Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΒΒΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΚΑΘΩΣ ΗΔΗ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ...

Αγωνία και αγανάκτηση εκφράζουν διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι, που θίγονται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και ζητούν να βρεθεί λύση «εδώ και τώρα».
Σε ό, τι αφορά αγαθά πρώτης ανάγκης, προς το παρόν δεν έχει καταγραφεί σημαντικό πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς στη Β. Ελλάδα. Μάλιστα, τα Super Market, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, διαθέτουν αποθέματα για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, εκτιμούν ότι, θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις στα ράφια.

Σε αυτούς που πλήττονται ήδη από τις κινητοποιήσεις περιλαμβάνονται οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι βλέπουν πως ανακόπηκε το καταναλωτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, από πελάτες προερχόμενους τόσο από άλλους γειτονικούς νομούς όσο και από Βαλκανικές χώρες. "Σε μια χρονική περίοδο που οι ίδιοι δεν έχουν δουλειά, αποφασίζουν να βγάλουν τα τρακτέρ τους στο δόμο και να πιέσουν, προκαλώντας προβλήματα σε άλλους», σχολιάζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κωστής Χαντζαρίδης", και καλεί τους αγρότες "να αναλογιστούν τις ευθύνες τους".
Θύματα των αγροτικών κινητοποιήσεων και οι κατασκευαστές επίπλων, που τις ημέρες αυτές έχουν την ετήσια επαγγελματική τους έκθεση, την Furnidec Business που διοργανώνει η Helexpo. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή και οι εκθέτες φοβούνται ότι δεν θα έχουν την επισκεψιμότητα που επιθυμούν. "Αν δεν λειτουργήσει κανονικά η δική μας έκθεση, θα έχουμε πρόβλημα δουλειάς για όλο τον επόμενο χρόνο" επισημαίνει ο εκπρόσωπος των κατασκευαστών, Άγγελος Στίνης και υπενθυμίζει πως και πέρσι οι αγροτικές κινητοποιήσεις έπληξαν την διοργάνωση και κατ΄ επέκταση τον κλάδο. Ο ίδιος προειδοποιεί πως αν δεν τερματιστούν έγκαιρα οι κινητοποιήσεις, τότε οι εκθέτες επίπλων θα αφήσουν τα προϊόντα τους εντός των περιπτέρων της Helexpo ώστε να προκύψει πρόβλημα στην εκθεσιακή διοργάνωση των αγροτών, δηλαδή την Agrotica, η οποία ακολουθεί (3-7 Φεβρουαρίου). Με επιστολή τους στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οι κατασκευαστές επίπλων ζητούν την άμεση μεσολάβησή της για τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Την άμεση έναρξη διαλόγου για επίλυση των προβλημάτων και άρση του αδιεξόδου, προτείνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδας (ΣΒΒΕ), Νίκος Πέντζος, ενώ τονίζει ότι αυξάνονται καθημερινά οι ζημίες που καταγράφουν οι επιχειρήσεις της περιφέρειας εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων. Επισημαίνει ακόμη πως "ο Σύνδεσμος ανέμενε από την κυβέρνηση καλύτερα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση του θέματος, αφού οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή".
"Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων και έναρξη διαλόγου άμεσα", απευθύνει και η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

ΒΡΕ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ...ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ...ΑΠΛΑ ΥΠΟΜΟΝΗ...ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΑΞΗ...
ΔΙΟΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: