Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ...ΚΑΘΩΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ!!!

Στο κτίριο της οδού Σταδίου που κάποτε στέγαζε τα γραφεία του Ανδρέα Παπανδρέου, της Λούκας Κατσέλη και άλλων καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα αρχίσει ξανά την επαγγελματική του καριέρα ο Χρήστος Παπαδόπουλος, που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στην «εταιρεία δολοφόνων» που συντάραξε το πανελλήνιο στα μέσα της δεκαετίας του 1980!

Ο Παπαδόπουλος, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, νοίκιασε στις 15 Δεκεμβρίου γραφείο στον τέταρτο όροφο του κτιρίου στην οδό Σταδίου 5.
Τους πρώτους δύο μήνες είχε εμφανιστεί πολύ λίγες φορές και δεν έγινε αντιληπτός από τους άλλους ένοικους των γραφείων.
Την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, κρέμασε έξω από την πόρτα του γραφείου 416 μια πινακίδα με το όνομα και τα τηλέφωνά του, ενώ μετέφερε και τοποθέτησε όλα τα έπιπλα.
Η πινακίδα δίνει την εντύπωση ότι θα επιστρέψει στο παλιό του επάγγελμα, αυτό του δικηγόρου, ο ίδιος ωστόσο λέει ότι είναι συνταξιούχος και θα χρησιμοποιήσει το γραφείο του για άλλες ασχολίες.

Οταν το Πάσχα του 1987 αποκαλύφθηκε η δράση της «εταιρείας δολοφόνων», η κοινή γνώμη έμεινε με ανοιχτό το στόμα, καθώς μια τέτοιου είδους εγκληματική οργάνωση ήταν πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά.
Σε διάστημα τριών ετών, από το 1985 έως το 1987, τα μέλη της σπείρας δολοφόνησαν οκτώ ανθρώπους, με μοναδικό σκοπό να αρπάξουν την περιουσία τους. Τα οκτώ θύματα δεν είχαν συγγενείς, ήταν πλούσιοι και αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η «εταιρεία δολοφόνων» τους πλησίαζε, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια τους δολοφονούσε, αφού πρώτα είχε φροντίσει για την πλαστογράφηση της διαθήκης τους.
«Εγκέφαλος» της σπείρας ήταν ένας πολίτης υπεράνω πάσης υποψίας, ο δικηγόρος Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος το 1983 διετέλεσε και δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα. Η δράση της εταιρείας αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνες από τις οποίες προέκυψε ότι τα θύματα γνώριζαν από παλιά είτε τον ίδιο τον Παπαδόπουλο είτε κάποιον άλλον συνεργάτη του.
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια. Την άνοιξη του 2001 πήρε πενθήμερη άδεια από τη φυλακή και δεν επέστρεψε. Συνελήφθη μερικούς μήνες αργότερα στην Κυψέλη και τελικά αποφυλακίστηκε το 2008.

Στέλιος Βογιατζάκης

ΑΝΤΕ...ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
23-2-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει κάποιος να τον εκτελέσει για να αποδοθεί δικαιοσύνη πραγματική κι όχι αυτή της γελοίας δημοκρατίας τους.

Ανώνυμος είπε...

DUM SPIRO SPERO
Όσο αναπνέω , ελπίζω ότι η Ελλάδα θα γίνει χώρα χωρίς φόβους.
Φόβο να μην χαρακτηριστεί μη δημοκρατική, φόβο των ξένων, φόβο μην αποκαλεί έκπτωτους με σωστό τίτλο τους(-ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ- για να μην παρεξηγηθούμε), φόβο να μην χαρακτηριστεί εκδικητική (βλέπε Παπαδόπουλος), φόβο γλωσσικό(πες στον δεξιό Γενάρχη η στον αριστερό Ιανουάριο) και άλλους πολλούς φόβους που δεν αναφέρω για να μην σας κουράσω αλλά και να μην χάσω την λίγη ελπίδα που μου απέμεινε.
Όσον αφορά το θέμα της άδειας πιστεύω ότι είναι σωστός θεσμός για να βοηθήσει τον κρατούμενο στην επανένταξη στην κοινωνία ώστε να μην γίνει απόκληρος αυτής όταν βγει από την φυλακή, αλλά εφόσον αξιολογηθεί η πραγματική πιθανότητα αυτής της επανένταξης(Παπαδόπουλος? Μεγαλέμποροι ναρκωτικών?).
Και λίγο black humor - στο στρατό έπρεπε να κάνεις κάτι καλό για να πάρεις πενθήμερη…. στο ποινικό μας σύστημα να σκοτώσεις 8 ανθρώπους…….

Ανώνυμος είπε...

DUM SPIRO SPERO
Correction:
φόβο γλωσσικό(πες στον δεξιό Γενάρη η στον αριστερό Ιανουάριο)