Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2010

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ...ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΖΑΤΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;

Στο «γνώριμο κάκο εαυτό» του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ενώ επέμεινε στην πρότασή του για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.
"Σήμερα τρεις μήνες μετά τις εκλογές και έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να ξαναβρίσκουμε το γνώριμο κακό εαυτό μας. Τι κι αν η πραγματικότητα άλλα έδειξε. Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τους προσωπικούς μας σχεδιασμούς, τόσο το χειρότερο για τη πραγματικότητα. Και εδώ έχουμε πολλούς σχεδιασμούς. Διαφορετικούς αλλά εξίσου φυγόκεντρους από τη συλλογική μας πορεία, που βρίσκουν έδαφος σε ένα κλίμα διαρκούς αμφισβήτησης της ενότητας και της προοπτικής του χώρου μας. Και για να είμαστε ειλικρινείς, βρίσκουν έδαφος εξαιτίας των δικών μας χρόνιων και δομικών αδυναμιών. Αδυναμιών που όσο αρνούμαστε να τις προσεγγίσουμε νηφάλια και να βρούμε λύσεις τόσο θα ανακυκλώνουν ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας για το πολιτικό μας σχέδιο, για την ενότητα και τη προοπτική τόσο του ΣΥΝ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε: "Έχουμε κουράσει πια τον κόσμο της αριστεράς" και πρόσθεσε: "Αυτός ο κόσμος δε μας χρωστάει τίποτα να του ανταποδίδουμε διαρκώς μια εικόνα άγονων συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων. Σε αυτό τον κόσμο χρωστάμε. Απέναντι στον κόσμο αυτό, έχουμε την υποχρέωση να δούμε σοβαρά τα προβλήματα μας και να κάνουμε αποφασιστικά βήματα για να τα ξεπεράσουμε.".
Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στις αδυναμίες του κόμματος, επισημαίνοντας "ότι η παρέμβασή μας στους κοινωνικούς χώρους δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Και ειδικά στους χώρους της επισφαλούς εργασίας, εκεί που οι νέοι άνθρωποι αγωνίζονται να επιβιώσουν με 500 και 600 ευρώ και χωρίς δικαιώματα, εκεί που οι απολύσεις είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Η σύνδεσή μας με τα στρώματα που θέλουμε να εκπροσωπούμε καθυστερεί σημαντικά. Και η εμβέλεια των αριστερών προτάσεων και ιδεών, μέσα σε συνθήκες σοβαρής κρίσης του συστήματος, παραμένει περιορισμένη.".
Απευθύνοντας αυστηρό μήνυμα μήνυμα προς τις συγκρουόμενες συνιστώσες ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τις άγονες αντιπαραθέσεις και τους ανταγωνισμούς των συνιστωσών που συναντά κανείς σε κεντρικό επίπεδο. Υπό μια έννοια, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα σχήμα που ξεπερνάει όλους όσους το συναπαρτίζουν". Ωστόσο, αναγνώρισε την ύπαρξη πολλών προβλημάτων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, για τα οποία -όπως είπε- πρέπει να αναζητηθούν λύσεις και το κόμμα να προχωρήσει πιο μπροστά.

Επιμένοντας στην πρόταση του για έκτακτο συνέδριο, ο πρόεδρος του ΣΥΝ απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν, υποστηρίζοντας ότι δεν θα προχωρήσουν σε ένα συνέδριο για "ξεκαθάρισμα λογαριασμών". "Ποτέ στην ιστορία μας δεν έχει γίνει τέτοιο συνέδριο και ούτε πρόκειται να γίνει. Αυτό που θα κάνουμε είναι ένα συνέδριο το οποίο θα κουβεντιάσει πολιτικά, πάνω σε όλα τα σοβαρά προβλήματα της συγκυρίας και στις απαντήσεις που πρέπει να δώσουμε. Και παράλληλα, θα κουβεντιάσει και θα αντιμετωπίσει με τον πιο δημοκρατικό τρόπο, δηλαδή με την μέγιστη δυνατή αντιπροσώπευση της βάσης, τα ζητήματα κομματικής λειτουργίας. Ας μην το φοβόμαστε λοιπόν", ανέφερε.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε και τις δικές τους ευθύνες στην κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα. "Θεωρώ πως στα μέχρι σήμερα προβλήματα, έχει και ο πρόεδρος του κόμματος σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, το νεαρό της ηλικίας του προέδρου, δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες αυτές. Αντίθετα τον επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Θεωρώ, λοιπόν, ότι τα στοιχεία κριτικής που ενδεχομένως θα ακουστούν σήμερα, θα είναι εξαιρετικά εποικοδομητικά για τη συζήτηση. Και εξ ίσου εποικοδομητική θα είναι και η αυτοκριτική μας." πρόσθσε.
Κλείνοντας, κάλεσε τους συνέδρους να τολμήσουν να κάνουν αυτοκριτική, "έχοντας συναίσθηση ότι είμαστε μπροστά σε μια σημαντική καμπή της πορείας του κόμματος". "Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τα μεγάλα βήματα που απαιτούνται, ώστε να αντιστοιχηθούμε με τις απαιτήσεις των καιρών, για μια Αριστερά που πραγματικά έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική κοινωνία", τόνισε.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΝΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΓΑΜΗΣΑΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ;;;
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΗΡΑΤΕ...ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ..ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: