Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2010

ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ...ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ...

Έκρηξη μικρής ισχύος σημειώθηκε λίγο μετά τις 16:00 στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στον 5ο όροφο, στην Ακαδημίας 35. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» με τηλεφώνημά της στον «ΣΚΑΙ».
Στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα γραφεία του Ιδρύματος Κώστας Σημίτης. Από τα γκαζάκια προκλήθηκαν μικροζημιές στην πόρτα των γραφείων.
Στις 17:55, με τηλεφώνημα στο "ΣΚΑΙ" η "Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση" ανέλαβε την ευθύνη. Η συγκεκριμένη οργάνωση δραστηριοποιείται από το 2006, κάνοντας αντίστοιχες επιθέσεις με γκαζάκια.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ATHENS INDYMEDIA.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του Κ. Σημίτη στην οδό Ακαδημίας 35.
Ο Κ. Σημίτης είναι ένα από τα εξέχοντα μέλη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Ως πρωθυπουργός σχεδίασε και εκτέλεσε μια σειρά αντικοινωνικών μέτρων επιχειρώντας τον εκσυγχρονισμό των δομών του ελληνικού κράτους ως μηχανισμού καταπίεσης και ελέγχου και συνέβαλε τα μέγιστα στην αύξηση της κερδοφορίας για τα ντόπια και υπερεθνικά αφεντικά μέσω της υπερεντατικής εκμετάλλευσης εκατομμυρίων προλετάριων. Είναι ο κύριος υπεύθυνος για την καταστολή των αγώνων πολλών κοινωνικών ομάδων, για τους άγριους ξυλοδαρμούς απεργών, μαθητών και συνταξιούχων επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα το καθεστώς με την ίδια πολιτική διαχείριση τρομοκρατεί και οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους και επιχειρεί να καταστείλει όσους από το στρατόπεδο των καταπιεσμένων ανταποδίδουν τα χτυπήματα στο κράτος και τα αφεντικά.
Η ενέργειά μας είχε ως στόχο ένα πρόσωπο που συμβολίζει την πολιτική και οικονομική εξουσία,και κατέδειξε ότι οι σχεδιασμοί και η πραγματικότητα της ασφυκτικής αστυνομοκρατίας- ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης- είναι τρωτοί. Παρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ που αναμεταδίδουν σχεδόν σε καθημερινή βάση το αλαζονικό παραλήρημα του εκλεκτού του FBI και της CIA υπουργού Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοϊδη. Του ανθρώπου που έχει αναλάβει τη θωράκιση του καθεστώτος απέναντι στους όλο και πιο δυναμικούς κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και που παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις του δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τα γραφεία του πρώην πολιτικού του προϊστάμενου.

Έμπνευσή μας είναι οι μικροί και μεγάλοι αγώνες που δίνονται καθημερινά στους δρόμους, στις φυλακές, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας. Είναι το πλήθος των εξεγερμένων του Δεκέμβρη που σχημάτισαν με τα οδοφράγματα και τις άγριες συγκρούσεις μία εικόνα από το μέλλον.Συντρίβοντας τις αυταπάτες τις κοινωνικής ειρήνης, αντιπαραθέτοντας στη σκλαβιά, την υποταγή και την κατανάλωση, την αλληλεγγύη, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.
Έχοντας μαζί μας τους ανέμους της κοινωνικής οργής προετοιμάζουμε τη θύελλα της εξέγερσης. Δίπλα στις φωτιές που ανάβουμε μαζί με τα κοινωνικά και ταξικά μας αδέλφια δημιουργούμε τις αυριανές Κομμούνες. Και τώρα και πάντα για την Αναρχία...
Μέχρι την τελική νίκη...
Ο αγώνας συνεχίζεται...

Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση
Αθήνα, 28 Γενάρη 2010

ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: