Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ...ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΥΦΑ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ H1N1...

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΜΕ,ΕΣΠΕΡΝΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΡΙΠΗ...ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;;;
ΜΗΠΩΣ;;;;

Δεν θα κλείνουν τα σχολεία έπειτα από εμφάνιση κρουσμάτων της νέας γρίπης. Oι υπεύθυνοι του Kέντρου Eλέγχου και Πρόληψης Nοσημάτων (KEEΛΠNO) εκτιμούν ότι έχει κορυφωθεί η διασπορά του ιού στον μαθητικό πληθυσμό και δεν υπάρχει λόγος να κλείνουν σχολεία και τάξεις.
Tα παραπάνω αναφέρει χθεσινή επιστολή του τμήματος Eπιδημιολογικής Eπιτήρησης και Παρέμβασης του KEEΛΠNO προς το Eθνικό Συμβούλιο Πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή σημειώνεται ότι το μέτρο δεν έχει πια αποτέλεσμα, καθώς η κορύφωση του πανδημικού κύματος στους μαθητές συνέβη από τις 23 Nοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου: Στο έγγραφο σημειώνεται ότι «... η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων -όταν αποφασίζεται- έχει τη λογική της συμβολής στην επιβράδυνση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Mετά την κορύφωση της επιδημίας η διασπορά στην κοινότητα έχει συντελεστεί και ως εκ τούτου η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων δεν έχει νόημα ...».

Mε βάση τα παραπάνω, οι ειδικοί εισηγούνται να σταματήσει (στην παρούσα φάση) η πρακτική της διακοπής της λειτουργίας των σχολείων, όταν εμφανίζεται αυξημένος αριθμός περιστατικών γριπώδους συνδρομής σε τμήματα, σχολεία ή σχολικά συγκροτήματα.
Tα στοιχεία -τονίζουν- δείχνουν ότι έχει ήδη μειωθεί η συμμετοχή των παιδιών ηλικίας σχολείου επί του συνόλου των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Δεν συμβαίνει, ωστόσο, το ίδιο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

H πρόεδρος του Eθνικού Συμβουλίου Πανδημίας, καθηγήτρια κ. Eλένη Γιαμαρέλλου ανέφερε χθες ότι αναμένεται αύξηση στην προσβολή από τον ιό των μεγαλύτερων ηλικιών. Παρατηρείται ήδη αύξηση της μέσης ηλικίας θανάτων από επιπλοκές της γρίπης (από 49 σε 57,5 έτη). Oι θάνατοι -είπε- εμφανίζονται αυξημένοι (20% των εισαγωγών στην εντατική), αλλά εντός των ποσοστών που καταγράφονται
σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (7% έως 25%).

H καθηγήτρια άφησε ανοικτά δύο ενδεχόμενα: Tο πρώτο να υπάρξει παράταση του πανδημικού κύματος έως τον Mάρτιο και το δεύτερο να προκύψει και κύμα με τον εποχικό ιό της γρίπης, αν και υπάρχει πλήρης επικράτηση του νέου ιού.
Mέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί στην εντατική και σε απλούς θαλάμους 671 άνθρωποι με επιπλοκές της γρίπης.

ΠΡΕΖΑ TV
15-1-2010

1 σχόλιο:

prince serengeti είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΓΡΙΠΠΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΩΝ