Σάββατο, Μαρτίου 06, 2010

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΛΑΣΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΑΛΒΑΝΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Βρίσκεται επί δύο εβδομάδες στα αστυνομικά κρατητήρια με κίνδυνο να απελαθεί και να αφήσει μόνους την ελληνίδα γυναίκα του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους. Αλβανός μετανάστης συνελήφθη όταν πήγε να αγοράσει γάλα για το παιδί του, επειδή πριν από 14 χρόνια, όταν ακόμη ήταν 16 ετών, είχε εκδοθεί σε βάρος του απόφαση απέλασης.

Το περίεργο είναι πως, αφού επέστρεψε, το ελληνικό κράτος του χορήγησε άδεια παραμονής και ήδη έχει υποβάλει τα χαρτιά του για να πάρει και υπηκοότητα.
Η 25χρονη Μαριάνθη Κανακίδου, έχοντας πλάι της τα τέσσερα παιδιά τους, ηλικίας από 2,5 μηνών (στο καρότσι) έως 7 χρόνων, περίμενε υπομονετικά στην αίθουσα του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης την κρίση του δικαστηρίου στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της δικαστικής απέλασης. Προς μεγάλη της ανακούφιση η αίτηση έγινε δεκτή, αλλά ο σύζυγός της, μέχρι χθες παρέμενε στα κρατητήρια, επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση διοικητικής απέλασης εκ μέρους της αστυνομίας.
“Θα είναι καταστροφικό να φύγει ο πατέρας μας. Αυτός μας συντηρεί, εγώ με τρία παιδιά στο σπίτι και μία κόρη στο δημοτικό είναι αδύνατο να εργαστώ”. Η 25χρονη περίμενε χθες στο σπίτι της στο Κορδελιό την ώρα που ο 30χρονος σύζυγός της Φλαμούρ Ντιγκόζι θα αποφυλακιζόταν. “Πάνε σχεδόν δύο εβδομάδες που τον κρατούν. Έχουμε πάει σε όλα τα δικαστήρια. Και όλα αυτά για έναν άνθρωπο που είχε πάρει κανονικά άδεια παραμονής, πληρώνει φόρους, έχει ένσημα από τη δουλειά του, έχει παιδιά που είναι και Ελληνόπουλα”, συμπλήρωσε η νεαρή.

Ο 30χρονος Φλαμούρ, ο οποίος έχει βαπτιστεί ορθόδοξος και έλαβε το όνομα Κώστας, πληρώνει ένα νεανικό λάθος που διέπραξε το 1996 και τιμωρήθηκε με φυλάκιση... 20 ημερών. Παρότι τότε ήταν ανήλικος και η οικογένειά του διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, ο ίδιος απελάθηκε. “Δεν έπρεπε να εφαρμοστεί εκείνο το μέτρο, μόνο επειδή η οικογένειά του ήταν εδώ”, επισήμανε ο συνήγορός του Χρίστος Αλβανός. Ο 30χρονος επέστρεψε παράνομα στη χώρα μας, αλλά πήρε νόμιμα άδεια παραμονής για εξαρτημένη εργασία το 2003. Αφού διασφάλισε τη νομιμότητα της διαμονής του, παντρεύτηκε την 25χρονη Μαριάνθη.
“Δεν έχει πειράξει κανέναν. Πήγαινε να αγοράσει γάλα για το παιδί από το φαρμακείο και τον έπιασαν από τον Εύοσμο για μια απέλαση προ 16 χρόνων”, παραπονέθηκε η σύζυγός του. Χθες η αγωνία της είχε φτάσει στο κατακόρυφο, όταν πληροφορήθηκε πως η κράτησή του θα παραταθεί λόγω της εκκρεμότητας της διοικητικής απέλασης. Ωστόσο, σύμφωνα με τη διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ, οι διαδικασίες μετά την αίτηση αναστολής που του χορηγήθηκε από το δικαστήριο κινήθηκαν γρήγορα και ο 30χρονος επρόκειτο χθες να αφεθεί ελεύθερος, αφού έγιναν γνωστές οι αντιρρήσεις του, ενώ λίγο έλειψε να επιστρέψει στην Αλβανία. Η υπόθεση ήδη τεθεί υπόψη και του υπουργού Δικαιοσύνης με αίτηση που υπέβαλαν οι συνήγοροί του.

Κώστας Καντούρης

ΠΡΕΖΑ TV
6-3-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NAI KALA ΑΞΙΩΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΞΕΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

Μαγνολίτης είπε...

να ήταν μόνο αυτά...