Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ,ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΕΟΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΣ VODAFONE...

Εξεταστικες τέλος αποφάσισε η κυβέρνηση, εκτός και αν η έρευνα που γίνεται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις ανά υπουργείο οδηγήσει σε ενδείξεις για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στις υποθέσεις αυτές. Όπως έγινε γνωστό, το θέμα απασχόλησε χθεσινή σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τα απανωτά δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει τη σύσταση και άλλων εξεταστικών επιτροπών και μάλιστα μίας που θα αφορά τη διαχείριση του ΕΟΤ επί Νέας Δημοκρατίας.
«Η κυβέρνηση επιθυμεί να δοθεί ένα τέλος σ΄ αυτή τη φάμπρικα των Εξεταστικών», είπε κυβερνητικό στέλεχος το οποίο εκ παραλλήλου διαβεβαίωσε ότι πλην των πέντε προτάσεων που έχει υποβάλει στη Βουλή η κυβέρνηση για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών (Ζίμενς, Ομόλογα, Βατοπέδι, Γερμανός, Χρηματιστήριο) δεν πρόκειται να υποβληθεί πρόταση για άλλη Εξεταστική. Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υλοποιήσει παλαιότερη δέσμευσή της, ως αντιπολίτευση, ότι θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές.

Πολύ περισσότερο δεν τίθεται, τουλάχιστον επί του παρόντος, θέμα για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, παρά τις επανειλημμένες αναφορές κυβερνητικών στελεχών στην ανάγκη να διερευνηθούν οι ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία και για πλαστά στοιχεία που στέλνονταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προκάλεσαν ζημία στην αξιοπιστία της χώρας.
Η κυβέρνηση ωστόσο δεν πρόκειται να προχωρήσει στην παραμικρή κίνηση πριν υπάρξει το πόρισμα της ειδικής επιτροπής την οποία συνέστησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η οποία διερευνά και τις σχετικές ευθύνες του γεν. γραμματέα της Στατιστικής Υπηρεσίας Μαν. Κοντοπυράκη.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως παρ΄ ότι στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα Εξεταστικής για τον ΕΟΤ, εκτιμάται ότι δεν θα κινηθεί διαδικασία, εκτός και αν από την έρευνα που ήδη διεξάγουν στον οργανισμό τρεις επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης προκύψουν στοιχεία. Την έρευνα παρήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νικ. Κανελλόπουλος, διαπιστώνοντας κατά την παραλαβή τού οργανισμού ότι υπήρχαν τιμολογημένες οφειλές προς τρίτους ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του ΕΟΤ για το 2009 ήταν μόλις 40 εκατομμύρια ευρώ. Πάντως, ο πρώην υπουργός Τουρισμού Κώστας Μαρκόπουλος την επίμαχη περίοδο και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υποβολή αγωγών κατά όσων επιχειρούν να τον εμπλέξουν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε επ΄ ολίγον το αγροτικό πρόβλημα- με την προοπτική να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι ευρύτερη συζήτηση παρούσης και της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή.

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΤΗΣ VODAFONE ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΕΤΟΙΟΣ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ;;;
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΥΓΚΆΛΥΨΗ..ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ...ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΡΟΥΡΩΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: