Κυριακή, Μαρτίου 07, 2010

ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΛΛΗΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΑ,ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ....

Το ΚΚΕ και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δρομολογούν «αγώνα διαρκείας» και προειδοποιούν ότι «οι δρόμοι θα βουλιάζουν κάθε μέρα» ως απάντηση στα «κυβερνητικά μέτρα-λαιμητόμο» για το εισόδημα δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων. Σχέδιο κινητοποιήσεων, που θα κλιμακώνεται και θα εξασφαλίζει την ενεργητική συμμετοχή όλων των εργαζομένων, λένε οι συνδικαλιστές της άλλης όχθης, του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούν για «αγώνα δρόμου αντοχής». Ολοι μέτρησαν τα αντανακλαστικά τους το τελευταίο διήμερο των σαρωτικών μέτρων και έβαλαν τον πήχη της διεκδίκησης ψηλά, με στόχο «να σπάσει η αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ και στην ΠΑΣΚΕ», αλλά και «να υπάρξει συντονισμένη αντεπίθεση στην επίθεση της κυβέρνησης». Ο Περισσός καλεί σε γενικό ξεσηκωμό χωρίς ημερομηνία λήξης- «να παρεμποδίσουμε τα καινούργια μέτρα που θα έρθουν σε όλο το 2010, το 2011 και το 2012» προειδοποίησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Η Κουμουνδούρου σήμανε λήξη της αναμονής για να δει «πού το πάει ο Παπανδρέου» και κήρυξε πόλεμο, διά στόματος του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα.

Δεν είχαν περάσει λίγες ώρες από την ανακοίνωση των νέων οικονομικών μέτρων από την κυβέρνηση, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, και το απόγευμα οι γειτονιές της Αθήνας γέμισαν με φέιγ βολάν που καλούσαν σε συλλαλητήριο. Πριν από τις 8 το ίδιο βράδυ το ΠΑΜΕ απηύθυνε κάλεσμα σε γενική απεργία για την Παρασκευή. Σωματεία και εργατικά κέντρα που το στηρίζουν, το ένα μετά το άλλο, έλαβαν αποφάσεις και στο ίδιο μήκος κύματος συντονίστηκαν πρωτοβάθμια σωματεία όπου κυριαρχούν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και στελέχη της βάσης του ΠαΣοΚ μαζί με στελέχη της ΔΑΚΕ (συγκοινωνίες ΗΣΑΠ, μετρό, ΕΑΣ, ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ), ενώ μπήκαν στον απεργιακό χορό και δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΕΥΔΑΠ, ΠΟΣ- Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών).

Το ΠΑΜΕ εδώ και καιρό έχει σημάνει συναγερμό με συνθήματα κατά «της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν» και με συνεχή επίθεση κατά «του εργοδοτικού-δικομματικού συνδικαλισμού, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ». Σύνθημα που κυριαρχεί στο ΠΑΜΕ- που συντονίζεται με τον χώρο του Πανεπιστημίου μέσω του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), των σχολείων με το ΣΑΣΑ (Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας), των αγροτών με την ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση) κ.ά. - είναι το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.Στον καπιταλισμό ποτέ συχωροχάρτι». Μάλιστα, στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνουν κοινά συλλαλητήρια ΠΑΜΕ- ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας).

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλουν ως κομβική επιλογή τον συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων που θα προχωρούν σε αυτοτελείς δράσεις «όταν οι τριτοβάθμιες οργανώσεις αδρανούν». Ηδη μαζί με το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την εμφάνισή του το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Είναι ένας τρόπος απεγκλωβισμού, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, από τον «επιθετικό κυβερνητικό συνδικαλισμό» της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, την τακτική της ΔΑΚΕ που «συνεχίζει να παίζει τον ρόλο της ουράς στις επιλογές της ΠΑΣΚΕ», αλλά και το ΠΑΜΕ, που το κατηγορεί για «απομονωτισμό, κομματική και διχαστική πολιτική» . Ηδη το επόμενο ραντεβού το δίνουν στις 11 του Μαρτίου, με την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να έχουν αποφασίσει απεργία, και πιέζουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ να συντονιστεί μαζί της.

ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: