Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ...ΚΑΠΟΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ!!!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ INTERAMERICAN Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ!!!

Ενδιαφέρον για την εξαγορά της Πρώτης Ασφαλιστικής που ανήκει στον κυπριακό όμιλο Advantage Holdings, έχει εκδηλώσει η εταιρεία Demco, συμφερόντων του κ. Δημήτρη Κοντομηνά.
Η πώληση της Πρώτης Ασφαλιστικής εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης του κυπριακού ομίλου να πουλήσει όλες τις ασφαλιστικές του δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και η Commercial Value, η πώληση της οποίας ωστόσο ουδέποτε ευοδώθηκε.
Σημειώνεται ότι η Advantage Holdings είναι τυπικά μέτοχος του 91% της Πρώτης Ασφαλιστικής και του 51% της Commercial Value. Οι δύο εταιρείες συστεγάζονταν στο κτίριο της Βασ. Σοφίας που θα έπρεπε να σφραγιστεί εξ ολοκλήρου, μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της τελευταίας. Η πλήρης σφράγιση της εταιρείας προσέκρουσε στο μισθωτήριο συμβόλαιο που είχε υπογραφεί μεταξύ της Commercial Value και της Πρώτης Ασφαλιστικής, λίγο πριν από τη δέσμευση της περιουσίας της Commercial με τίμημα που σύμφωνα και με τις καταγγελίες των εργαζομένων ήταν υποπολλαπλάσιο της εύλογης αξίας του κτιρίου, και με στόχο να ευνοηθεί η Πρώτη Ασφαλιστική και ο μελλοντικός αγοραστής της.
Μεταξύ των αποφάσεων που ελέγχονται για τη νομιμότητά τους είναι και το γεγονός ότι η έκτακτη γενική συνέλευση της Commercial Value στις 23 Δεκεμβρίου, ενέκρινε «την καταβολή από την εταιρεία των τυχόν επιβληθησόμενων προστίμων σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου» σε μια προσπάθεια να απαλλάξει τα μέλη του τότε δ.σ. από τα πρόστιμα ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, που είχε επιβάλει η ΕΠΕΙΑ.

Στην περίπτωση της Πρώτης Ασφαλιστικής η είσοδος νέων μετόχων θεωρείται επιτακτική προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα στο περιθώριο φερεγγυότητας της εταιρείας που σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση για την έγκριση της αύξησης στις 5 Μαρτίου και επόμενο βήμα είναι να προσδιοριστεί το ποιος θα καλύψει την αύξηση. Το ενδιαφέρον της Demco έχει εκφραστεί σύμφωνα με πληροφορίες και στην ΕΠΕΙΑ, που είναι η αρμόδια εποπτική αρχή για τον έλεγχο καταλληλότητας του νέου μετόχου. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε προκαταρκτικό στάδιο και βασικό σημείο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι το κατά πόσο οι σχετικές συζητήσεις γίνονται με τον κυπριακό όμιλο της Advantage ή με την Proton Bank, η οποία φέρεται να καθίσταται μέτοχος της Πρώτης Ασφαλιστικής, μετά την αδυναμία του κυπριακού ομίλου να αποπληρώσει σχετικό δάνειο που είχε πάρει από την Proton.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρώτη Ασφαλιστική ανήκε στον όμιλο της Proton Bank και εξαγοράστηκε το 2008 από την Advantage Holdings μέσω δανείου, η ομαλή εξυπηρέτηση του οποίου σταμάτησε μετά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπισε ο κυπριακός όμιλος. Το ενδιαφέρον της Demco έχει εκφραστεί μέσω της εταιρείας Holding, η οποία έχει μεταξύ άλλων στην ιδιοκτησία της την ασφαλιστική Demco, που δραστηριοποιείται ως υποκατάστημα στην ελληνική αγορά.
Στο πλαίσιο της απόφασης να αποχωρήσει από όλες τις ασφαλιστικές δραστηριότητες, ο όμιλος της Advantage Holdings προχώρησε στην αρχή της εβδομάδας στην πώληση του 51% της Interalbanian Sha. Η αλβανική εταιρεία Interalbanian Sha είχε εξαγοραστεί από τον κυπριακό όμιλο το 2007 έναντι 2,2 εκατ. ευρώ και μετά από διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου το ύψος της επένδυσης ανήλθε στα 3,8 εκατ. ευρώ.
Η πώληση της Interalbanian Sha προσδιορίστηκε στα 3,4 εκατ. ευρώ και η ζημιά από την πώληση ανέρχεται στις 378 χιλ. ευρώ.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
3-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: