Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2010

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ...ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ...

Νέα πυρά κατά του Τόνι Μπλερ εξαπέλυσε η πρώην υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης της Βρετανίας, Κλερ Σορτ, λίγα εικοσιτετράωρα ύστερα από την κατάθεση του τέως πρωθυπουργού στην επιτροπή που διερευνά την εισβολή στο Ιράκ.
Η Σορτ αμφισβήτησε όσα δήλωσε ο πάλαι ποτέ πολιτικός της προϊστάμενος ενώπιον της επιτροπής και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο τότε νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης παραπλάνησε το υπουργικό συμβούλιο σχετικά με τη νομιμότητα της εισβολής στο ιράκ.
Ο Τόνι Μπλερ είχε δηλώσει ότι έγιναν εκτεταμένες συζητήσεις στο υπουργικό συμβούλιο για την ανάγκη πολέμου με το Ιράκ. Η Κλερ Σορτ δήλωσε όμως ότι οι συζητήσεις ήταν περιορισμένες και υπήρχε ένα επικοινωνιακό "μπλακ άουτ" σχετικά με το ζήτημα. Όπως είπε, ο Μπλερ απέφευγε τη συζήτηση για να μην υπάρξουν διαρροές στον Τύπο.

Η πρώην υπουργός άσκησε κριτική και στον πρώην γενικό εισαγγελέα Πίτερ Γκόλντσμιθ, επειδή δεν ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο τις επιφυλάξεις του σχετικά με την νομιμότητα του πολέμου. Εκτίμησε ότι δέχθηκε πιέσεις από τον Μπλερ, ισχυρισμό που ο Γκόλντσμιθ αρνείται.
Η Κλερ Σορτ είχε υπερψηφίσει την εισβολή του Ιράκ, στη συνέχεια όμως παραιτήθηκε από την κυβέρνηση.

ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: