Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2010

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ DEALS ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε...ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ....

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ...

Στην πρώτη εφ’ όλης της ύλης αξιολόγηση του κυβερνητικού σχήματος θα προχωρήσει μόλις κλείσει το deal μέτρων - στήριξης με τις Βρυξέλλες ο Γ. Παπανδρέου. Γιατί, μπορεί οι επιτελείς του και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να καταναλώνουν όλη τους την ενέργεια στην οικονομία, αλλά δεν παραβλέπουν τους υπόλοιπους τομείς δραστηριότητας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει σαφής εικόνα όχι απλώς για το τι κάνουν ή δεν κάνουν οι υπουργοί, ξέρουν τα πάντα ακόμη και για την κινητικότητα των βουλευτών. Η αξιολόγηση, άλλωστε, είναι μία από τις βασικές ιδέες, στις οποίες πιστεύει ο πρωθυπουργός και την οποία σκοπεύει να εφαρμόσει στην πράξη.
Στις τελευταίες συσκέψεις για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, πολλοί από τους συμμετέχοντες θυμήθηκαν το... καφέ μπλοκάκι του Κ. Σημίτη. Μόνο που ο Γ. Παπανδρέου προτιμά το λάπτοπ του. Και εκεί υπάρχουν τα πάντα σε εύχρηστα πινακάκια: οι προεκλογικές δεσμεύσεις, οι προγραμματικές δηλώσεις, τι έχει συμφωνήσει με τους υπουργούς, τι έχει γίνει, ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα.

Το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει οι συνεργάτες του είναι ότι... «τα περισσότερα είναι στο κόκκινο»! Κάτι η έλλειψη χρημάτων, κάτι η συντριπτική επιρροή της οικονομικής κρίσης στην πολιτική διάθεση των στελεχών, η ουσία είναι ότι τα πράγματα έχουν μείνει πίσω.

Ο Γ. Παπανδρέου ζητεί, πλέον, συγκεκριμένα πράγματα:

Από τον Γ. Παπακωνσταντίνου θέλει να δει στοιχεία για περικοπές και αυξήσεις εσόδων. Γιατί η εικόνα του Ιανουαρίου είναι ολίγον πλασματική. Τα έξοδα έχουν μειωθεί, γιατί πολύ απλά έχουν «παγώσει» οι πληρωμές και τα έσοδα έχουν αυξηθεί από την έκτακτη εισφορά για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και τα τέλη κυκλοφορίας.
Από τη Λ. Κατσέλη ζητεί να τρέξει επιτέλους το ΕΣΠΑ, να παρουσιάσει αναπτυξιακό νόμο και να εντείνει τους ελέγχους κατά της κερδοσκοπίας στην αγορά. «Και γρήγορα»!
Από την Α. Διαμαντοπούλου περιμένει «να αλλάξει κάτι στην Παιδεία και να αφήσει τις ανασφάλειες που της προκαλούν οι πρωτοβουλίες του Γ. Πανάρετου ή της Θ. Δραγώνα». Χειροπιαστές αλλαγές που θα τις δουν και θα τις νιώσουν και στην τσέπη τους οι πολίτες.
Από τον Α. Λοβέρδο θέλει να δει το ΙΚΑ να μαζεύει εισφορές, ακούει όμως τον υπουργό Εργασίας να του ζητεί... διοικητή, πέντε μήνες μετά τις εκλογές.
Από τη Μ. Ξενογιαννακοπούλου θέλει να βάλει σε μια τάξη τα νοσοκομεία. Τόσο στις δαπάνες, όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρουν. Με το νέο επίπεδο φόρων που διαμορφώνεται, οι Ελληνες θα πληρώνουν όσο και οι Ευρωπαίοι. Θα αποκτήσουν έτσι απαιτήσεις για σοβαρές υπηρεσίες.
Από τον Μ. Χρυσοχοΐδη θέλει όχι τόσο τους τρομοκράτες, όσο τους κοινούς εγκληματίες που τρομοκρατούν και δολοφονούν αθώους πολίτες. «Δεν με νοιάζει να καούν δέκα πολυτελή αυτοκίνητα από γκαζάκια, δεν αντέχω να ληστεύουν γριές και εστιατόρια γεμάτα κόσμο», είπε χαρακτηριστικά σε παρέα βουλευτών στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΚΩΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑΤΙΚΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
25-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: