Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2010

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS...ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ...

Υλικό υποκλοπής, με βάση το οποίο η Εισαγγελία του Μονάχου απήγγειλε κατηγορία εναντίον δύο ατόμων, του Κ.Χ και του Χ.Β., άρχισε από χθες να δημοσιεύει γνωστή ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Πρόκειται για συνομιλία του κ. Χριστοφοράκου με τους Γερμανούς συνηγόρους του που καταγράφηκε παράνομα στις 23/6/2009 από τον Κ.Χ., τον άνθρωπο που τον φιλοξενούσε στο Ρόζενχαϊμ.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε -και βρίσκεται στη διάθεση της «Κ»- στις 3/7/2009 η βαυαρική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα σπίτια του Κ.Χ. και δύο συνεργών του στο Μόναχο, το Ρόζενχαϊμ και το Ινγκολστάντ.
Στο σπίτι του ιδιωτικού ντετέκτιβ Ο.Φ. η αστυνομία βρήκε την παράνομα καταγεγραμμένη συνομιλία του κ. Χριστοφοράκου με τους συνηγόρους του και την παρέδωσε στην Εισαγγελία. Η Εισαγγελία του Μονάχου αρνήθηκε να ακούσει και να αξιολογήσει το υλικό, θεωρώντας το σωστά, προϊόν εγκλήματος. Μόνο ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου, Πέτερ, μπόρεσε να ακούσει το «υλικό» για να βεβαιώσει ότι η συζήτηση ήταν πράγματι εκείνη που είχε υποκλαπεί.
Στη συνέχεια η Εισαγγελία σφράγισε το υλικό, το μοίρασε ωστόσο στους συνηγόρους των κατηγορουμένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το περιστατικό Ζαχόπουλου ο νόμος στην Ελλάδα τιμωρεί με 10ετή κάθειρξη τη χρήση υλικού παράνομης ηχογράφησης ή βιντεοσκόπησης. Παρ' όλα αυτά φαίνεται ότι ορισμένα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής επιμένουν να ισχύσουν για τους βουλευτές νόμοι διαφορετικοί απ' ό,τι για τους υπόλοιπους Ελληνες.

Νομικοί κύκλοι στην Αθήνα και το Μόναχο τόσο από την πλευρά των Εισαγγελιών όσο και από την πλευρά των συνηγόρων κατηγορουμένων στην υπόθεση Siemens ανέφεραν ότι «αποτελεί ένα από τα στοιχειωδέστερα δικαιώματα του κατηγορουμένου η δυνατότητα του να επικοινωνεί ελεύθερα με τους συνηγόρους του. Ο κ. Χριστοφοράκος βρίσκεται λοιπόν σε αυτή τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης στη θέση του κατηγόρου έχοντας το ηθικό και το νομικό πλεονέκτημα». Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκης είχε αρχικά θέσει το ζήτημα στα μέλη της επιτροπής να ζητηθεί από τις γερμανικές αρχές το επίμαχο υλικό (σ.σ. το οποίο οι ίδιες όχι μόνο αρνούνται να χρησιμοποιήσουν ως παράνομο, αλλά παραπέμπουν και σε δίκη τους αυτουργούς της παράνομης καταγραφής στο ακροατήριο στις αρχές Μαρτίου στο Μόναχο). Πολλά μέλη της εξεταστικής επιτροπής θεωρούν ότι έχουν αυτό το δικαίωμα, επειδή μια παρόμοια πρακτική είχε ακολουθηθεί και στην προηγούμενη εξεταστική για το Βατοπέδι, όπου επίσης αξιολογήθηκε υλικό, η χρήση του οποίου προβλέπεται ότι τιμωρείται με 10ετή κάθειρξη!

Μαζί με το παράνομα ηχογραφημένο υλικό, βρέθηκε και ένα προσωπικό ημερολόγιο του Κ.Χ., όπου κατέγραφε τις συνομιλίες του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και με βάση το οποίο είχε αποκομίσει την εντύπωση ότι «το λάδωμα στην Ελλάδα είχε φτάσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο». Ο Χ. είχε γράψει στον συνεργό του Β. μετά την ηχογράφηση σε μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ότι το «μαγνητοφωνημένο υλικό είναι μια ωρολογιακή βόμβα. Ολόκληρο το σύστημα με όλα τα ονόματα της επιχείρησης. Τρεις ώρες ηχογράφησης με όλες τις λεπτομέρειες…». Νομικοί κύκλοι στο Μόναχο ωστόσο ανέφεραν ότι το υλικό δεν προσθέτει κάτι στα όσα ήδη είναι γνωστά για το είδος των πολιτικών χρηματοδοτήσεων από τη Siemens στην Ελλάδα. Αποτελεί κυρίως τη σκιαγράφηση της υπερασπιστικής τακτικής του κ. Μ. Χριστοφοράκου εν όψει της εμφάνισής του στη γερμανική Δικαιοσύνη.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΕΝΩ ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΗ.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: