρατήσουμε τις δουλειές μας και τις ασχολίες μας και να τα δώσουμε όλα γιά να μην κατηγορηθούμε σαν...ρατσιστές! Φοβερή λογική.
Κατέβα και κάτσε ομόνοια αφού το ξέρεις, όπως μας λες πολύ καλά, και βοήθα τους όπως εσύ νομίζεις...

Ανώνυμος είπε...

Anwnymos 2:05mm, prwton oi ellhnes metanastes se opoia xwra ki an metanasteusan einai nomimoi polites me ola ta dikaiwmata pou dikaioute na exei enas poliths mias xwras.
Deuteron, na fugoun apo thn Ellada oi la8rometanastes kai na meinoun mono oi nomimoi opws ginete kai se alles politismenes xwres autou tou planhth, den 3erw ti fantazesai otan akous ti le3h "metanasths" kai la8rometanasths", alla mallon kai oi 2 le3eis gia sena to idio shmainoun, opote kalutera anoi3e ena le3iko, tou Mpampiniwth as poume kai diabase tis le3oules autes gia na 3ereis peri tinos prokeitai.
Kai esu "melpo" skepsou ligo ti 8eleis akribws na peis, prin to peis.

Alla enta3ei, ka8e apopsh prepei na thn sebomaste, akoma ki an pernaei ta oria ths blakeias kai asunarthsias. Ti na kanoume, dhmokratia exoume, auto mas marane.

Ανώνυμος είπε...

Όχι,Δήμητρα,δεν μπορείς να ξεγελάσεις τούς πάντες...Το "θείον" στο οποίον αναφέρεσαι,παρά τις παραπλανητικές σου προσπάθειες,είναι των χριστιαναραίων.Μού δημιουργείς δε την εντύπωση με όσα λες-σεβαστά,έχεις κάθε δικαίωμα-μού δημιουργείς την εντύπωση τού καλοβολεμένού που μέσα στην καλοπέρασή του ,απενοχοποιείται κάνοντας φιλανθρωπίες.Και μιά κακή ερώτηση:πού διαμένεις;Εγώ Αγ.Παντελεήμονα,ξέρεις πού είναι;

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 4:38μμ, ειναι κριμα ο Αγ.Παντελεημωνας να βρισκεται σε τετοια κατασταση, αλλα και το ιστορικο κεντρο της Αθηνας.
Δεν ξερω τι κανει το κρατος και κυριως η αστυνομια, αλλα καλο θα ειναι να αρχισουν να μαζεουουν ορισμενους λαθρομεταναστες και οσοι και οσοι δεν πανε με τους νομους.
Εχουν ακουστει πολλες ιστοριες για την περιοχη σου και δεν θα ηθελα ποτε να κατοικουσα εκει, γιατι δεν θα το αντεχα.
Darkness

Unknown είπε...

ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ? ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ Η ΜΕΡΑ? ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΤΗΝ ΦΑΓΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...ΕΡΕΥΝΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΛΥΘΗΣΜΩΝ ΛΟΓΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ, Ο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΒΙΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟΣ....ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Georgaros5 εχεις δικιο, θα συμβει σε λιγα χρονια αυτο, λογω κλιματικης αλλαγης και οταν και εμεις εδω στην "ωραια" Αθηνα γινουμε ζαχαρα, θα αναγκαστουμε να μεταναστευσουμε καπου αλλου για να μπορεσουμε να ζησουμε.
Το 90% των ανθρωπων θα ευθυνονται για οσα θα γινουν τα επομενα χρονια, σχετικα με το κλιμα του πλανητη.
Οι ανθρωποι καταντησαν τον πλανητη ετσι και ολοι μας θα γινουμε μεταναστες σε καποια αλλη χωρα, ισως εμεις τωρα να μη ζουμε οταν γινουν αυτα, αλλα τα παιδια που γεννιουνται τωρα θα το νιωσουν πολυ καλα, δυστυχως.
Τί συνοδο Κοπεγχαγης;; Τιποτα δεν εκαναν, σε τιποτα δεν καταληξανε. Μονο φαγανε με χρυσα κουταλια και τα ειπανε παλι, οπως κανει μια παρεα.
Τα εχουμε μπροστα μας, αλλα δεν ξερουμε ποτε θα γινει το μεγαλο "μπαμ".

Ανώνυμος είπε...

P.S Εχουμε καταντησει αχορταγοι, ενω εχουμε τα απαραιτητα για να ζησουμε, θελουμε ολο και περισσοτερα, δεν μας ενδιαφερει πραγματικα ο συνανθρωπος μας, παρα μονο ο εαυτουλης μας και η παρτη μας.
Εχουμε χασει καθε ιχνος συναισθησης και σεβασμου απεναντι στον συνανθρωπο μας και κυριως στη ιδια μας την ζωη.
Τι ειπε ο Einstein; "Ο 3ος Παγκοσμιος Πολεμος θα γινει με πηρυνικα οπλα, ο 4ος για πιο λογο θα γινει δεν ξερω, το μονο που ξερω ειναι οτι θα γινει με πετρες και ξυλα".

Να αλλαξουμε τον τροπο ζωης μας πριν ειναι αργα λενε οι επιστημονες, εγω νομιζω οτι ειναι ηδη αργα. Εφοσον το μυαλο δεν αλλαζει, οι νοοτροπιες και οι συνηθειες μας δεν αλλαζουν, ε λογικο ειναι σε καποια χρονια να γινουμε σαν τα πιθικια, οχι οτι δεν ειμαστε.... καλη μας διασκεδαση λοιπον για το μελλον που μας περιμενει.
Darkness

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗΣ!ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ....ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ ΚΤΛ,ΒΡΩΜΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητη δημητρα off the records αλλιως τα λες τα πραματα για το 'χαλι' που μαζευτηκε!πηρες γραμμη?πηρες αμοιβη η οι γνωστοι αριστερηστες θεοδωρακηδες και σια παρουσιαζουν το θεμα οπως θελουν!

melpo είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 3.40 ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 4.33,,, ΝΑΙ ΡΕ ΓΜΤ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ...ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΓΝΩΜΗ... ΚΑΙΣ ΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.. ΩΡΑΙΑ.. ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ? ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ..? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ? ΟΥΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΤΕΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ......

Ανώνυμος είπε...

Να πάνε σπίτια τους και να πάρουν μαζί τους και τη Δήμητρα και τη μικρή Μέλπω. Άντε γιατί όλο εξυπνάδες λένε τα κοριτσάκια σήμερα.

melpo είπε...

ΩΡΑΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ... ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ.. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΥ? Η ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΛΑΣ?

melpo είπε...

ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΙΑ ΛΕΣ ΚΟΤΡΙΤΣΑΚΙ...