Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2010

ΑΓΟΡΑ-ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ:ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ,ΟΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ...

«Υπεύθυνη Διεκπεραίωση Εργασιών ΑΕΙ & ΤΕΙ. Πτυχιακές εργασίες: Μέγιστος χρόνος υλοποίησης: 3 μήνες. Μορφή παραδοτέου εγγράφου: ψηφιακή. Τύπος εργασίας: με ερωτηματολόγια. Κόστος (έως 70 σελίδες):
βιβλιογραφική 1.100 ευρώ. Με ερωτηματολόγιο: 1.300 ευρώ. Εργαστηριακή: 1.500 ευρώ. (...)».

Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να προσελκύσει φοιτητές μια από τις δεκάδες εταιρείες που λειτουργούν στο Διαδίκτυο και αναλαμβάνουν να συγγράψουν πανεπιστημιακές εργασίες. Πρόκειται για τη «βιομηχανία» εκπόνησης πτυχιακών εργασιών, ακόμη και διδακτορικών διατριβών, που ανθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Μπορεί πολλοί φοιτητές να ξενυχτούν, να ψάχνουν, να διαβάζουν και να καταβάλλουν μεγάλο κόπο για να ολοκληρώσουν μια εργασία τους, κάποιοι άλλοι όμως επιλέγουν άλλο τρόπο για να πάρουν το πτυχίο τους. Σημαντική προϋπόθεση, να έχουν χρήματα. Με ποσό περίπου όσο ένας ικανοποιητικός μηνιαίος μισθός, από 1.000 έως 1.500 ευρώ, μπορούν να αγοράσουν μια εργασία.

Αυτό που έχουν να κάνουν είναι να ενημερώσουν μια από τις πολλές εταιρείες για το είδος της εργασίας που είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στο πανεπιστήμιο. Η εταιρεία τούς ενημερώνει πόσο θα κοστίσει η εκπόνηση της εργασίας και στη συνέχεια οι φοιτητές, χωρίς να έχουν δουλέψει καθόλου για την πτυχιακή τους εργασία, την παραδίδουν και... παίρνουν το πτυχίο τους.
Το εμπόριο πτυχιακών εργασιών καλά κρατεί και το φαινόμενο δεν είναι τωρινό. Αποτελεί εδώ και χρόνια κοινό μυστικό για φοιτητές και καθηγητές, τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ. Το τελευταίο διάστημα όμως με τη βοήθεια του Διαδικτύου όλο και περισσότερες εταιρείες κάνουν την εμφάνισή τους αφού έχουν αντιληφθεί ότι η εκπόνηση εργασιών για όλες τις πανεπιστημιακές βαθμίδες αποδίδει γρήγορο και μεγάλο κέρδος. Και χάρη στο Ίντερνετ δεν χρειάζεται καν να εκτυπωθεί μια εργασία, αλλά απλώς να αποσταλεί ηλεκτρονικά στον επί πτυχίω φοιτητή. Επίσης σε αρκετές ιστοσελίδες δεν υπάρχουν σταθερά τηλέφωνα επικοινωνίας, παρά μόνο κινητά και e-mail, κάτι που είναι πιθανό να σημαίνει ότι πίσω από την ιστοσελίδα μπορεί να μην υπάρχει καν μια εταιρεία, αλλά ένας ιδιώτης που έχει στόχο να βγάλει εύκολα μαύρα χρήματα.

Ο ανταγωνισμός των εταιρειών στην προσπάθειά τους να ψαρέψουν φοιτητές είναι μεγάλος, όπως αποδεικνύεται από μίνι έρευνα που έκαναν «ΤΑ ΝΕΑ». Για παράδειγμα, μια απ΄ αυτές σπεύδει να πληροφορήσει τους φοιτητές ότι η εργασία που θα εκπονήσει για λογαριασμό τους δεν θα είναι προϊόν αντιγραφής. «Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αντιγραφή άλλης ή παρεμφερούς συγγραφικής εργασίας». Άλλη υπερηφανεύεται για τις χαμηλές τιμές αλλά και για την ποιότητα των εργασιών: «Η τιμή μας είναι αρκετά χαμηλή σε κόστος, συγκρινόμενη με υπηρεσίες τέτοιου είδους που προσφέρουν άλλες ιστοσελίδες. Όλοι οι πελάτες μας έχουν μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι. Εργασίες οι οποίες έμοιαζαν σχεδόν αδύνατο να υποβληθούν, παραδόθηκαν σε λογικά χρονικά πλαίσια, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα».

Άγνωστο είναι πόσοι φοιτητές κάθε χρόνο παραδίδουν στα πανεπιστήμια εργασίες που έχουν εκπονήσει άλλοι. Πάντως είναι βέβαιο ότι αυτή η πρακτική είναι αρκετά διαδεδομένη. Φοιτητές αναφέρουν στα «ΝΕΑ» ότι πολλές φορές οι εταιρείες αναζητούν τους φοιτητές και τους πλησιάζουν ακόμα και μέσα στα αμφιθέατρα. Χαρακτηριστικά, μια εταιρεία υποστηρίζει στο site της ότι από το 2001 οι συνεργάτες της έχουν εκπονήσει πάνω από 6.000 εργασίες όλων των μεγεθών για διάφορες ειδικότητες. Μάλιστα, η πλειονότητα τόσο των εταιρειών όσο και των ιδιωτών που αναλαμβάνουν την εκπόνηση εργασιών φροντίζουν στις ιστοσελίδες τους να έχουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνει η πληρωμή τους. Αρκετές από τις εταιρείες ζητούν από τους φοιτητές που έχουν παραγγείλει μια εργασία να προκαταβάλουν 20%- 30% του συνολικού ποσού και συνήθως η πληρωμή δεν γίνεται σε γραφείο. Ακολουθείται η... σίγουρη λύση της κατάθεσης των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ:ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΣΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΝΙΑΣΕΙΣ ΑΠ'ΟΛΑ!!!Η ΠΑΡΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες στα παιδία ότι τα κωλοπίασανε, με 450 ευρώ αγόρασα την δική μου και είχε και την παρουσίασή μέσα.

Dimos El Grec είπε...

As kanoun malakies... mia tou klefti, 2 tou klefti, e... se kapoia fasi kapoios ksypnios kathigitis tha parei hampari ti ginetai kai tha trehoun na kryftoune!!!
Alla entaksei etsi einai i skatomyali koinwnia mas.
ÇI tha plirwneis idiwtika panepistimia sta valkania na agoraseis to ptyhio i tha plirwneis na sou kanoun ptyhiakes.
Vgeite ligo pio evrwpi na deite ti ginetai!
Isws na yparhoun merikoi pou na kanoun mamounies alla einai i eksairesi!
Se antithesi me tin Elladara!

Ανώνυμος είπε...

Το φαινόμενο αυτό είναι θλιβερό. Έχω δει σε αρκετά forums να ανοίγει κανείς θέματα και να ρωτάει που μπορεί να βρει εργασία.

Οι δικαιολογίες για πολλούς από αυτούς είναι, με μια λέξη γελοίες. Υποστηρίζουν συνήθως πως αφού έφτασαν να χρωστάνε πτυχιακή πάει να πει ότι το αξίζουν το πτυχίο και μια έτοιμη εργασιούλα δεν είναι τίποτα. Άραγε δεν τους περνάει από το μυαλό ότι αν δε μπορούν να στρωθούν και να γράψουν μια εργασία ενδέχεται να είναι στόκοι;

Η λύση είναι μία, να διώκεται ποινικά όποιος πουλάει εργασίες αλλά και αυτός που αγοράζει. Γιατί είδα και το προηγούμενο θέμα με τις μαθήτριες που πλήρωσαν για να περάσουν μάθημα, καταδικάστηκαν ο καθηγητής με τον διαμεσολαβητή που πάσαρε τα χρήματα αλλά αυτές δεν έπαθαν τίποτα. Πολύ κακώς φυσικά.

Και φυσικά, όταν ισχύει το συγκεκριμένο φαινόμενο, είτε με τις έτοιμες εργασίες είτε με το πέρασμα μαθημάτων έναντι χρηματικής αμοιβής ας μην απορούμε όταν βλέπουμε κακούς επαγγελματίες. Αφού δεν έχουν μάθει και τίποτα βγαίνοντας από την σχολή.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα οποιος φοιτητης κανει κατι τετοιο σημαινει οτι δεν αγαπαει και ουτε προκειται να αγαπησει αυτο που σπουδαζει καταδικαζοντας τον μια ζωη στη μετριοτητα σαν επαγγελματιας.

zatzo είπε...

kai na htan mono ayto...edw agorazoun egrasies pou theloun liges meres douleias. gia na mhn anaferoume th bizna pou ginetai me tis antigrafes stis exetastikes periodous. ta lefta pou bgainoun apo ayto einai pragmatika polla.

ps. na tremete otan petyxete tetoius 'apofoitous' sth kathimerinh sas zwh.