Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2010

ΑΜΕΤΑΝΟΗΥΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ...

Επίσκεψη στο Τολέδο της Ισπανίας πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου συμμετείχε σε άτυπο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Στο συμβούλιο συζητήθηκε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και η ανταλλαγή πληροφοριών, μεταξύ των χωρών για το θέμα αυτό.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων ανέφερε στο συμβούλιο ότι οι αρχές πρέπει να περιφρουρήσουν την ανθρώπινη ζωή, αντιμετωπίζοντας την παράνομη μετανάστευση. Και ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Η Ελλάδα κάθε χρόνο διαχειρίζεται εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στη διαδικασία της μετανάστευσης. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα. Η λέξη κλειδί είναι η λέξη ``συνεργασία``, γι αυτό και χρειάζεται προωθημένη συνεργασία όλων».

Εξειδικεύοντας τους τομείς όπου απαιτείται άμεση συνεργασία, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο οργανωμένο έγκλημα, λέγοντας ότι αυτό συντηρεί και τροφοδοτεί με χρηματικά ποσά τις προσπάθειες της τρομοκρατίας. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να βελτιώσουμε τη συνεργασία με τις τρίτες χώρες, μέσα από τις οποίες το οργανωμένο έγκλημα διακινεί τεράστια ποσά. Τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος έχουν τεράστια δύναμη και θα μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στη διακίνηση ανθρώπων, όπλων και ναρκωτικών μόνο αν συνεργαστούμε με τρίτες χώρες, εφαρμόζοντας και από τις δύο πλευρές τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει. Η πολιτική σήμερα κρίνεται από το αποτέλεσμα και όχι από ρητορείες. Και πρέπει να κατανοήσουμε ότι το οργανωμένο έγκλημα είναι μια τορπίλη στα θεμέλια της κοινωνίας και της δημοκρατίας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι πέρυσι συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές 146.000 μη νόμιμοι μετανάστες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι σύμφωνα με στοιχεία του FRONTEX το 70,5% των παράνομων μεταναστών που συλλαμβάνονται ενώ προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, συλλαμβάνονται στα σύνορα της Ελλάδας. Συμπλήρωσε ακόμη ότι από το 2002 που ισχύει το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής με την Τουρκία έχουν υποβληθεί από την Ελλάδα 70.000 αιτήματα επανεισδοχής μη νόμιμων μεταναστών που προήλθαν από την Τουρκία, αλλά, η Τουρκία δέχθηκε πίσω μόνο 2.375. «Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά συνεργασία», επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης και ζήτησε αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, ενίσχυση της συνεργασίας FRONTEX και τον σχεδιασμό κοινών πτήσεων επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης.

Στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τους ομολόγους του υπουργούς της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, ενώ με τις τοποθετήσεις του συμφώνησαν οι ομόλογοί του υπουργοί της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Μάλτας.
Στο άτυπο συμβούλιο η ισπανική προεδρία παρουσίασε τη νέα στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η νέα στρατηγική περιλαμβάνει την αντιμετώπιση θεμάτων γύρω από την τρομοκρατία, το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα, το ηλεκτρονικό έγκλημα, το διασυνοριακό έγκλημα, τις φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές και τα οδικά ατυχήματα, προτείνοντας τρόπους αντιμετώπισης των κοινών απειλών.

ΠΡΕΖΑ TV
21-1-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παντου φασιστες βλεπεις ρε ψυχασθενη.

περνα μια βολτα απο κανενα ψυχιατρο.

Ανώνυμος είπε...

έως τώρα έμπαινα στο σάϊτ θεωρόντας το αντικειμενικό.Φασίστας ο Χρυσοχοΐδης; Μάλλον θα τρελαθουμε εντελώς σ' αυτή τη χώρα;Αντίθετα,θα έλεγα ότι παραείναι ανεκτικός...έως παρεξηγήσεως...Μην ξαναδώ ότι είναι φασίστας ο άνθρωπος.Πολύ άρρωστο αυτό...εκτός αν πίσω κρύβεται κάτι...

Ανώνυμος είπε...

δε σας αρεσει οταν λενε τους φασιστες φασιστες..Πως να τους πουμε δηλαδη ?αγαπουλες?..