Τρίτη, Μαρτίου 30, 2010

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ...

Οι χθεσινές επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στο Μετρό της Μόσχας και κόστισαν τη ζωή σε 38 ανθρώπους μονοπωλούν όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον του Ρωσικού τύπου.
"Η πραγματικότητα έβαλε τέλος στις ψευδαισθήσεις περί ασφάλειας στην καθημερινή ζωή", γράφει η οικονομική εφημερίδα Vedomosti. και συνεχίζει γράφοντας ότι "τα τελευταία χρόνια, οι αρχές και τα κρατικά κανάλια έκαναν τους Ρώσους να πιστεύουν ότι η τρομοκρατία περιορίζεται στον Βόρειο Καύκασο και δεν απειλεί τους απλούς πολίτες".
"Δύο εκρήξεις μέσα σε μισή ώρα [...] Και πού; Στο κέντρο της Μόσχας, στην καρδιά της χώρας. Κάτω από τη μύτη των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας", γράφει η καθημερινή εφημερίδα Tvoi Dien.

Ο αντίκτυπος αυτής της επίθεσης υπήρξε "αναμφίβολα εκκωφαντικός" γράφει η εφημερίδα Vremia novoste?, η οποία κάνει λόγο για την επιστροφή του "μεγάλου τρόμου" στη Μόσχα, ύστερα από αρκετά "σχετικά ήρεμα" χρόνια.
"Αυτό που συνέβη απέδειξε ότι οι αρχές δεν είχαν καταφέρει ουσιαστικές προόδους στην επίλυση του προβλήματος στο Βόρειο Καύκασο", εκτιμά η ίδια εφημερίδα η οποία αναρωτιέται "τι άλλα μέτρα μπορούν πλέον να ληφθούν κατά της τρομοκρατίας;".
"Ενισχύσαμε τους νόμους ενάντια στους υπόπτους για τρομοκρατία, αλλάξαμε τη δομή των οργανισμών που εγγυούνται την ασφάλεια και αυξήσαμε τον αριθμό των μελών τους, δημιουργήσαμε εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή", υπενθυμίζει η Vremia novoste, πριν υπογραμμίσει ότι "τίποτα από όλα αυτά όμως δεν μπόρεσε να μας προστατεύσει από την επιστροφή των τρομοκρατών στη Μόσχα".
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 38 νεκροί και πάνω από 70 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις χθεσινές επιθέσεις, οι οποίες αποδίδονται από τις αρχές σε δύο γυναίκες καμικάζι που σχετίζονται με τους αντάρτες του ρωσικού Καυκάσου, ενώ ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έκανε λόγο και για το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν διασυνδέσεις με εξτρεμιστές που δρουν στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν.

ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: