Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΗΠΑ,ΩΣΤΕ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ..

Οι σύμμαχοι πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να βρουν περισσότερους εκπαιδευτές για τον στρατό και την αστυνομία του Αφγανιστάν,ανακοίνωσαν σήμερα κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ,στο τέλος μίας διήμερης συνόδου των υπουργών Αμυνας της Συμμαχίας.
"Θα χρειαστούμε περισσότερους,πολύ περισσότερους",τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν προς τους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη εξηγώντας ότι έκανε έκκληση προς τις χώρες να προσπαθήσουν πολύ και να δούνε τι μπορούν να κάνουν για να επανδρώσουν την αποστολή των εκπαιδευτών είτε μέσα από τα επίπεδα της σημερινής συνεισφοράς τους είτε,εάν χρειαστεί,με την αποστολή περισσοτέρων".
"Περισσότεροι εκπαιδευτές είναι αναγκαίοι και τους χρειαζόμαστε αμέσως.Πίεσα την Συμμαχία για το από μακρού αίτημα για αποστολή χιλιάδων εκπαιδευτών για τον στρατό και την αστυνομία του Αφγανιστάν",δήλωσε από την πλευρά του αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

Ο γάλλος υπουργός Αμυνας Ερβέ Μορίν δήλωσε ότι η χώρα του θα αποστείλει 70 με 80 ακόμη στρατιωτικούς εκπαιδευτές στο Αφγανιστάν.Πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει τους προσεχείς μήνες και μέσα στην άνοιξη.
Σύμφωνα με τον Μορίν,με αυτούς ο συνολικός αριθμός των γάλλων στρατιωτικών στην ασιατική χώρα θα φθάσει τους περίπου 3.800.

ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: