Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ;;;;

Κλίμα συνεδρίου- παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις- εξακολουθεί να καλλιεργεί στην Κουμουνδούρου η ηγεσία του κόμματος, συνεχίζοντας τις περιφερειακές συσκέψεις στελεχών με στόχο την «ετυμηγορία» της βάσης για την αναγκαιότητα έκτακτης συνεδριακής διαδικασίας.
O Αλέξης Τσίπρας που βρέθηκε χθες σε μία ανάλογη κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ της διενέργειας συνεδρίου, λέγοντας στα τοπικά στελέχη πως «το 2010 θα είναι έτος αλλαγών για το κόμμα μας, το οποίο χρειάζεται μια δημοκρατική επανεκκίνηση».
Ανάλογη διατύπωση αναμένεται να κάνει και απόψε μιλώντας ενώπιον των στελεχών της Α΄ και Β΄ Αθήνας και αγνοώντας, όπως όλα δείχνουν, τις προειδοποιήσεις των ηγετικών στελεχών του Αριστερού Ρεύματος να σταματήσει κάθε προσπάθεια για πραγματοποίηση συνεδρίου διότι «οδηγεί σε εσωστρέφεια». Αντίθετη στη διενέργεια συνεδρίου είναι άλλωστε και η Ανανεωτική Πτέρυγα του κόμματος, η οποία θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος διεξαγωγής του από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας είναι ισχυρός και δεν αμφισβητείται από κανέναν στο κόμμα.

Η βούληση της ηγεσίας του κόμματος για την πραγματοποίηση έκτακτου συνεδρίου τον Μάρτιο τροφοδοτεί στην Κουμουνδούρου σενάρια περί απόπειρας δημιουργίας μίας νέας προεδρικής τάσης στον Συνασπισμό, ενός ρεύματος που θα κινείται γύρω από τον πρόεδρο και στο κέντρο της Κουμουνδούρου, δηλαδή ανάμεσα στο Αριστερό Ρεύμα και την Ανανεωτική Πτέρυγα. Πάντως, μία τέτοια προσπάθεια, λένε στον ΣΥΝ, εάν πάρει σάρκα και οστά θα δημιουργήσει πολεμικές συνθήκες στο κόμμα, καθώς η νέα τάση θα προσπαθήσει να αποκτήσει στελέχη από τις άλλες δύο και ουσιαστικά θα ανοίξει νέα μέτωπα στον Συνασπισμό. Στον ΣΥΝ ωστόσο οι περισσότεροι συμφωνούν ότι γίνονται διαδικασίες διαμόρφωσης ενός νέου «χάρτη» και δεν αποκλείουν ακόμη και την έκδοση ενός «μανιφέστου» από στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που διαφωνούν με την κεντρική γραμμή της.

Πάντως χθες ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να στείλει από τη Θεσσαλονίκη και ένα μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας με αυστηρό ύφος πως πρέπει να τεθεί ένα όριο στη συνεχή αμφισβήτηση όλων των επιλογών και επεσήμανε ότι οι εκφραστές διαφορετικών απόψεων δεν μπορούν να αμφισβητούν το καταστατικό του κόμματος. «Δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια σε αντίρροπους, αλλά φυγόκεντρους σχεδιασμούς και φυγόκεντρες τάσεις για ρευστοποίηση, κατακερματισμό ή υπέρβαση του ΣΥΝ, ο οποίος πρέπει να επαναβεβαιώσει ότι παραμένει εγχείρημα μακράς πνοής πέρα από τη σοσιαλδημοκρατία και τη συνταγματική Αριστερά», είπε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε ενιαία έκφραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, απαντώντας στην πρόταση Κουβέλη για στήριξη της υποψηφιότητας Παπούλια. Μέχρι στιγμής η Κουμουνδούρου δεν έχει αποφασίσει ποιο πρόσωπο θα προτείνει από τον χώρο της Αριστεράς για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, αν και ακούγεται το όνομα του Μανόλη Γλέζου. Κάποιοι πιστεύουν ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ψηφίσει υπέρ του κ. Παπούλια, θα μπορούσε να επιλέξει ως στάση στην ψηφοφορία το «παρών» ή το «λευκό».

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
18-1-2010

1 σχόλιο:

prince serengeti είπε...

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΩΜΑ.ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ.ΦΗΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΥΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΣΥΝ ΑΛΛΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΟ Η ΣΑΡΙΖΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ.ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΙ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΙΔΕΕΣ:ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΔΩ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΖΟΜΑΣΤΕ.