Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2010

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ...ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ...ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΤΞΗ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ!!!

Αύξηση ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, θέμα που αναμένεται να τεθεί στον διάλογο για το ασφαλιστικό σύστημα (που είναι σε εξέλιξη).
Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι πόρτες εξόδου πριν από το 65ο έτος της ηλικίας, ενώ δεν αποκλείεται να δοθούν «κίνητρα» για την παραμονή στην εργασία ακόμη και μέχρι το 67ο έτος.
Στο θέμα των ορίων ηλικίας η κυβέρνηση εστιάζει το ενδιαφέρον της:
Στην αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο. Μετά και την καταδικαστική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, θα υπάρξει εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στον δημόσιο τομέα και στα σώματα ασφαλείας. Υπολογίζεται πως 140.000 γυναίκες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την αύξηση των ορίων ηλικίας από 5 έως και 17 χρόνια
Στην κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, με στόχο να περιοριστεί ο αριθμός όσων αποχωρούν πριν από το 65ο έτος της ηλικίας. Μεταξύ άλλων αναμένεται να αυξηθεί το «πέναλτι» που επιβάλλεται στο δημόσιο για κάθε έτος πρόωρης? εξόδου (όπως ισχύει ήδη στον ιδιωτικό τομέα).
Στην αυστηροποίηση του καθεστώτος των αναπηρικών συντάξεων, ώστε να περιοριστούν όσοι παίρνουν «μαϊμού» σύνταξη.
Στον τερματισμό των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, που «επιτρέπουν» ακόμα και σε πενηντάρηδες να βγουν στη σύνταξη.
Στην «αναμόρφωση» του συνταξιοδοτικού καθεστώτος όσων υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας.

Σημειώνεται πως με την προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση όσοι συμπληρώνουν 4.500 ένσημα θα παίρνουν τη βασική σύνταξη (η οποία με τα σημερινά δεδομένα θα είναι περίπου 350 ευρώ). Το ποσό αυτό θα αυξάνεται στη συνέχεια ανάλογα με το πόσα «επιπλέον» χρόνια θα παραμένει ο ασφαλισμένος στην αγορά εργασίας.
Με τον τρόπο αυτόν εκτιμάται πως οι ασφαλισμένοι θα παρατείνουν την παραμονή τους στην αγορά εργασίας και εμμέσως θα αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης. Επιπλέον, αναμένεται να αυξηθεί η προσαύξηση της σύνταξης (από το 2,5% να πάει στο 3,5%) για όσους συνεχίζουν να δουλεύουν ακόμα και μετά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,Η ΝΕΑ ΓΕΝΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ...ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
3-2-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι θέλουν άλλοι, αλλά εγώ θα ήθελα πάρα μα πάρα πολύ να μην είχα γεννηθεί σε αυτό το βόθρο που ονομάζεται "πλανήτης ΓΗ"!!!
Κοιμόμαστε σαν τα βόδια...... ε αφού είμαστε βόδια και παν' απ'όλα άξιοι της μοίρας μας. :-)

Ανώνυμος είπε...

Ημίμετρα για επιπλέον εξαθλίωση μεσαίων στρωμάτων που οδηγούν σίγουρα σε ξένη κηδεμονία και αναγκαστική παραχώρηση εδάφους εξήγγειλε ο ΓΑΠ. Απλώς χάϊδεψε τ' αυτια των "οίκων" που κερδοσκοπούν πουλώντας ταυτόγχρονα την κηδεμονία της χώρας μας στις κυβερνήσεις τους...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι άδικο να έχουν την ίδια αντιμετώπιση αυτοί που δουλεύουν στο δημόσιο με αυτούς του ιδιωτικού τομέα;
Ήδη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν μόνιμη δουλειά, πράγμα που δεν ισχύει για αυτούς του ιδιωτικού τομέα.
Επιπλέον, οι τελευταίοι δουλεύουν πράγματι σκληρά, ενώ οι πρώτοι όχι.