Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ,ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:"ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ"...

«Είναι ντροπή! Διαβάζω στον Τύπο ότι σε λίγο θα εγκατασταθεί ένα «Διευθυντήριο» στη χώρα μας, που ουσιαστικά θα μας κυβερνά με δικτατορικό τρόπο.
Τα μέλη του θα παίρνουν μόνα τους όλες τις καίριες αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν τον χαρακτήρα τελεσιγράφων, που θα πρέπει η χώρα μας να εφαρμόζει χωρίς δικαίωμα γνώμης». Αυτό αναφέρει σε δήλωση-παρέμβασή του ο Μίκης Θεοδωράκης. Και συνεχίζει:
«Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβουν, θα βυθίσουν τις κοινωνικές τάξεις -τη μία μετά την άλλη- σε απόγνωση, που τελικά θα γενικευθεί και θα μας οδηγήσει σε δραματικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις.
Το χειρότερο δε είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί. Γιατί οι αιτίες του Κακού δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους ανθρώπους. Που οι πάντες εν γνώσει τους οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί εμείς που τους ψηφίζουμε, παρακολουθούμε την κατάσταση πληγωμένοι γιατί μας ξεγέλασαν ΟΛΟΙ, ΟΛΟΥΣ, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη ΟΛΟΙ, ΟΛΩΝ, και χάσαμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας. Δεν αγαπάμε τους εαυτούς μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γι' αυτό τίποτα δεν μας σώζει.
Ετσι εκεί που φτάσαμε, τουλάχιστον ας μην ξεφτιλιζόμαστε μπροστά στους ξένους, γιατί είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων να μην έχει 10 ανθρώπους ικανούς και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!».

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΠΡΕΖΑ TV
25-2-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΑΡΕΜΒΕΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ.

ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Ναι είναι ντροπή μαϊντανέ!
Είναι ντροπή που αυτοί που σε βραβεύουν, σε γλύφουν, σε ανακυρίσουν μαν οφ δε γίαρ, αυτοί που με τόση χαρά συνδιαλέγεσαι τόσα χρόνια, γερομαϊντανέ, ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ που τα σκατώσανε τόσο πολύ όσο τους χαιρέτιζες, που έχουμε πάλι χούντα.

Ανώνυμος είπε...

O Θεοδωράκης έχει γράψει πολύ ωραία μουσική.
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει να θεωρούμε κάθε τι που λέει ως το απαύγασμα της σοφίας.
Η προσωπική του γνώμη είναι, και τίποτε άλλο.
Προσωπικά, έχω βαρεθεί την αμετροέπεια του.

Ανώνυμος είπε...

μίκυ, όταν συνεχάρεις το σαμαρά δε ντρεπόσουν όμως ε;;

Ανώνυμος είπε...

Den gamiese re Miki otan egines ypourgos politismou stin kyvernisi ton dexion pou eitane tote i ntropi sou? pou pigane ta tosa xronia exorias kai apagorevseon pou efages?
ma kala gia malakes mas pernas re miki to paizeis kai sy san ton mitsotakoula pou oso plisiazi i ora na deite ta radikia anapoda mas to paizetai filosofoi kai pragmatistes DEN GAMIESTE KALYTERA LEO EGO