Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2010

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ...ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΑΛΑΝΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ...

Επιλύθηκε η διαφωνία Τουρκίας - Ισραήλ για την αγορά δέκα μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Heron από τον τουρκικό στρατό, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ στην Άγκυρα.
"Τούρκοι εμπειρογνώμονες βρίσκονται στο Ισραήλ για να ελέγξουν τα αεροσκάφη, τα οποία οι Ισραηλινοί σκοπεύουν να παραδώσουν" στην τουρκική πολεμική αεροπορία, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι αν τα τεστ διεξαχθούν επιτυχώς, τα έξι πρώτα αεροσκάφη θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές για μία δεύτερη σειρά τεχνικών εξετάσεων. Τα υπόλοιπα τέσσερα αεροσκάφη θα παραδοθούν έως τον Ιούνιο του 2010.
Η Τουρκία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό αυτό για κατασκοπευτικές αποστολές στο βόρειο Ιράκ, όπου υπάρχουν κρησφύγετα Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Η συμφωνία, ύψους 185 εκατομμυρίων δολαρίων (128 εκατομμύρια ευρώ), υπογράφηκε το 2005. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες η Τουρκία απείλησε να την ακυρώσει, λόγω μιας καθυστέρησης στην παράδοση.

ΠΡΕΖΑ TV
15-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

gia auto zhthsan sugnwmes prin liges meres gia na sunexisei kanonika h agorapwlhsia! ti na kata-pieis ?!