Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2010

ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΙΡΑΝΟΦΟΒΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ!!!

Το Ιράν κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι επιζητούν να τροφοδοτήσουν μια "ιρανοφοβία" στη Μέση Ανατολή με την ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστημάτων στον Κόλπο και υπογράμμισε ότι η Τεχεράνη έχει φιλικούς δεσμούς με τα γειτονικά της κράτη.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ επεκτείνουν τα χερσαία και θαλάσσια αντιαεροπορικά τους συστήματα στον Κόλπο και γύρω από αυτόν, έχοντας στόχο την αποτροπή της, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, αυξανόμενης πυραυλικής απειλής που θέτει το Ιράν.
Στην περαιτέρω ανάπτυξη περιλαμβάνονται εκτεταμμένες χερσαίες εγκαταστάσεις αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot στο Κουβέιτ, το Κατάρ, τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν, σύμφωνα με τους ίδιους.
"Βλέπουμε τα μέτρα αυτά ως μια συνωμοσία και ένα τέχνασμα των ξένων χωρών να δημιουργήσουν ένα αίσθημα 'ιρανοφοβίας'", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ στην κρατική τηλεόραση.

Χθες, Δευτέρα, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η δοκιμή των ΗΠΑ να αναχαιτίσουν έναν βαλλιστικό πύραυλο, σε μια προσομοίωση επίθεσης από το Ιράν, απέτυχε εξαιτίας ενός ελαττωματικού ραντάρ.
Η αποτυχημένη δοκιμή αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό συμπίπτει με έκθεση του Πενταγώνου ότι το Ιράν έχει διευρύνει τις ικανότητές του όσον αφορά τους βαλλιστικούς πυραύλους και δημιουργεί "σημαντική" απειλή για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
"Έχουμε φιλικούς δεσμούς με όλες τις χώρες στην περιοχή και έχουμε τη γνώμη ότι η περιφερειακή ασφάλεια μπορεί να επιτευχθεί μέσω της συλλογικής συνεργασίας αυτών των χωρών", προσέθεσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μεχμανπαράστ.
"Είναι παράξενο που οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα στην περιοχή είναι η δική σας (αμερικανική) παρουσία και ότι όσο περισσότερο αναπτύσσετε πυροβολικό (σε αυτήν την περιοχή), τόσο περισσότερο οι χώρες που το φιλοξενούν θα αγωνιούν", δήλωσε παράλληλα στο ιρανικό κοινοβούλιο ο πρόεδρός του Αλί Λαριτζανί, επικρίνοντας επίσης την αμερικανική αυτή ανάπτυξη σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB.

ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: