Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2010

60 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΣΥΓΚΑΛΎΠΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...

Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα από 60 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Οι βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για απόκριψη κρίσιμων στοιχείων από τον ελληνικό λαό, ενώ κάνουν λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις. Η απόφαση για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

"Κατά την περίοδο 2007-2009 υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις τόσο στο περιεχόμενο των στοιχείων όσο και στους χρόνους δημοσιοποίησής τους προς τον Ελληνικό λαό και τις Ευρωπαϊκές αρχές" αναφέρεται στο κείμενο της πρότασης που υπογράφουν 60 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρεται, ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τη στάση και τις ενέργειες προσώπων με λειτουργικές, θεσμικές και πολιτικές ευθύνες, να τηρήσουν τις θεσμικές υποχρεώσεις τους. Βάσει αυτού, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας καταρρακώθηκαν διεθνώς".

Στην πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής, καταλογίζονται συγκεκριμένες ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία:
Αναφέρεται ότι τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2007 δεν δημοσιοποιήθηκαν, παρά μόνο μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους.
Η υποεκτίμηση του ελλείμματος συνεχίστηκε και το 2008, γεγονός που οδήγησε την Ελλάδα "να εισέλθει ανοχύρωτη στη δίνη της χρηματοπιστωτικής κρίσης και σε διαδικασία νέας επιτήρησης από πλευράς Ε.Ε.".
Η Ν.Δ δεν δημοσιοποίησε ποτέ την προειδοποίηση που έλαβε από την Κομισιόν στις αρχές Ιουλίου του 2009, ότι το έλλειμμα της χώρας θα ξεπερνούσε το 10% του ΑΕΠ, εφόσον η τότε κυβέρνηση δεν ενεργούσε αποτελεσματικά για τη μείωσή του.
Πρωτοφανές χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι εστάλησαν στην Eurostat πίνακες με κενές στήλες. Αυτό συνέβη στις 30 Σεπτεμβρίου 2009, λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές ημερομηνία κατά την οποία η Ελλάδα όφειλε να γνωστοποιήσει τα δημοσιονομικά της στοιχεία της Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Ακόμη και όταν εστάλησαν τα στοιχεία (στις 2 Οκτωβρίου 2009) αυτά προσδιόριζαν το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στο 6% του ΑΕΠ. "Πριν την αποστολή των ανακριβών αυτών στοιχείων είχαν ήδη δημοσιευτεί από την Τράπεζα της Ελλάδος οι καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής κυβέρνησης σε ταμειακή βάση έως τον μήνα Αύγουστο του 2009, που έδειχναν ότι το έλλειμμα κεντρικής κυβέρνησης είχε σχεδόν φτάσει το ποσό των 22 δισ. ευρώ", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Οι 60 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπογράφουν το κείμενο του αιτήματος για τη σύσταση της επιτροπής, επιρρίπτουν ευθύνες στην Νέα Δημοκρατία και για την απογραφή του 2004: "αν και είχε ως δηλωμένο σκοπό τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των δημοσιονομικών δεδομένων, στην πραγματικότητα υπονόμευσε το κύρος της χώρας στο εξωτερικό".

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ,ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ SIEMENS...ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ;;;
ΟΤΑΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΙΣΧΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
23-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: