Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2010

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ,ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Συλλαλητήριο και συναυλία για τα δικαιώματα των μεταναστών διοργανώνουν το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, στις 15:00, στην πλατεία Συντάγματος, 55 μεταναστευτικές αντιρατσιστικές οργανώσεις και συνδικάτα.
Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ, η ΕΙΝΑΠ, η Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Εξοπλισμού, 30 Κοινότητες Μεταναστών, η Κίνηση "Απελάστε τον ρατσισμό", το Δίκτυο Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων Μεταναστών και Προσφύγων, η Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRA), η καμπάνια "Όχι στο ρατσισμό από την κούνια" και το Εθνικό Παρατηρητήριο κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας (ΚΕΜΟ). Στις εκδηλώσεις θα λάβουν μέρους και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00, με τη συμμετοχή συγκροτημάτων μεταναστών δεύτερης γενιάς.
"Καλούμε όλους τους πολιτικούς φορείς και βουλευτές, που διατείνονται ότι είναι υπέρ των μεταναστών, να συνταχθούν μαζί μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κίνησης "Απελάστε το ρατσισμό", Θανάσης Κούρκουλας, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου των διαδηλωτών της εκδήλωσης. Ανάμεσα στα αιτήματα είναι η επαναφορά στη νομιμότητα 140.000 μεταναστών, που έχασαν τη νομιμοποίηση τα τελευταία χρόνια καθώς και η ύπαρξη ειδικής ρύθμισης για τα παιδιά, που γεννήθηκαν, ή μεγάλωσαν εδώ, και δεν έχουν χαρτιά, μέσω της οικογένειάς τους.

ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σημαντικό είναι όλοι να καταδικάσουμε τον ρατσισμό! Δεν πρέπει να αφήνουμε τον κάθε αλήτη να μας επιβάλει την δική του ιδεολογία η οποία μπορεί να είναι και ακραία! Οι μετανάστες είναι άνθρωποι πάνω από όλα! Καλώ όσους διατίνονται για τα αντιρατσιστικά τους σχόλια να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους (Χαλάνδρι, Κηφισιλα κ.λπ) τους μετανάστες. Επίσης καλώ όλους τους υποτιθέμενους αντιρατσιστές να καταδικάσουν τον φασιστικό νόμο για την λαθρομεταναστευση. Οι μετανάστες έχουν την δική τους ιθαγέννεια και δεν έχουν ανάγκη να γίνουν έλληνες! Ας είναι περήφανοι γι αυτό!
Είμαι ένας πολίτης που δεν μένω στο Χαλάνδρι, δεν μένω στη Γλυφάδα ούτε συχνάζω στα Εξάρχεια, ούτε λέω:Μπάτσοι γουρούνια! Η υποκρισία περισσεύει σε αυτό τον τόπο!

Ανώνυμος είπε...

xestike h forada sto alwni...tha mazeytoun kamia 500aria epaggelmaties tempelides,kana 200ari metanastes kai etoimo to panigyraki..ola ta eixe h mariori,o feretzes ths eleipe..

Ανώνυμος είπε...

παλι αυτη η λουγκρα ο κουρκουλας?δεν βαρεθηκε να κανει το μαλακα?πρεπει να παιρνει καλο μεροκαματο!

Ανώνυμος είπε...

ρε μας εχετε ζαλισει τον παπαρο με τους μεταναστες. δεν μας πηδατε λεω γω εδω ο κοσμος χανετε δεν εχουμε δουλεια και θα νοιαστω για τους αραπαδες? αντε στο διαολο πια σας βαρεθηκαμε πια ολους