Κυριακή, Μαρτίου 21, 2010

ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΟΡΙ;;;;ΠΩΣ ΜΙΛΑΕΣ ΕΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ;;;

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ...ΞΕΧΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΟ ΑΜΥΝΑΣ...

Μήνυμα προς όλα τα στελέχη της κρατικής μηχανής, ότι η κυβέρνηση θα επιδείξει μηδενική ανοχή ακόμη και σε υποψίες σκανδάλου, έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Όσον αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους, υπογράμμισε ότι οι επίορκοι δεν θα μπορούν να κρύβονται πίσω από τη μονιμότητα, προαναγγέλλοντας την άμεση και ριζική αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου.
"Πρόθεσή μου είναι να περιοριστεί στο ελάχιστο ο χρόνος έρευνας και εκδίκασης του πειθαρχικού παραπτώματος που θα επισύρει την απόλυση ενός επίορκου δημοσίου υπαλλήλου", διευκρίνισε, μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής".
Ερωτηθείς αν τον φοβίζει το ενδεχόμενο εμπλοκής κυβερνητικών στελεχών σε σκάνδαλα, υπογράμμισε πως αν κάποιος, είτε υπουργός, είτε το τελευταίο μέλος διοικητικού συμβουλίου που διορίστηκε από την κυβέρνηση, διανοηθεί ακόμη και να σκιάσει την εντιμότητα και το ηθικό πλεονέκτημα που ανέκτησε το ΠΑΣΟΚ με αγώνα, την επόμενη στιγμή, "θα πάει αδιάβαστος".

Μιλώντας για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ο Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η διαδικασία δοκιμής, εκτιμώντας ότι η διάρκειά της, αλλά και οι προϋποθέσεις για τη μόνιμη ενσωμάτωση των εργαζομένων χρήζουν ριζικών αλλαγών. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας, δήλωσε πως για να ανοίξει η συζήτηση θα πρέπει να προηγηθεί συνταγματική αναθεώρηση και διασφάλιση της αξιοκρατίας στην πρόσληψη, στην αξιολόγηση και στην εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι οι αλλαγές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση στην επιλογή των προισταμένων, εξασφαλίζουν τη συνέχεια στη δημόσια διοίκηση και βάζει τέλος στο κομματικό κράτος και στην αλλαγή των διευθυντών όποτε αλλάζει η κυβέρνηση ή ακόμη και ο υπουργός.
Σχολιάζοντας τέλος το θρίλερ γύρω από τον δανεισμό της χώρας, υπογράμμισε ότι μία ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ δεν θα έπρεπε καν να συζητείται από μία Ευρώπη που σέβεται τον εαυτό της. "Πρέπει επιτέλους οι εταίροι μας να συνειδητοποιήσουν ότι, αν ποτέ πήγαινε η Ελλάδα στο ΔΝΤ, δεν θα πηγαινε η δραχμή, θα πήγαινε το ευρώ", τόνισε.

ΠΡΕΖΑ TV
21-3-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΛΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ......ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!