Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 6ΜΗΝΟ...ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ;;;ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ;;;

ΤΑ 30ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΔΟΥΛΕΨΕΙ" ΤΟ 2010...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 30 ΔΙΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ;;;;

Ειδικός απεσταλμένος του Γιώργου Παπανδρέου μεταβαίνει σήμερα στο Βερολίνο για μυστικές συναντήσεις με αρμόδιους Γερμανούς αξιωματούχους, οι οποίες «οφείλουν να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», κατά την έκφραση καλά πληροφορημένης πηγής.
Η κίνηση αυτή ενισχύει την πεποίθηση πως μετά τη συνάντησή τους ο κ. Παπανδρέου και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν κάποιο εγχείρημα προκειμένου να διευκολυνθεί ο δανεισμός του ελληνικού Δημοσίου, μολονότι αμφισβητείται κατά πόσον θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειές του.
Ο άνθρωπος που επελέγη από τον κ. Παπανδρέου για το ευαίσθητο εγχείρημα των «προσυνεννοήσεων» με τη γερμανική πλευρά είναι συνεργάτης του Πρωθυπουργού εδώ και χρόνια και γνωστός για την απέχθειά του προς τη δημοσιότητα - κάτι που εκτιμά τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και οι Γερμανοί συνομιλητές του. Μάλιστα, όπως διεμήνυσαν στην Αθήνα πηγές της Καγκελαρίας, δεν θα ήθελαν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο μια συμφωνία για δανεισμό δισεκατομμυρίων- η οποία προκαλεί αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού όσο και στο εκλογικό σώμα- να δει πρόωρα το φως της δημοσιότητας.

Ο απεσταλμένος του κ. Παπανδρέου έχει να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έργο, καθώς έχει προεξοφληθεί η συμβολή του Βερολίνου στη διευκόλυνση του δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου την περίοδο Μαρτίου- Απριλίου αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, κάποιοι κάνουν λόγο για μια απλή δέσμευση της Καγκελαρίου και οριστικοποίηση της κίνησης μετά το αναμενόμενο πράσινο φως του ΕCΟFΙΝ στο πρόγραμμα περικοπών της ελληνικής κυβέρνησης. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι οι «καλοί» που θα προσφερθούν να δανείσουν την ελληνική κυβέρνηση θα το κάνουν απλώς με επιτόκιο κατώτερο της αγοράς, η οποία τώρα δίδει γύρω στο 7%. Όμως ακόμη και να δοθεί επιτόκιο 5,0% ή 5,5% με τη μεσολάβηση της κ. Μέρκελ, το κόστος εξακολουθεί να είναι επαχθές και δεν λύνει το συνολικό πρόβλημα δανεισμού για το 2010. Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ
Παραμονές της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο- αλλά και στην Ουάσιγκτον- οι Αμερικανοί προέβησαν σε νέα παρέμβαση. «Ένας συνδυασμός ώστε να τεθεί ο ελληνικός προϋπολογισμός υπό καλύτερο έλεγχο και να παρασχεθεί περισσότερη βοήθεια είναι αναγκαίος για τη σταθεροποίηση της κατάστασης», δήλωσε χθες ο Λάρι Σάμερς, οικονομικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα.

ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ειδικού ταμείου, το οποίο θα διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με στόχο να προλαμβάνονται περιπτώσεις χρεοκοπίας αλλά και κερδοσκοπικές επιθέσεις εις βάρος χωρών- μελών της ευρωζώνης, πρότεινε χθες στις Βρυξέλες το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Η πρόταση των Σοσιαλιστών εκπονήθηκε μετά την εντολή που έλαβαν από τους ομοϊδεάτες ηγέτες τους, που συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών στις 10 Φεβρουαρίου και μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την εντολή είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ισπανός πρωθυπουργός και κατέχων την προεδρία της Ένωσης Χοσέ Θαπατέρο.
«Το ταμείο αυτό θα επιτρέπει στις χώρες που έχουν ανάγκη να δανείζονται με κανονικά επιτόκια» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΚ Π. Ράσμουνσεν. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η πρόταση είναι απίθανο να βοηθήσει την Ελλάδα στην τρέχουσα φάση, καθώς, ακόμη και αν γίνει δεκτή από τις κυβερνήσεις της Ένωσης, θα χρειαστεί χρόνος να τεθεί σε εφαρμογή.

ΠΡΕΖΑ TV
3-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: