Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2010

"ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗΣ 490 ΠΡΑΚΤΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ...

Πέντε κατασκευαστικοί όμιλοι, μεταξύ των οποίων και των μεγαλοεπιχειρηματιών Μπόμπολα και Κόκκαλη, διεκδικούν έπαθλο πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τον ΟΠΑΠ, τον υπό κρατικό έλεγχο φορέα του επίσημου τζόγου στην Ελλάδα.
Οι εταιρείες Ακτωρ Α.Ε. (συμφερόντων της οικογένειας Γ. Μπόμπολα και των αδελφών Καλλιτσάντση), Ιντρακάτ Α.Ε. (του κ. Σωκ. Κόκκαλη), Κλουκίνας-Λάππας Α.Ε. (των ομώνυμων επιχειρηματιών), Τέρνα Α.Ε. (των κ.κ. Περιστέρη, Κάμπα) και Saicap, κατέθεσαν προσφορές για να διεκδικήσουν το έργο ανακατασκευής-εκσυγχρονισμού 490 πρακτορείων του ΟΠΑΠ (σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις, το έργο υπολογιζόταν σε περίπου 70 εκατ. ευρώ).

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί επί προηγούμενης διοίκησης του ΟΠΑΠ και είχε αναβληθεί. Ομως το νέο διοικητικό συμβούλιο, που όρισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να συνεχιστεί και να παραμείνουν σε ισχύ οι προσφορές. Οι φάκελοι των προσφορών ανοίχτηκαν την προηγούμενη Τρίτη (έγινε έλεγχος των δικαιολογητικών), ενώ την Τετάρτη ακολούθησε έλεγχος για τη συμμόρφωση των τεχνικών προδιαγραφών.
Στην περίπτωση που οι εταιρείες καλύψουν το σύνολο και των πέντε κριτηρίων, που θέτει η τεχνολογική αξιολόγηση, τότε θα υποβάλουν οικονομική προσφορά.
Στη συνέχεια, ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει την καλύτερη (φθηνότερη), χωρίς όμως να ανακοινώσει το όνομα της εταιρείας που την έχει προσφέρει. Αμέσως μετά, θα ζητήσει από τους διεκδικητές βελτιωμένες οικονομικές προσφορές και όποιος δώσει την καλύτερη θα πάρει τη δουλειά.

Είναι το πρώτο μεγάλο έργο που δίνει ο ΟΠΑΠ, πριν καλά καλά κάτσουν στην καρέκλα του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου οι κ.κ. Χάρης Σταματόπουλος και Γιάννης Σπανουδάκης αντίστοιχα.
Η υπόθεση φέρνει αντιμέτωπους τον όμιλο Μπόμπολα, που διεκδικεί το έργο και την Intralot, του Σωκράτη Κόκκαλη, που έχει από το 2007 τη σύμβαση Intralot-ΟΠΑΠ, η οποία έγινε με απευθείας ανάθεση και απέφερε πολλά εκατομμύρια στον όμιλο του κ. Κόκκαλη. Πρόκειται για την περίφημη σύμβαση για το «Πάμε Στοίχημα», που μόνο η «Ελευθεροτυπία» έφερε στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο του 2007.

ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ,ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: