Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2010

ΡΕ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΥΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
-ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ-
ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ
ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ...


ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ,
ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Οι θεριακλήδες ας καπνίσουν ελεύθερα όσο ακόμη μπορούν, γιατί -όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου- η πρόταση του υπουργείου για την απαγόρευση του καπνίσματος πρόκειται να κατατεθεί πολύ σύντομα, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα, στη Βουλή.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα - ο οποίος καταλόγισε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου μη υποστήριξη του μέτρου και πισωγύρισμα - η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι ολοκληρώνεται το έργο της αποτύπωσης και της αξιολόγησης του μέτρου στο επτάμηνο που παρήλθε και πολύ σύντομα θα έρθει η πρόταση.

Στόχος - όπως τόνισε η υπουργός - είναι να υπάρχει αυστηρό πλαίσιο, αλλά ταυτόχρονα εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό, με καθαρούς κανόνες και ελεγκτικούς μηχανισμούς. Προς την κατεύθυνση αυτή, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι θα χρειαστεί η συνεργασία και της δημοτικής αστυνομίας και των αστυνομικών και των λιμενικών αρχών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.
«Γιατί» - όπως είπε - το χειρότερο είναι να βάζουμε στόχους να μην είναι μετά δυνατός ο έλεγχος και η εποπτεία». Η πρόταση του υπουργείου θα επεκτείνεται και στον τομέα της ενημέρωσης, της προαγωγής και της πρόληψης για το κάπνισμα, αλλά «πάνω από όλα με εφαρμόσιμες διατάξεις και το κατάλληλο ελεγκτικό πλαίσιο».
Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντησή που είχαν νωρίτερα τη Δευτέρα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι επιστήμονες της συντονιστικής επιτροπής για το κάπνισμα πρότειναν καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!!


ΠΡΕΖΑ TV
23-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: