Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ...ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ...

Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ,ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ,ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ...

Μετά την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και, ανάλογο αίτημα που διατύπωσε την Τετάρτη το πρωί ο Άρειος Πάγος, τα αγροτικά μπλόκα προκάλεσαν και την παρέμβαση της εισαγγελίας Σερρών.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Σερρών Ιωάννα Κατσή, έδωσε την Τετάρτη το πρωί παραγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, ώστε να σχηματίζονται δικογραφίες κατά των αγροτών που συμμετέχουν στο κλείσιμο των δρόμων, επισημαίνοντας ότι η παρακώλυση συγκοινωνιών είναι αδίκημα για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στο ίδιο έγγραφο γίνεται ιδιαίτερη μνεία για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τον αποκλεισμό του τελωνείου του Προμαχώνα.
Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Παναγιώτη Παπαδόπουλο η μήνυση κατά των δραστών είναι αυτονόητη υπηρεσιακή υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ., ενώ συλλήψεις θα πραγματοποιηθούν, όπως τόνισε, ανάλογα με τις περιστάσεις.

Από την πλευρά τους οι αγρότες φαίνεται να μην πτοούνται από τις αντιδράσεις, καθώς, μέχρι στιγμής, περισσότερα από 25 μπλόκα έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία της χώρας.
Όπως έγινε γνωστό, στο συνοριακό σταθμό "Κούλατα", περισσότερα από 200 TIR φορτηγά, σχηματίζουν ουρά άνω των τριών χιλιομέτρων, λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια.
Εντωμεταξύ, διευρύνονται οι αντιδράσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων για τα μπλόκα των αγροτών.
Η Βουλγαρία εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημιώσεις, απο την ελληνική κυβέρνηση, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρω, για κάθε ημέρα που παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι και τα τελωνεία.
Τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα είχε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας με τον πρόεδρο της ΝΔ.
Η Κομισιόν έχει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση καθώς την παρέμβαση της ζήτησε η Σόφια.

ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: