Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΕΔΕΙΞΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ...


Συγκρούσεις σώμα με σώμα ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και διαδηλωτές σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από το υπουργείο Εργασίας. Διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια του κτηρίου κι επιχείρησαν να μπουν μέσα σπρώχνοντας την πόρτα. Διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην Πειραιώς έσπευσαν στο σημείο, διαλύοντας του διαδηλωτές.
Στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, έχουν σημειωθεί ζημιές σε τζαμαρίες δύο τραπεζών, δύο ξενοδοχείων, ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας κι άλλου ενός καταστήματος, καθώς και σε μία Mercedes που ήταν σταθμευμένη έξω από το ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επεισόδια σημειώθηκαν στην Πανεπιστημίου έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου διαδηλωτές έχουν σπάσει τα κάγκελα και επιτίθενται σε αστυνομικούς των ΥΑΤ, που βρίσκονται μέσα στο χώρο.
Ένταση επικράτησε και έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου βαθμοφόρος αστυνομικός δέχθηκε επίθεση. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, έξω από το Αρσάκειο, λίγα λεπτά πριν τις 3 μ.μ.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία έχουν πραγματοποιηθεί έξι συλλήψεις.
Νωρίτερα, στην πλατεία Συντάγματος, ένταση προκλήθηκε μετά την επίθεση με μπουκάλια και νεράντζια εναντίον του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου.

Πανό μπροστά στη Βουλή Το σύνθημα "ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση" έγραφε το πανό που ανάρτησε πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, μπροστά στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από λίγα λεπτά, με παρέμβαση της αστυνομίας, το πανό κατέβηκε. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος λιποθύμησε ύστερ από ρίψη δακρυγόνων. Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα. Έγινε χρήση χημικών εναντίον του. Η λιποθυμία οφείλεται στη ρίψη χημικών, γεγονός που επιβεβαίωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δεν δέχτηκε χτυπήματα. Βίντεο το οποίο μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν τον Μ. Γλέζο να προσεγγίζει άνδρες των ΜΑΤ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά τους, να σπρώχνεται και στη συνέχεια να τον ψεκάζει ένας αστυνομικός με χημικά, από κοντινή απόσταση. Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση. Υπογράμμισε ότι αποτελεί έλλειψη σεβασμού σε ένα σύμβολο που κράτησε ψηλά το ανάστημα της Ελλάδας. "Δεν είναι δυνατόν για να περάσετε τα άγρια μέτρα, ο Μ. Γλέζος να είναι τώρα στον Ευαγγελισμό", τόνισε. Ο πρέοδρος της Βουλής, Φιλ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε από τις αρχές του νοσοκομείου ότι η κατάσταση του Μ. Γλέζου δεν εμπνέει ανησυχία.

Ένταση επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη, έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_4379.html paidia deite edw ti leei edw o atheofovos ! kai kala sumfwna me to alter, re to alter mono thn tzoulia kserei na paizei oxi eidhseis !

Ανώνυμος είπε...

Πρέζα κάντο πρώτο θέμα!!! Είναι η απόλυτη ξεφτύλα και της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΛΛΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΡΑΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ 41 ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΟΣΗΜΑΙΑ..ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ...ΑΝΑΝΔΡΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ρε έχετε την εντύπωση ότι τον αναγνώρισαν τα ζώα; όπως και να χει όμως είναι δυνατόν να ψεκάζεις ένα γέρο;