Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2010

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ALPHA BANK ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ;;;

ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ "ΛΥΣΕΩΝ" ΑΥΤΩΝ...

Υπέρ σκληρότερων μέτρων για την ανάταξη της οικονομίας τάχθηκε για ακόμη μια φορά ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα «Απογευματινή». Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης, τάχθηκε υπέρ του «εποπτικού» ρόλου των οίκων αξιολόγησης και συμφώνησε με τη θέση του πρωθυπουργού, ότι το έλλειμμα αξιοπιστίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας.
"Η αξιοπιστία είναι δύσκολο πράγμα να αποκτηθεί - και άμα την χάσεις παίρνει πολύ χρόνο για να την ξαναβρείς. Σε κάθε περίπτωση, οι οίκοι αξιολόγησης μας περιμένουν στην γωνία", δήλωσε. Όσον αφορά στους οίκους, είπε ότι αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να τους εφεύρουμε, χαρακτηρίζοντας "αστειότητες" όσα λέγονται εις βάρος τους. Πρέπει να υπάρχει κάποιος να λέει τα δυσάρεστα σε κυβερνήσεις όταν ξεπερνούν τα όρια που θέτουν οι αντοχές της οικονομίας, τόνισε.

Ο Γ. Στουρνάρας πρότεινε, μεταξύ άλλων:
Τη σύγκλιση των ασφαλιστικών παραμέτρων όλων των Ταμείων (και του δημοσίου) με αυτές του ΙΚΑ. Τη μεταβολή της μέσης σύνταξης κατά 1,5% λιγότερο από την αύξηση του μέσου μισθού, την αναθεώρηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών και την εξίσωση των ορίων ηλικίας.
Το τριετές πάγωμα μισθών και προσλήψεων στο Δημόσιο, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Την αύξηση του ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα και την επιβολή του στα αγαθά και υπηρεσίες που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν και την εφαρμογή διεθνών λογιστικών προτύπων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Άμεση απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και άρση των περιορισμών στον ανταγωνισμό. Επιτάχυνση στη συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου και στις ιδιωτικοποίησεις.

ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Poustis me xeno kolo ginome kai ego
den mas eipane omos oles aftes oi gamioles
tous dikous tous misthous tha tous katevasoune?