Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΚΑΤΑ

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε,ΩΣΤΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ,ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ ΕΠΕΙΤΑ...ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ...ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.

Την αλλαγή της ευρωσυνθήκης με την υιοθέτηση αυστηρότερων κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας πριν την οποιαδήποτε απόφαση χρηματοδοτικής στήριξης μιας χώρας-μέλους σαν την Ελλάδα υποστήριξε σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Κατά τον Γερμανό υπουργό, τα μέτρα του πακέτου σταθερότητας δεν είναι αρκετά πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά με λήψη πρόσθετων μέτρων όπως τη δημιουργία μηχανισμού ώστε οι χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα να υφίστανται τις επιπτώσεις.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προτείνει την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τις χώρες που παραβιάζουν τους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας. "Εάν είναι αναγκαίο, θα αλλάξουμε τις συνθήκες. Εάν συμφωνήσουμε, μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός. Μόνο "έπειτα από μια σημαντική ενίσχυση (των κανόνων) μπορεί να τεθεί το θέμα των πόρων (της ευρωπαϊκής υποστήριξης), όχι πριν, ούτε στη θέση της", προειδοποίησε.

Τον μηχανισμό επιβολής κυρώσεων ο Σόιμπλε τον συνέδεσε με περικοπές στις επιδοτήσεις, αφού όπως τόνισε "σήμερα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να στερήσουμε από μία χώρα τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Εάν είμαστε έξυπνοι, θα πάρουμε μαθήματα από την κρίση", πρόσθεσε.
Για την Ελλάδα, ανέφερε πως πρέπει να πάρει αυστηρότερα μέτρα και μετά να συζητήσουμε το ενδεχόμενο στήριξης, ενώ επισήμανε πως η αποχώρηση χώρας από την ευρωζώνη μόνον ως έσχατη λύση πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Για το ΔΝΤ είπε ότι ήδη βοηθά την Ελλάδα τεχνικά, όχι οικονομικά. Τάχθηκε κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ λέγοντας πως "η ΕΕ πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματά της" "το κάθε κράτος πρέπει να στηρίζεται στις δυνάμεις του", "η προσφυγή στο ΔΝΤ πρέπει να αποτελεί εξαίρεση".

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: