Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2010

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ...

Ο Αλ. Αλαβάνος έχει πλέον αποφασίσει να ακολουθήσει την τακτική «όχι στη σιωπή, ναι στην πολιτική παρέμβαση». Η πρώτη παρουσία του πραγματοποιείται αύριο με συνέντευξη τύπου στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση την επόμενη Δευτέρα με θέμα «Το Σύμφωνο Σταθερότητας και η αριστερά» που τη διοργανώνουν οι εκ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ και ΑΠΟ με την παρουσία του πανεπιστημιακού καθηγητή Κ. Βεργόπουλου. Οι εμφανίσεις αυτές αναμένεται να πυροδοτήσουν νέο κύκλο έντασης στις ήδη τεταμένες σχέσεις ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο εσωτερικό του Συνασπισμού.
Σε δύο παραμέτρους φαίνεται ότι θα κινηθεί στο μέλλον ο Α. Αλαβάνος. Η πρώτη, οριστικό διαζύγιο με τον ΣΥΝ, αφού όπως ο ίδιος υποστηρίζει «εκεί πλέον καλλιεργείται ο οργανωτισμός, οι συμψηφισμοί και οι συμβιβασμοί, η πορεία του είναι μάλλον δυσοίωνη».

Η δεύτερη, οι σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως εκτιμούν συνομιλητές του, «θα κινηθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να του δώσει νέα δυναμική, χωρίς να επιθυμεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, συμβάλλοντας με τις απόψεις του στο να διαμορφωθεί μια νέα συλλογικότητα που να εκφράζει τη σύγχρονη ελληνική αριστερά». Στο κρίσιμο ερώτημα αν το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει «στενό» στον Α. Αλαβάνο, οι ίδιοι εκτιμούν πως ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η πολιτική ευελιξία και σημειώνουν ότι «θα απευθύνεται και στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, όμως η συνάντηση με αυτό το χώρο μπορεί να γίνει μόνο με όρους παρέμβασης και καθημερινών ρήξεων και όχι με πρόσδεση στο άρμα του ΠΑΣΟΚ».

ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: