Σάββατο, Φεβρουαρίου 20, 2010

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΗΤΑ Η ΣΥΓΚΑΠΟΥΡΗ,ΩΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΗ!!!

Κι ενώ στις περισσότερες χώρες της Δύσης οι κυβερνήσεις προσπαθούν να επιλύσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα είτε με πολιτικές ενσωμάτωσης είτε με σκληρά μέτρα εισόδου νέων μεταναστών, στην Ανατολή υπάρχουν χώρες που ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για τους ξένους. Παράδειγμα: η Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας της Σιγκαπούρης Tharman Shanmugratnam κατά την παρουσίαση του οικονομικού πλάνου ανάπτυξης της χώρας για την ερχόμενη δεκαετία, "στόχος μας είναι να αποτελέσουμε μια παγκόσμια πόλη. Γι' αυτό είμαστε πεπεισμένοι πως θα πρέπει να προσελκύσουμε τους πιο άξιους και ταλαντούχους ανθρώπους από όλο τον κόσμο και σε κάθε τομέα των επιστημών, των τεχνών και των επιχειρήσεων. Μια ανοιχτή και πολυπολιτισμική κοινωνία είναι το μέλλον για εμάς. Γι αυτό και θα επενδύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση".

Σήμερα οι ξένοι κάτοικοι της Σιγκαπούρης ξεπερνούν το 34% των 4,9 εκατομμυρίων του πληθυσμού της και σύμφωνα με τους Financial Times 100.000 ξένοι εργαζόμενοι εισέρχονται, ανά έτος, στην πόλη-κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας καθώς η παραγωγικότητά της παρουσιάζει ετήσια άνοδο της τάξης του 55% και 65% έναντι των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, σύμφωνα πάντοτε με το σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης, θα δοθεί έμφαση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις επιχειρηματικές ενώσεις και τα συνδικάτα στο να προσελκυσθούν ξένοι εργαζόμενοι και στελέχη από τους τομείς των Νέων Τεχνολογιών, της επικοινωνίας, των τεχνών, της αρχιτεκτονικής και των οικονομικών επιστημών, μηχανικοί αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό.

ΠΡΕΖΑ TV
20-2-2010

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη να πάμε στη Σιγκαπούρη αφου το μέλλον εδω είναι αβέβαιο? το λες για να γίνουμε σαν κιαυτή παγκόσμια πόλη? δεν νομίζω ότι ο υπουργός τους πάντως αναφερόταν σε λαθρομετανάστες αλλα σε νόμιμους μεταναστες. παρουσιάζεις την είδηση με δυο αναγνώσεις, αλλα κουτοί δεν είμαστε...

Ανώνυμος είπε...

emeis den zhtame eimaste pangosmioi
kai oute mas xfreiazontai

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στη Σιγκαπούρη!
Άντε ν' αρχίσουμε να ξεφορτώνουμε...και φυσικά να τους ακολουθήσουν και οι φίλες τους...

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που στην Σιγκαπούρη υπάρχουν νόμοι,όπως για παράδειγμα θανατική ποινή στους Drug trafficκers!

Εδώ τους βγάζουμε από την φυλακή!Τόσο δημοκράτες είμαστε!

Kαι πολλοί άλλοι σκληροί νόμοι υπάρχουν(βαριέμαι να αναπτύξω τώρα)στο παρωδία blog του πρεζα!

Εννοείτε ότι αυτά που γίνονται εδώ δεν πρόκειτε ούτε κατά διάνοια να γίνουν εκεί!!

Αφήστε τον βλάκα τον πρεζα να προπαγανδίζει!!

Επίσης να ξέρεται ότι όσο τον βρίζεται τόσο αυτός φτιάχνεται(σεξουαλικά)!!

FREZA TV

Ανώνυμος είπε...

Για να μαθαίνετε κι εσείς κι ο πρέζας για την Σιγκαπούρη:
Ζω και εργάζομαι 4 χρόνια στη Σιγκαπούρη - Εμπορικό ναυτικό - και συμβαίνουν τα παρακάτω:

1. το πολίτευμα είναι απολυταρχικό, και μοιάζει αρκετά με χούντα.Το λένε δημοκρατία - Republic - αλλά δεν είανι.
2. Η άρχουσα τάξη στη Σιγκαπούρη είναι οι Ινδοί και οι Κινέζοι,και κατά δεύτερο οι Μαλαισιανοί αυτοί την φτιάξαν, και οι Εγγλέζοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας.
3.Όντως η χρήση ή μεταφορά ναρκωτικών τιμωρείται με θάνατο, το οποίο αναφέρεται και στα αεροπορικά εισητήρια, ως προειδοποίηση.
Επίσης ισχύει η θανατική ποινή για βαρειά αδικήματα.
4. Οι νόμοι είναι απο τους σκληρότερους παγκόσμια. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε κανέναν χώρο, ούτε καν στο δρόμο, παρα μόνο στο σπίτι σου, ή σε κάποιους διαμορφωμένους δημόσιους χώρους, και μόνον εκεί. Τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά - 500 Ευρώ - αν καπνίζεις δημόσια.100 Ευρώ αν πετάξεις χαρτάκι ή τσίχλα στο δρόμο. Η Σιγκαπούρη είναι πεντακάθαρη παντού.
5.Οι μετανάστες είναι άνθρωποι αποκλειστικά χρήσιμοι στο κρατίδιο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Όσοι έρχονται στη Σιγκαπούρη θα πρέπει να έχουν επάγγελμα που χρειάζεται στη χώρα και κανείς άλλος.
Δεν υπάρχουν ζητιάνοι στους δρόμους, δεν υπάρχουν ελεύθεροι πωλητές,η βία και η εγκληματικότητα είναι μηδενική.
Για να καταλάβετε, αν ένα κορίτσι 14-15 χρονών βγεί το βράδυ στις 12.00 -01.00 να πάει σε μια φίλη της, μόνη της, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ !
Όπως είπα και πιο πάνω οι νόμοι εδώ δεν αστειέυονται και έτσι κρατήθηκε αυτό το κρατίδιο σε τόσο υψηλό επίπεδο στις υπηρεσίες του και έχει προσελκύσει κεφάλαια και ανθρώπους απο όλο το κόσμο.
Κώστας - Σιγκαπούρη

Ανώνυμος είπε...

loipon meta apo afta pou eipe o filos pou menei sigapouri nomizo oti mpatsoi dikastes dimosiografoi ergodotes viomixanoi politikoi prepei na metanasteusoun ekei gia ekpedeusi mexri na ksexasoun tin atimorisia pou apolamvanoun edo.

Ανώνυμος είπε...

5:30 Ξεχνάς ότι η Σιγκαπούρη δεν έχει μια Τουρκία δίπλα με κεμαλιστές,δεν είναι σε σημείο κλειδί για την Μέση Ανατολή.

Ανώνυμος είπε...

θυμαται ομως πολυ καλα πως στη σιγκαπουρη οντως δεν υπαρχει ατιμωρησια

Ανώνυμος είπε...

5.30 μια χαρα μου φάινεται η Σιγκαπούρη, ποσο κοστίζει ενα εισιτήριο και τι δουλειες υπάρχουν? οικογένειες δέχονται ?ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 7.00μμ,
Το εισητήριο απο Αθηνα με επιστροφή είναι γύρω στα 800 με 1200 Ευρώ το άτομο με την Singapore airlines, που είναι πολύ καλή εταιρεία αλλά σχετικά ακριβή.Η συνηθισμένη τιμή εισητηρίου είναι 900 με 1000 Ευρώ. Αν κλείσεις νωρίς μπορεί να πετύχεις και με 800 Ευρώ.
Η πτήση είναι γύρω στις 11 ώρες απευθείας για Σιγκαπούρη.
Αν θες φτηνότερη που ταξιδεύω συχνά κι εγώ, είναι η Qatar airways με εισητήριο συνήθως 700 με 800 Ευρώ, αν κλείσεις νωρίς κι εδώ, μπορεί να πετύχεις και με 600 Ευρώ εισητήριο.
Η πτήση είναι 14 ώρες με ενδιάμεση στάση στη Ντόχα στο Κατάρ.Δεν έχει απευθείας απ'ότι ξέρω η Κατάρ.
Δεν σερβίρουν χοιρινό στ'αεροπλάνο της Καταρ, αλλά κατά τ'αλλα είναι πολύ καλή εταιρεία ,δεν έχω παράπονο
Πάντα μιλάω για ένα άτομο με επιστροφή, Αθήνα - Σιγκαπούρη.
Η Σιγκαπούρη δέχεται οικογένειες, με τη προυπόθεση ότι έχεις δουλειά που το εισόδημά σου μπορεί να την καλύψει - την οικογένεια - . Δεν υπάρχει Ελληνικό σχολείο εδώ, τα παιδιά όμως μπορούν να πάνε σε Αγγλικό ή Γερμανικό ιδιωτικό, να υπολογίζεις γύρω στα 7 με 8 χιλιάρικα Ευρώ το χρόνο το κάθε παιδί για το σχολείο.Υπάρχουν και πολύ φτηνότερα κρατικά αλλά οι μαθητές οι περισσότεροι είναι κινέζοι και ινδοί.Πέρα απ'αυτό, η εκπαίδευση είναι επίσης πολύ καλή.
Το λέω αυτό γιατί οι περισσότεροι ''δυτικοί'' μαθητές πάνε σε ιδιωτικά σχολεία.Η τιμή είναι περίπου 40 Ευρω το μήνα για το δημοτικό για κάθε παιδί και 70 Ευρώ το μήνα για το γυμνάσιο.Δεν υπάρχει απολύτως δωρεάν σχολείο εδώ, ακόμη και οι ντόπιοι πληρώνουν, πολύ μικρό ποσό βέβαια 15 - 20 Ευρω το χρόνο στο Δημοτικό.
Η Σιγκαπούρη έχει πολύ καλά πανεπιστήμια επίσης, και συνεργάζονται με το Stanford, MIT,John Hopkins απο Αμερική Eidhoven απο Ολλανδία και πολλά ακόμη αξιόλογα.
Έχει μουσικά σχολεία και πανεπιστήμια επίσης.Η εκπαίδευση στη Σιγκαπούρη είναι γενικά πολύ καλή.
Τα Αγγλικά σου πρέπει να είναι σχετικά καλά, είναι η επίσημη γλώσσα εδώ ( μια απο τις επίσημες ).
Δες στη σελίδα αυτή http://www.singaporeexpats.com/
Έχει πληροφορίες για όλα τα σχετικά με τη ζωή στη Σιγκαπούρη.Είναι σελίδα περισσότερο για τους δυτικούς ξένους ( Ευρωπαίους, Αμερικάνους, Αυστραλούς )που ζουν στη Σιγκαπούρη.
Βάλε στο search τι ψάχνεις - π.χ. schools,car,house,jobs και θα βρείς άμεσα απαντήσεις.
Για δουλειά επίσης ψάξε εδώ, στο επίσημο σαιτ της κυβέρνησης
http://www.ecitizen.gov.sg/nonresidents/
έχει κι εδώ τα πάντα τα σχετικά με την ζωή στη Σιγκαπούρη.
συνεχίζεται παρακάτω.....

Ανώνυμος είπε...

Τα ενοίκια εδώ κυμαίνονται απο 1000 και πάνω Ευρώ για μια οικογένεια, τόσο να υπολογίζεις,για ένα πολύ καλό σπίτι ,90 με 100 τετραγωνικά με 3-4 υπνοδωμάτια 2 τουαλέτες, σε οργανωμένο οικισμό με πισινες, πάρκα, πάρκινγκ, μαγαζιά.Επίσης τα διαμερίσματα είναι όλα σε πολυκατοικίες των 30 - 40 ορόφων.Νέα κτίρια τα περισσότερα.
Φτηνότερα σπίτια υπάρχουν για οικογένειες απλά υπάρχουν κάποια στάνταρτς. Δεν υπάρχουν κακόφημες γειτονιές ή περιοχές. Απλώς κάποιες περιοχές είναι σε καλύτερη τοποθεσία απο τις άλλες και επίσης ακριβότερες.
Δες εδώ για σπίτια και τιμές : www.iproperty.com.sg
Δεν έχουμε σεισμούς εδώ.
Πολύ ασφαλή και ήσυχα επίσης, όπου και να ζήσεις.
Υπ'όψιν ότι η Σιγκαπούρη είναι η πρώτη πόλη στην Ασία με τη καλύτερη ποιότητα ζωής, και βέβαια ιδανική πόλη για οικογένειες.
Μέση ετήσια θερμοκρασία 27 - 30 βαθμούς ( είμαστε σχεδόν πάνω στον ισημερινό ).Καταπράσινη όλο το χρόνο,με ατέλειωτα πάρκα και παιδικές χαρές.Κι όπως είπα, καθόλου εγκληματικότητα.
Κόστος ζωής καλό, για μια 4μελή οικογένεια θες κοντά στα 800Ευρώ το μήνα για όλα τα έξοδα - φαγητό,ρουχισμό θες ελάχιστο είναι πάντα καλοκαίρι εδώ, 4-5 φορές το μήνα να φας έξω σε καλό εστιατόριο, και κάποιες βόλτες - πλήν του ενοικίου.Βέβαια πάντα μπορείς να μειώσεις τα έξοδα.
Τα χρήματα που θα πρέπει να παίρνεις εδώ κατά μέσο όρο θα είναι γύρω στα 2500 με 4000 Ευρώ το μήνα. Εννοείται ότι πρέπει να έχεις και την ανάλογη εξειδίκευση.
Παράδειγμα ένας χημικός μηχανικός παίρνει κοντά στα 2500 Ευρώ. Ενας τεχνικός διευθυντής κοντα στα 4.000 Ευρώ.
Δες εδώ πόσα παίρνει ο κάθε εργαζόμενος ( οι μισθοί είναι σε δολλάρια Σιγκαπούρης 1SG$=0,52 Euro )
www.salary.sg/2008/best-paying-jobs-in-singapore-2008/ και είναι απο το 2008 - να έχεις μια ιδέα.
Αν καταφέρεις να βρείς μια δουλειά σε κάποια επιχείρηση, κι αφού βέβαια έχεις μια σχετικά καλή εξειδίκευση θα έχεις μια πολύ καλή ποιότητας ζωή εδώ και θα βγάλεις και χρήματα.
Για διακοπές εκτός απο την Ελλάδα, όλα είναι κοντά απο δώ,Ταυλάνδη 1 ώρα με το αεροπλάνο,Μπαλί 2 ώρες,Αυστραλία απο 4 έως 8 ώρες,και όλη η νοτιανατολική Ασία δίπλα μας.Τα αεροπορικά εισητήρια απο δώ για τις γύρω χώρες πολύ φτηνά.

Άντε και καλή τύχη

Κώστας - Σιγκαπούρη

Ανώνυμος είπε...

@Κώστας - Σιγκαπούρη/Ανώνυμος 10:24μμ, η διασώστες (Paramedic)πόσα πέρνουν; (Ναι βλακεία ερώτηση, αλλά θα ήθελα να μάθω άμα μπορείς να απαντήσεις) Ευχαριστώ. :)

Darkness

Ανώνυμος είπε...

Η άμα ξέρεις κάτι για το επάγγελμα αυτό. Όχι ότι σκέφτομαι να μεταναστεύσω, απλά από ενδιαφέρον.

Darkness

Ανώνυμος είπε...

Λάθη: "οι διασώστες".

Darkness

Ανώνυμος είπε...

πωπω με δελεάσατε όλα ακούγονται πολύ ωραία δεδομένου οτι πριν τελειώσει το 2010 θα γίνει το μεγάλο μπαμ η σιγκαπούρη θα είναι η μόνη που δεν θα καταρρεύσει..
@Κώστα εσύ που ξέρεις, για να βρείς δουλεία στη Σιγκαπόύρη τί πρέπει να κάνει; πας εκεί και λες για σας ήρθα ή βρίσκεις πρίν πας έκει; Υπάρχει εργασιακή απορρόφηση π.χ. σε όσους ασχολούνται με υπολογιστές;Υπάρχει ρατσισμός με τους ξένους;
ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Κωστα αν μπορεις σε παρακαλω επικοινωνησε μαζι μου στο agelosmata@gmail.com.
ευχαριστω