Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2010

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...

Σε ριζική αναδιάταξη του εσωκομματικού τοπίου οδηγείται ο ΣΥΝ μετά την απόφαση για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου (τον προσεχή Μάιο), παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από ιστορικά στελέχη του Αριστερού Ρεύματος, το οποίο στήριξε την ανάδειξη του κ. Αλ. Τσίπρα το 2008 στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και της Ανανεωτικής Πτέρυγας, η οποία τον εγκαλεί για «εσωκομματικές διευθετήσεις». Ωστόσο οι μετατοπίσεις που καταγράφονται δημιουργούν νέες φυγόκεντρες τάσεις στο εσωκομματικό πεδίο, το οποίο συνθέτουν τους τελευταίους μήνες οι διενέξεις, οι αμφισβητήσεις κεντρικών πολιτικών επιλογών και τα παραλυτικά φαινόμενα.

Η διαφωνία τμήματος του Αριστερού Ρεύματος (αν και επέλεξε τελικώς την αποχή από την κρίσιμη ψηφοφορία στην ΚΠΕ, κάτι που διευκόλυνε τον κ. Τσίπρα να αποσπάσει την απαιτούμενη πλειοψηφία) διαμορφώνει νέα εσωκομματικά δεδομένα, δίχως πάντως αυτό να προδικάζει τη στάση που θα τηρήσουν στο συνέδριο όταν θα τεθεί το θέμα της επανεκλογής του. Επιδίωξή του είναι να τεθούν οι απαραίτητες «κόκκινες γραμμές» έναντι όσων αμφισβητούν τον ίδιο και την ακολουθούμενη πολιτική «γραμμή». Σε όσους τον κατακρίνουν ότι προσβλέπει στη δημιουργία ενός ισχυρού «προεδρικού μπλοκ», απαντά ότι «ούτε είχε ούτε έχει ανάγκη από μια προεδρική “τάση”», Μεταξύ αυτών που αντιτάσσονται στη «γραμμή» Τσίπρα είναι ιστορικά στελέχη του Ρεύματος, όπως οι κκ. Π. Λαφαζάνης, Αλ. Φλαμπουράρης , Στ. Λεουτσάκος, Δ. Στρατούλης , Αλ. Καλύβης, αλλά και νεότερα, όπως η κυρία Σόφη Παπαδόγιαννη , ο κ. Κ. Ησυχος κ.ά. Αν δεν είναι ρήξη στο εσωτερικό της άλλοτε κραταιάς «τάσης», σίγουρα είναι μια «μονιμότερη διαφοροποίηση» , όπως κομψά την αποκαλούν κάποιοι στην Κουμουνδούρου. Ο επικεφαλής της ομάδας πολιτικής τεκμηρίωσης του ΣΥΝ κ. Ν. Βούτσης στήριξε την πρόταση του κ. Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο σε αντίθεση με την πλευρά του κ. Λαφαζάνη. Εκφράζει τον έτερο πόλο του Αριστερού Ρεύματος και ανήκει σε εκείνη τη μερίδα των έμπειρων κομματικών παραγόντων της Κουμουνδούρου, η οποία εξαρχής συντάχθηκε με την επιλογή του 35χρονου πολιτικού στην ηγεσία του ΣΥΝ παρέχοντάς του πλήρη υποστήριξη και βοήθεια και έκτοτε βρίσκεται σταθερά στο πλάι του.

Μικρότερες διαφοροποιήσεις υπήρξαν και εντός της Ανανεωτικής Πτέρυγας, όπως ο κ. Δ. Παπαδημούλης ο οποίος κινείται «αυτόνομα», αλλά και ο κ. Ι. Μπαλάφας, ο κ. Κ. Πουλάκης και άλλα στελέχη προερχόμενα από τους άλλοτε «προεδρικούς» (επί των ημερών του κ. Ν. Κωνσταντόπουλου ) οι οποίοι είχαν συνταχθεί με τους «ανανεωτικούς» για να διαχωρίσουν στην πορεία τη θέση τους παρέχοντας στήριξη στον κ. Τσίπρα.

πρεζα tv
7-2-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είσαστε πνιγμένεοι στα σκατά και ακόμη περιμένετε!Τι περιμένετε δηλαδή,να φάτε περισσότερα;Δεν χορτάσετε;Τόσο πολύ σας αρέσουν;