Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2010

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΑ ΕΓΚΟΣΜΙΑ;;;

Στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, στον ρόλο της Αριστεράς και στην πρότασή του να γίνει δημοψήφισμα για τη μη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το νέο τεύχος του περιοδικού «ΕΝΕΚΕΝ».
«Τα μπλόκα στους δρόμους, οι δίκαιοι αγώνες των αγροτών, τα κυκλοφοριακά οδοφράγματα σε όλη τη χώρα είναι μόνο ένας πρόλογος στο σκληρό θρίλερ που ενδέχεται να ακολουθήσει στην Ελλάδα της κρίσης», είπε και πρόσθεσε: «Οι αντιδράσεις ενάντια στην κινητοποίηση των αγροτών είναι σαφής προειδοποίηση για το ενδεχόμενο συγκρούσεων ανάμεσα σε διαφορετικές δυνάμεις σε περίπτωση που απέναντι στη διαλυτική για την κοινωνία πολιτική της κυβέρνησης δεν αναδειχθεί μια κάθετη, εναλλακτική και συγκροτημένη πολιτική για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη».
Σε αυτό το σκηνικό, τόνισε ότι άμεσο χρέος της Αριστεράς είναι να αντιπαραθέσει μια γραμμή ενοποίησης των αγώνων, συμμαχίας, συμπόρευσης και αλληλεγγύης, «απέναντι στην τακτική κυβέρνησης και συστήματος να οξύνουν αντιθέσεις μεταξύ τάξεων και πολιτών, προκειμένου να απομονώνουν, να δυσφημούν και να σπάνε κάθε αγώνα».

Ο κ. Αλαβάνος επισήμανε ότι «το δημοψήφισμα για τη μη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας στην Ελλάδα παίρνει μια κεντρική σημασία για τις συνολικές εξελίξεις. Για μια δυναμική επανεμφάνιση της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Για την επανεργοποίηση των μελών και φίλων που με τη συλλογή υπογραφών για το δημοψήφισμα θα έχουν τη δυνατότητα πλατιά να εκλαϊκεύσουν το ριζοσπαστικό αριστερό σχέδιο».
Σε αυτή τη βάση μπορεί να στηριχθεί η θετική προγραμματική αντιπρόταση της Αριστεράς, που στηρίζεται στα «15 σημεία» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και περιλαμβάνει δημοκρατικό σχεδιασμό, προγραμματισμό, επενδυτικό πρόγραμμα, προτεραιότητα στην Παιδεία και Τεχνολογία, αναγέννηση του κοινωνικού κράτους, δημοσιονομική ανασυγκρότηση, είπε ο κ. Αλαβάνος. Παράλληλα παρατήρησε πως το αίτημα για μη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας στην Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε θέμα που αφορά όλη την ευρωπαϊκή Αριστερά και να προκαλέσει ένα κίνημα αλληλεγγύης, όπως πριν λίγα χρόνια με το δημοψήφισμα στη Γαλλία.
Σε ερώτηση για το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΝ και τις διαφωνίες περί της διεξαγωγής ή όχι συνεδρίου, ο κ. Αλαβάνος, απάντησε: "Νομίζω ότι για όλα αυτά τα προβλήματα μια θετική πολιτική πρωτοβουλία και έξοδος προς την κοινωνία, είναι αυτή που θα δώσει λύση". Αυτή η πρωτοβουλία είπε είναι η πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ώστε να μην εφαρμοστεί το σύμφωνο σταθερότητα στην Ελλάδα.

ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: