Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

DIGEA:ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Τη μετάδοση ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος αρχίζει την Πέμπτη η Digea από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των σταθμών εθνικής εμβέλειας με την προμήθεια είτε αποκωδικοποιητή,είτε επίπεδης οθόνης η οποία απαραιτήτως πρέπει να περιλαμβάνει το σύστημα αποκωδικοποίησης ΜΡΕG4.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Γιώργος Μαθιός, διευθύνων σύμβουλος της Digea, είπε ότι η χώρα φεύγει από τον παλιό αναχρονιστικό τρόπο μετάδοσης και περνάει σε μια εποχή με πολύ πιο καλό σήμα, σταθερή λήψη και καλύτερη εικόνα. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν θα πληρώσουν τίποτα, καθώς δεν χρειάζεται συνδρομή. Για Αθήνα και Θεσσαλονίκη προβλέπεται παράλληλα η μετάδοση αναλογικού και ψηφιακού σήματος. Πάντως, κάποιες γειτονιές στη Θεσσαλονίκη δεν θα έχουν πλέον αναλογική κάλυψη και θα πρέπει να έχουν αποκλειστικά ψηφιακή τηλεόραση. Σημειώνεται ότι ο αποκωδικοποιητής της ΕΡΤ δεν υποστηρίζεται, καθώς είναι τεχνολογίας MPEG2 (xαμηλότερη ποιότητα ψηφιακού σήματος). Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν και να ζητούν αποκωδικοποιητή MPEG4, ή οι τηλεοράσεις τους να έχουν ενσωματωμένο τέτοιον αποκωδικοποιητή. "Ουσιαστικά το MPEG2 είναι τεχνολογία που φεύγει και η ΕΕ θα καθιερώσει το σύστημα MPEG4 ως πρωτόκολλο" δήλωσε ο κ. Μαθιός.
Περισσοτερες πληροφοριες στο Digea.gr

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Texnologikes malakismenes e3eli3eis. Na se vazoun synexws sto trypaki tis katanalwsis, olo kai "kalyterwn" proiontwn. Kalyterou simatos, kalyteris tileorasis.. Den apaiteite syndromi, alla apaiteite i agora apokwdikopoiiti. Ma.. gia Basta... Den eimaste kata tis tileorasis? Mporei to offradio kai to seleo na min einai diafimiseis, alla auto vlaka preza einai. kai to exeis kanei skata to blog sou.

Ανώνυμος είπε...

kala plaka mas kanoun? Agorasame ta mpeg2 kai tora mas lene oti eimaste malakes kai oti 8a ta katargisoun gia na agorasoume pali kati allo?

Ανώνυμος είπε...

Ρε άντε πετάξτε της τηλεοράσεις σας από τα μπαλκόνια σας!!Σιγα τα σκουπίδια που θέλετε να βλέπετε,κάνετε και παράπονα!!!!